Æblekage med brombær og marcipan - opskrift på marcipankage med æble

Lagkage har aldrig sagt mig særlig meget.

Derfor ender jeg ofte med at servere en afart af æblekage, når jeg i efteråret inviterer familien til fødselsdag. Sidste år var det en æblekage med hasselnøddekaramel. Men i år har jeg uppet mit game og plantlagt, at der foruden æbler også skal bruges brombær og marcipan.

Marcipankage med æbler og brombær

En æblekage med brombær og marcipan – armen altså, det er da kun gå godt! Æbler og brombær er en af efterårets mest lækre kombinationer. Især i kager! Men den er nu også virkelig lækker i min bagte morgenmadsgrød med æbler og brombær.

Og når vi så lige smider marcipan med oveni hatten, så er der da ikke en tør mundvige tilbage! Det sætter da i den grad mundvandet i bevægelse.

Jeg har været i køkkenet og testbage, så opskriften er helt perfekt til når jeg inviterer gæster i oktober. Og det var en kæmpe succes! Kagen er fugtig og svampet på den helt rigtige måde og smager af lune aftener indendørs mens efterårsvejret rusker udenfor. Lige præcis sådan, som en god æblekage skal være.

Dog overvejer jeg at drysse lidt mandelflager ovenpå næste gang. Det vil både se kønt ud og give lidt knas.

Æblekage med brombær

Jeg brugte Ingrid Marie æbler (mine yndlings!), da de har en rigtig god syrebalance og utrolig flot mørkerød farve. De er plukket i mine forældres baghave – hvilket brombærrene i øvrigt også er.

Opskrift på æblekage med brombær og marcipan:

Æblekage med brombær og marcipan
Forberedning
20 min
Tilberedning
1 t 10 min
Samlet tid
1 t 30 min
 

Denne æblekage med brombær og marcipan er perfekt til efterårets arrangementer! Server den sammen med creme fraiche for at få et syrligt modspil til den ellers meget søde marcipankage. 

Antal: 8 personer
Forfatter: Anja Suldrup
Ingredienser:
  • 3 store æg
  • 150 g smør
  • 150 g marcipan
  • 200 g sukker
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 150 g mel
  • 1 tsk bagepulver
  • 400-500 g syrligsøde æbler
  • 200 g brombær
  • 4 spsk sukker
Sådan gør du:
  1. Tænd ovnen på 180 grader. 

  2. Rør æg, smør, marcipan, sukker og vanilje sammen - enten ved håndkraft eller med foodprocesser. 

  3. Bland med og bagepulver 

  4. Æblerne skæres i både. Halvdelen fordeles i bunden af en smurt springform sammen med halvdelen af brombærrene. Drys med 2 spsk sukker. 

  5. Vend melblandingen sammen med marcipanmassen og fordel denne ovenpå æblerne. 

  6. Fordel resten af æblerne og brombærrene ovenpå, tryk dem lidt ned i dejen og drys med 2 spsk sukker.

  7. Bages i 1 time og 10 minutter eller indtil kagen er færdigbagt - tjekkes ved at stikke en skarp kniv ned midt i kagen og tjekke om der hænger dej ved. 

Noter:

Gør æblekagen endnu mere dekorativ ved at drysse med lidt mandelflager på toppen inden bagning eller sigt flormelis udover den lige før servering. 

Marcipankage med æble og brombær

Forfatter

Bachelor i 'fødevarer og ernæring' og kandidatstuderende i 'fødevareinnovation og sundhed'. Mit hjerte banker for mad, sundhed, bæredygtighed og langsom livsstil.

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.