• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

anja suldrup

  • BLOG
  • Opskrifter
  • OM
  • KONTAKT
  • ANNONCERING

Æblekage med brombær og marcipan

Æblekage med brombær og marcipan - opskrift på marcipankage med æble

Lagkage har aldrig sagt mig særlig meget.

Derfor ender jeg ofte med at servere en afart af æblekage, når jeg i efteråret inviterer familien til fødselsdag. Sidste år var det en æblekage med hasselnøddekaramel. Men i år har jeg uppet mit game og plantlagt, at der foruden æbler også skal bruges brombær og marcipan.

Marcipankage med æbler og brombær

En æblekage med brombær og marcipan – armen altså, det er da kun gå godt! Æbler og brombær er en af efterårets mest lækre kombinationer. Især i kager! Men den er nu også virkelig lækker i min bagte morgenmadsgrød med æbler og brombær.

Og når vi så lige smider marcipan med oveni hatten, så er der da ikke en tør mundvige tilbage! Det sætter da i den grad mundvandet i bevægelse.

Jeg har været i køkkenet og testbage, så opskriften er helt perfekt til når jeg inviterer gæster i oktober. Og det var en kæmpe succes! Kagen er fugtig og svampet på den helt rigtige måde og smager af lune aftener indendørs mens efterårsvejret rusker udenfor. Lige præcis sådan, som en god æblekage skal være.

Dog overvejer jeg at drysse lidt mandelflager ovenpå næste gang. Det vil både se kønt ud og give lidt knas.

Æblekage med brombær

Jeg brugte Ingrid Marie æbler (mine yndlings!), da de har en rigtig god syrebalance og utrolig flot mørkerød farve. De er plukket i mine forældres baghave – hvilket brombærrene i øvrigt også er.

Opskrift på æblekage med brombær og marcipan:

Æblekage med brombær
Udskriv Pin

Æblekage med brombær og marcipan

Denne æblekage med brombær og marcipan er perfekt til efterårets arrangementer! Server den sammen med creme fraiche for at få et syrligt modspil til den ellers meget søde marcipankage. 
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 1 time 10 minutter
Samlet tid 1 time 30 minutter
Antal 8 personer

Ingredienser

  • 3 store æg
  • 150 g smør
  • 150 g marcipan
  • 200 g sukker
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 150 g mel
  • 1 tsk bagepulver
  • 400-500 g syrligsøde æbler
  • 200 g brombær
  • 4 spsk sukker

SÅDAN GØR DU

  • Tænd ovnen på 180 grader. 
  • Rør æg, smør, marcipan, sukker og vanilje sammen - enten ved håndkraft eller med foodprocesser. 
  • Bland med og bagepulver 
  • Æblerne skæres i både. Halvdelen fordeles i bunden af en smurt springform sammen med halvdelen af brombærrene. Drys med 2 spsk sukker. 
  • Vend melblandingen sammen med marcipanmassen og fordel denne ovenpå æblerne. 
  • Fordel resten af æblerne og brombærrene ovenpå, tryk dem lidt ned i dejen og drys med 2 spsk sukker.
  • Bages i 1 time og 10 minutter eller indtil kagen er færdigbagt - tjekkes ved at stikke en skarp kniv ned midt i kagen og tjekke om der hænger dej ved. 

Noter

Gør æblekagen endnu mere dekorativ ved at drysse med lidt mandelflager på toppen inden bagning eller sigt flormelis udover den lige før servering. 

Marcipankage med æble og brombær

Se også:

Fastelavnsboller med remonce og stikkelsbærkompot
Rabarberkage
Rabarbertærte med flødeostcreme med råmarinerede rabarber
Chokolade cookies med fuldkornsspelt og havsalt
Previous Post: « Spidskålssalat med æble og peberrod
Next Post: Hokkaidosuppe med æblecrunch »

Reader Interactions

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskriftsvurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Mad i sæson.  En blog for dig, der gerne vil mærke årets gang i køkkenet og spise efter årstiden.

Primært  plantemad, men med rigelig plads til fredagskage!

Dav, jeg er Anja. Cand.scient i fødevareinnovation og sundhed (læs madnørd), og med drømme om landliv, køkkenhave og hønsehus. Snart tak!

Lær mere | Kontakt | Samarbejde

  • Email
  • Instagram
  • Pinterest




Nyhedsbrev

Sæsonaktuelle opskrifter til din indbakke?

SOMMEROPSKRIFTER

Græsk salat - opskrift på sommersalat
Grillede rejer med melonsalat - opskrift
Frugtsalat med syrnet fløde - opskrift på sommerdessert med vandmelon og jordbær
Boghvedesalat med gulerødder og beder - opskrift
Cremet tomatsuppe med porre - opskrift
Blommekage med flødeskum - opskrift på roulade
Spidskålssalat - opskrift på grillstegt kål med flødedressing og sprød boghvede
Cremet salat med blomkål, purløg og ristet boghvede - opskrift




Footer

Instagram did not return a 200.

Om Anja

Cand.scient i Fødevareinnovation & Sundhed - altså, madnørd...

Lær mere...

Populære opskrifter

Burger med rødbedebøf - opskrift på den bedste vegetarburger

Rødbede Burger

Vildgæret surdej - Guide til hjemmelavet surdej på vildtgær fra æbler

Vildgæret surdej – lavet med æbleskræller

Undgå blød tærtebund - få opskrift på sprød tærtebund

Tærtebund – guide til den perfekte, sprøde mørdej

Copyright © 2021 · WWW.ANJASULDRUP.DK

Vi anvender cookies for at sikre at vi giver dig den bedst mulige oplevelse af vores website. Hvis du fortsætter med at bruge dette site vil vi antage at du er indforstået med det.Den er i ordenLæs mere