• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

anja suldrup

  • BLOG
  • Opskrifter
  • OM
  • KONTAKT
  • ANNONCERING

Æblesirup (uden tilsat sukker)

Æblesirup uden tilsat sukker - opskrift på hjemmelavet sirup med æble

Du vil elske denne æblesirup!

Den kan bruges til  A L T.

Både ovenpå havregrøden, på et ristet stykke rugbrød med ost og valnødder, i salatdressinger og ikke mindst i bagværk – f.eks. disse koldhævede grahamsboller med mørk øl. I weekenden har jeg planer om test-bagning af en æbleklage, og mon ikke også at der kommer lidt æblesirup på bordet, når den skal serveres?

Det tror jeg da nok at den gør!

Siruppen er lavet på indkogt ufiltreret æblemost fra Lidl, hvor der ikke er tilsat yderligere sukker. Mosten indeholder rigeligt naturlig frugtsukker til at lave en sirup, så det slet ikke er nødvendigt at tilsætte ekstra sukker.

Naturens helt egen sødme i koncentreret from, men med et dejlig syrligt spark samtidig!

Er du derimod så heldig både at have æbler i haven (vi er jo trods alt godt igang med æblesæsonen!) og en æblepresse, så prøv endelig at lave sirup på hjemmepresset æblemost og lad mig vide hvordan det går!

Siruppen bliver meget meget mørk, ja næsten på grænsen til at være sort! Men så snart du hælder en fin stråle sirup udover din morgenmad, så vil den afsløres sin smukke ravfarve.

Pas på den ikke brænder på!

Jeg har lavet denne sirup mange gange – den er virkelig nem at lave, men alligevel er det lykkedes mig at brænde den på flere gange.

Fordi jeg liiige skulle noget, forlod køkkenet og pludselig havde glemt alt om den. Don’t do it!

Når først æblemosten er kogt så meget ind, at den begynder at tykne, er det vigtigt at blive i nærheden. Det er så bittert at brænde den lækre sirup på, så vig ikke fra dens side når det begynder at gå stærkt med indkogningen til sidst.

Blot et godt råd baseret på bitter erfaring.

Opskrift på hjemmelavet æblesirup her:

Naturlig æblesirup uden tilsat sukker
Udskriv Pin
5 fra 1 stemme

Æblesirup (uden tilsat sukker)

Skøn og nem æblesirup, kun med naturens egen sukker. Den er fantastisk ovenpå grød, skyr eller ostemaden. Du kan også lave en fin, personlig værtindegave ved et fylde et lille syltetøjsglas op med nødder og hælde siruppen over.  

Ingredienser

  • 3 L ufiltreret æblemost

SÅDAN GØR DU

  • Hæld æblemosten i en stor sauterpande med en non-stick belægning.
  • Tænd op og lad æblemosten komme op og koge, hvorefter der skrues ned, så blot det står og simrer. 
  • Lad nu mosten koge ind indtil der kun er ca. 3 dl tilbage i panden. Det kan være nødvendigt at være særlig opmærksom hen mod slutningen, da det pludselig kan gå stærkt og frugtsukkeret brænder på. 
  • Hældes på et rent glas og opbevares i et skab. 

Noter

Du kan helt selv styre hvor tyk din æblesirup skal være - leg blot med hvor længe den skal koge ind!

GemGem

Se også:

Forfriskende sommersmoothie med ribs og solbær
Bagt grød med ribs
Græskarkage med varme krydderier og flødeostcreme
Rå powergrød med spiret quinoa
Previous Post: « Comfy efterårspasta med mørbrad, svampe og spinat
Next Post: Verdens bedste æblekage med hasselnøddekaramel og kanel »

Reader Interactions

Comments

  1. Ane

    31. maj 2021 at 11:30

    Ca hvor længe koger du den?

    Svar
    • Anja Suldrup

      20. september 2021 at 19:13

      Omtrent 1 time

      Svar
  2. Marlene

    9. september 2019 at 15:43

    Åh nej, min er blevet for tyk, kan jeg mob fortynde den lidt?

    Svar
    • Anja Suldrup

      10. september 2019 at 17:02

      Hej Marlene

      Det har jeg også prøvet! Det går lynhurtigt til sidst og er lidt en kunst at ramme konsistensen spot on – den kan nemt blive både for tyk eller for tynd.
      Jeg har ikke selv prøvet at fortynde, men jeg tror sagtens du kan tynde den lidt – måske ved at koge en ekstra liter æblemost ind til en tynd sirup og opløse den tykke sirup heri. Du kan også prøve med lidt vand – men jeg er lidt i tvivl om det vil blandes ordentligt.

      Svar
  3. Paulina Jóhansdóttir

    26. august 2019 at 16:36

    Hej.
    Har lige afprøvet ÆBLESIRUP (UDEN TILSAT SUKKER) af egen æbleavl.
    Den blev super god, ikke så mørk som din, men helt rigtig konsistent. Ville gerne have lagt et billede, men det kan ikke lade sig gøre.

    Tusind tak for opskriften 🙂

    Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskriftsvurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Mad i sæson.  En blog for dig, der gerne vil mærke årets gang i køkkenet og spise efter årstiden.

Primært  plantemad, men med rigelig plads til fredagskage!

Dav, jeg er Anja. Cand.scient i fødevareinnovation og sundhed (læs madnørd), og med drømme om landliv, køkkenhave og hønsehus. Snart tak!

Lær mere | Kontakt | Samarbejde

  • Email
  • Instagram
  • Pinterest




Nyhedsbrev

Sæsonaktuelle opskrifter til din indbakke?

SOMMEROPSKRIFTER

Græsk salat - opskrift på sommersalat
Grillede rejer med melonsalat - opskrift
Frugtsalat med syrnet fløde - opskrift på sommerdessert med vandmelon og jordbær
Boghvedesalat med gulerødder og beder - opskrift
Cremet tomatsuppe med porre - opskrift
Blommekage med flødeskum - opskrift på roulade
Spidskålssalat - opskrift på grillstegt kål med flødedressing og sprød boghvede
Cremet salat med blomkål, purløg og ristet boghvede - opskrift




Footer

Instagram has returned invalid data.

Om Anja

Cand.scient i Fødevareinnovation & Sundhed - altså, madnørd...

Lær mere...

Populære opskrifter

Burger med rødbedebøf - opskrift på den bedste vegetarburger

Rødbede Burger

Vildgæret surdej - Guide til hjemmelavet surdej på vildtgær fra æbler

Vildgæret surdej – lavet med æbleskræller

Undgå blød tærtebund - få opskrift på sprød tærtebund

Tærtebund – guide til den perfekte, sprøde mørdej

Copyright © 2023 · WWW.ANJASULDRUP.DK