• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

anja suldrup

  • BLOG
  • Opskrifter
  • OM
  • KONTAKT
  • ANNONCERING

Æblesmør – den skønneste topping!

æblesmør - hjemmelavet "smør" lavet på æble

Æblesmør er en sød, lille, smørbar sag med en koncentreret æblesmag. Den smager helt vidunderlig som topping på skyr eller grød, og som marmelade på nybagte boller med ost. Men ikke mindst, så er den skøn i en lang række desserter! F.eks. sammen med de sundere æblepandekager med fuldkorn vist på billedet.

Den er så skøn, at den burde være et must på weekendmorgenbordet.

Desuden er det ret populært at krydre æblesmør med vanilje, kanel eller andre krydderier. Men jeg kørte den helt neutralt, da jeg gerne ville have den rene æblesmag i fokus. Samtidig kan man lege lidt med karameliseringen, så du enten får en lysere, mildere variant som her, eller du kan give den længere tid på blusset og få en mørkere og dybere smag ud af det.

æblesmør - hjemmelavet "smør" lavet på æble
Udskriv Pin

Æblesmør

Skønneste smørbare sag med koncentreret og aromatisk smag af æbler. Skøn både til morgenbordet eller til desserter. 
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 1 time 30 minutter
Samlet tid 1 time 40 minutter
Antal 2 dl

Ingredienser

  • 5 æbler
  • 2 dl vand
  • 100 g sukker

SÅDAN GØR DU

  • Skær æblerne i tern - de behøver hverken at fjerne skræl eller kernehus. 
  • Kom æbletern i en gryde med vand og lad dem koge møre (ca. 30 minutter).
  • Mos æblerne igennem en sigte, så du kun har skræller og kernehus tilbage i sigten. 
  • De mosede æbler røres sammen med sukker sættes tilbage på blusset. 
  • Lad nu æblemosen karamellisere ved middelvarme indtil den har den rette farve (tager mindst en time, men nok længere end det). Du skal røre med jævne mellemrum så ikke det brænder på - særligt hen mod slutningen af processen. 
  • Den færdige æblesmør kommes på skoldet glas og opbevares efterfølgende på køl.  

Noter

Jeg spår at den kan holde sig en uges tid på køl, men du kan forlænge holdbarheden ved at skylle de skoldede glas med atamon - men med al sandsynlighed vil det ikke være et problem med holdbarheden, da glasset hurtigt vil blive spist op!

 

GemGem

Se også:

Rabarberkompot
Rå powergrød med spiret quinoa
Kold rødbedesuppe med bær, hibiscus og skyr
Æblepandekager med fuldkorn til morgenmad eller dessert
Previous Post: « Bagt havregrød med æble og brombær
Next Post: Vildgæret surdej – lavet med æbleskræller »

Reader Interactions

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskriftsvurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Mad i sæson.  En blog for dig, der gerne vil mærke årets gang i køkkenet og spise efter årstiden.

Primært  plantemad, men med rigelig plads til fredagskage!

Dav, jeg er Anja. Cand.scient i fødevareinnovation og sundhed (læs madnørd), og med drømme om landliv, køkkenhave og hønsehus. Snart tak!

Lær mere | Kontakt | Samarbejde

  • Email
  • Instagram
  • Pinterest




Nyhedsbrev

Sæsonaktuelle opskrifter til din indbakke?

SOMMEROPSKRIFTER

Græsk salat - opskrift på sommersalat
Grillede rejer med melonsalat - opskrift
Frugtsalat med syrnet fløde - opskrift på sommerdessert med vandmelon og jordbær
Boghvedesalat med gulerødder og beder - opskrift
Cremet tomatsuppe med porre - opskrift
Blommekage med flødeskum - opskrift på roulade
Spidskålssalat - opskrift på grillstegt kål med flødedressing og sprød boghvede
Cremet salat med blomkål, purløg og ristet boghvede - opskrift




Footer

Instagram did not return a 200.

Om Anja

Cand.scient i Fødevareinnovation & Sundhed - altså, madnørd...

Lær mere...

Populære opskrifter

Burger med rødbedebøf - opskrift på den bedste vegetarburger

Rødbede Burger

Vildgæret surdej - Guide til hjemmelavet surdej på vildtgær fra æbler

Vildgæret surdej – lavet med æbleskræller

Undgå blød tærtebund - få opskrift på sprød tærtebund

Tærtebund – guide til den perfekte, sprøde mørdej

Copyright © 2023 · WWW.ANJASULDRUP.DK