Hvis der er noget jeg elsker lige så højt, hvis ikke mere end blomstrende japanske kirsebær om foråret, så er det en skovbund fyldt med hvide anemoner. Og et sådan sted, kender jeg! Det er mit hemmelige yndlingssted.

Anemoner i skovbunden

I en ugeneret skov, ikke så langt fra hvor jeg er vokset op, er der hvert forår helt hvidt af anemoner. Små, fine, hvide blomster ligger som sne imellem de stadig nøgne bøgetræer og vidner om, at foråret er her. Det er lidt af en kontrast, den smukke skovbund i forhold til de store nøgne træer.

Det er det allerbedste jeg ved om foråret – at tage turen herud og nyde synet. Det føles som mit eget hemmelige sted, da man sagtens kan gå en god lang tur uden at møde et øje, hvilket jeg absolut ikke kan sige om min tur på Bispebjerg kirkegård for at se de japanske kirsebær blomstre den anden morgen.  Men nu er der selvfølgelig også en stor forskel på menneskemængden i København i forhold til lang langt ude på landet, hvor denne vidunderlige skov ligger.

Anemoner i skovbunden

Jeg bestræber mig på at nå ud og se anemonerne mindst én gang hvert forår – det er den helt store forårsbegivenhed for mig!

De tidlige forår er for mit vedkommende gledet helt uset forbi. Erantis, vintergækker og krokus – jeg har ikke ænset dem, da jeg har igennem februar og marts arbejdet intenst med at skrive bachelorprojekt og forberedt bachelorforsvar. Men efter forsvaret i mandags den 3/4 var der endelig plads til at trække vejret igen. Jeg har i løbet af denne uge derfor forsøgt at suge foråret til mig, hvilket har givet mig de to omtalte naturoplevelser. Det har været skønt endelig at have tiden til at løfte blikket op fra computerskærm og videnskabelge artikler!

Har du et must-see hvert forår, som virkelig får sat gang i dine forårsfornemmelser?

Anemoner i skovbunden

Forfatter

Bachelor i 'fødevarer og ernæring' og kandidatstuderende i 'fødevareinnovation og sundhed'.

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.