• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

anja suldrup

  • BLOG
  • Opskrifter
  • OM
  • KONTAKT
  • ANNONCERING

Æbleskiver med æbler og kærnemælk

Æbleskiver med æble og kærnemælk

Vi nærmer os count down til december!

For første gang i flere år, føler jeg, at jeg rent faktisk har tid til at opleve julen. Enten har julemåneden været præget af eksamenslæsning ellers har jeg stået i butik, hvor alle fridage foregik der. Men i efteråret sagde jeg studiejobbet op for at få mere tid til at arbejde med bloggen. Det betyder at jeg i år rigtig kan nå at julehygge! Og jeg glæder mig!

Jeg har dog en uskreven regel om, at  julerierne først må starte den 15. november. Og det er jo idag! Og derfor får I årets første juleopskrift netop idag. Æbleskiver.

Æbleskiver forbinder jeg med hygge i køkkenet sammen med mor, dengang jeg stadig var klein, og blev hyret til at være æbleskivevender. Men jeg har dog altid synes at det var lidt snyd at kalde det for æbleskiver, når nu der ikke er æbler i? Er jeg den eneste der har haft den tanke? Senere har jeg dog fundet ud af, at navnet kommer fra en tid, hvor æbleskiver faktisk var æbler skåret i skiver, vendt i pandekagedej og stegt på pande. Den variant skal jeg helt sikkert afprøve her i løbet af julen! Men dagens variant er noget nærmere de æbleskiver vi kender idag – dog med æble i, så de lever lidt bedre op til deres navn.

Æbleskiver med æble og kærnemælk
Udskriv Pin

Æbleskiver med æble og kærnemælk

Antal 80 stk

Ingredienser

  • 8 dl kærnemælk
  • 200 g æbler (skrællet, fjernet kernehus og skåret i mindre tern)
  • 6 æg
  • 2 spsk sukker
  • 1 spsk vaniljesukker
  • 500 g hvedemel
  • 1 tsk natron
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk kardemomme
  • 100 g smør

SÅDAN GØR DU

  • Del æg i hvider og æggeblommer i hver sin skål. 
  • Pisk æggehviderne stive. Kom sukker og vaniljesukker ved og pisk yderligere indtil sukkeret er fordelt. Stil til side. 
  • Bland kærnemælk, æggeblommer og æbletern og blend med en stavblender. 
  • Bland de tørre ingredienser og bland det i kærnemælken mens der piskes med elspisker. 
  • Smelt smørret og rør det i kærnemælksblandingen. 
  • Kom 1/3 af kærnemælksmassen overi hviderne og vend det sammen. Herefter vendes de sidste 2/3 i. 
  • Varm en æbleskivepande op, kom lidt smør i hvert hul og fyld op med dej. Vend dem og bag dem færdige. 
  • Server med en god gele/marmelade og flormelis. 

Se også:

Æblekage med brombær og marcipan
Foccacia med æble
Bygalanoisette med tranebærkompot
Mormors gammeldags kringle | Sankt Hans aften
Previous Post: « Rygeostcreme med rødløg og purløg
Next Post: Skovbær-rødbede nicecream »

Reader Interactions

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskriftsvurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Mad i sæson.  En blog for dig, der gerne vil mærke årets gang i køkkenet og spise efter årstiden.

Primært  plantemad, men med rigelig plads til fredagskage!

Dav, jeg er Anja. Cand.scient i fødevareinnovation og sundhed (læs madnørd), og med drømme om landliv, køkkenhave og hønsehus. Snart tak!

Lær mere | Kontakt | Samarbejde

  • Email
  • Instagram
  • Pinterest




Nyhedsbrev

Sæsonaktuelle opskrifter til din indbakke?

SOMMEROPSKRIFTER

Græsk salat - opskrift på sommersalat
Grillede rejer med melonsalat - opskrift
Frugtsalat med syrnet fløde - opskrift på sommerdessert med vandmelon og jordbær
Boghvedesalat med gulerødder og beder - opskrift
Cremet tomatsuppe med porre - opskrift
Blommekage med flødeskum - opskrift på roulade
Spidskålssalat - opskrift på grillstegt kål med flødedressing og sprød boghvede
Cremet salat med blomkål, purløg og ristet boghvede - opskrift




Footer

Instagram has returned invalid data.

Om Anja

Cand.scient i Fødevareinnovation & Sundhed - altså, madnørd...

Lær mere...

Populære opskrifter

Burger med rødbedebøf - opskrift på den bedste vegetarburger

Rødbede Burger

Vildgæret surdej - Guide til hjemmelavet surdej på vildtgær fra æbler

Vildgæret surdej – lavet med æbleskræller

Undgå blød tærtebund - få opskrift på sprød tærtebund

Tærtebund – guide til den perfekte, sprøde mørdej

Copyright © 2022 · WWW.ANJASULDRUP.DK