Nordisk mysli med hasselnødder, kerner, tranebær og æble

Opskrift på en helt au naturel mysli uden en masse sukker. Den består ganske enkelt blot af udvalgte nødder, kerner og tørret frugt blandet mad havregryn. Den er derfor et super sund valg, når du skal have lidt knas på din morgenmad. Min personlige favorit for tiden er en stor skålfuld ymer med æblegrød, denne mysli og en anelse æblesirup – blot for hyggens skyld. 

Jeg overvejede længe hvad jeg skulle kalde den. Nordisk mysli var også i spil, da alle ingredienserne kan findes og dyrkes herhjemme. Men jeg endte med au naturel fordi den består af råvarer i sin reneste form, hvilket var et meget bevidst valg. Så derfor.

Jeg foretrækker at lave min egen mysli, fordi jeg så ved præcis hvad der er i. Jeg synes at langt størstedelen af de mysli man kan købe indeholder ALT for meget sukker og derfor ender jeg altid med at lave en selv hjemme i køkkenet. Nogle gange laver jeg den som en granola (honingristet), men jeg foretrækker den faktisk helt au natural, som den jeg har lavet her. Sødmen justerer jeg så til med frisk frugt, frosne bær eller frugtkompot og ofte en smule sirup – selvfølgelig uden at overdrive det.

Nordisk mysli med hasselnødder, kerner, tranebær og æble

Der er både tørret tranebær og æbler i myslien. Tranebærene har jeg købt, men de tørrede æbletern har jeg selv lavet. Men du kan altid vælge enten at udelade dem helt eller købe færdigtørrede æbleringe og klippe dem ud i små stykker. Men de er nemme at lave selv og så er der god økonomi i det!

au naturel mysli

Denne mysli er helt uden sukker (foruden den fra tørret frugt) og derfor et godt supplement til den sunde morgenmad. Den er lavet på ingredienser fra det nordiske spisekammer. 

Ingredienser

  • 2 dl grovvalsede havregryn
  • 1/2 dl hasselnødder
  • 1/2 dl solsikkekerner
  • 1/2 dl græskarkerner
  • 1/4 dl hørfrø
  • 1/2 dl tørrede tranebær
  • 1/2 dl tørrede æbler i små tern

SÅDAN GØR DU

  • Rist solsikkekerner og græskarkerner kortvarigt på en tør pande for at få lidt mere smag frem.
  • Skær tranebær i mindre stykker.
  • Bland alle ingredienserne og opbevar dem i en tæt beholder. 
Forfatter

Bachelor i 'fødevarer og ernæring' og kandidatstuderende i 'fødevareinnovation og sundhed'.

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.