• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

anja suldrup

  • BLOG
  • Opskrifter
  • OM
  • KONTAKT
  • ANNONCERING

Bagt havregrød med æble og brombær

 

Bagt havregrød med æble, brombær, hasselnødder og græskarkerner

Grød er en sikker vinder om morgenen – det smager skønt, mætter godt og er piv hamrende sundt! Men til tider kan en kogt havregrød godt blive en anelse triviel. Heldigvis kan den jo varieres! Blandt andet ved at lave en bagt havregrød i stedet for at koge den. Det giver et helt helt andet resultat – i stedet for en blød grød, så bliver den sprød og knasende på toppen og kageagtig indeni.

Den smager lidt henad dårlig samvittighed – men det er der ingen grund til! Først og fremmest fordi jeg ikke er fan af dårlig samvittighed, for det andet fordi den er smækhamrende sund for dig og giver dig den bedste start på dagen med masser af fuldkorn, kostfibre, vitaminer, mineraler og sunde fedtsyrer.

Server den som morgenmad med en klat neutral yoghurt eller server den som en crumblekage til kaffen en lørdag aften med en klat creme fraiche til – den fungerer lige godt i begge anledninger!

Bagt havregrød med æble, brombær, hasselnødder og græskarkerner

Skift frugt og bær ud afhængig af årstiden eller brug hvad du har liggende. Æblerne i opskriften søder grøden, så sørg altid for at inkludere enten æble, pære eller søde blommer for det bedste resultat.

Bagt havregrød med æble, brombær, hasselnødder og græskarkerner
Udskriv Pin
5 fra 1 stemme

Bagt havregrød med æble og brombær

Bagt havregrød er sprød og knasende på toppen men blød og kageagtig indeni. Den leder tankerne hen på en crumblekage, men i virkeligheden er den super sund for dig og giver dig en fantastisk start på dagen. Prøv den også en lørdag aften med en klat creme fraiche. 
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 40 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 3 dl grovvalsede havregryn
  • 0,75 dl hasselnøddeflager
  • 0,75 dl græskarkerner
  • 180 g brombær
  • 2 æbler
  • 2 æg
  • 2,5 dl mælk
  • 1 spsk honning
  • 2 spsk smeltet smør

SÅDAN GØR DU

  • Skær æblet i tynde både. Fordel æbler og brombær i bunden af et fad.
  • Fordel havregryn, hasselnødder og græskarkerner henover. 
  • Pisk æg, mælk og honning sammen og fordel massen jævnt så alle havregryn vædes. 
  • Smelt smørret og fordel det ovenpå grøden. 
  • Bag I 30 minutter ved 200 grader C. 
  • Server med kærnemælk, A38 eller lignende. 

GemGem

GemGem

Se også:

Brødbudding med æbler og dulce de leche
Græskarkage med varme krydderier og flødeostcreme
Hjemmelavet broccolisalat med ymer-dressing, tranebær og bacon
Bagt rødbedesalat med rygeostcreme og knas
Previous Post: « Brødbudding med æbler og dulce de leche
Next Post: Æblesmør – den skønneste topping! »

Reader Interactions

Comments

  1. Sabina

    26. august 2019 at 13:09

    Mums, det var da en lækker morgenmad vi fik idag.. Tak for den skønne opskrift.. Den er nu puttet i vores gemmer
    Vi spiste hjemmelavet yoghurt til..

    Svar
  2. Kristina

    19. februar 2018 at 20:18

    Det lyder fantastisk lækkert med bagt havregrød og vi trænger lige til en variation over havregrøden så tænker den skal afprøves i morgen tidlig! Er det mon ok at gøre alle forberedelserne her til aften og sætte den i køleskabet og så bage den i morgen?
    Hilsen kristina

    Svar
    • Anja Suldrup

      20. februar 2018 at 16:24

      Hej Kristina
      Ja lidt variation er dejligt! Ærligt, så har jeg ikke prøvet, men kan ikke se hvorfor det ikke skulle kunne fungere.
      Lad mig endelig vide hvordan resultatet bliver!

      /Anja

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskriftsvurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Mad i sæson.  En blog for dig, der gerne vil mærke årets gang i køkkenet og spise efter årstiden.

Primært  plantemad, men med rigelig plads til fredagskage!

Dav, jeg er Anja. Cand.scient i fødevareinnovation og sundhed (læs madnørd), og med drømme om landliv, køkkenhave og hønsehus. Snart tak!

Lær mere | Kontakt | Samarbejde

  • Email
  • Instagram
  • Pinterest




Nyhedsbrev

Sæsonaktuelle opskrifter til din indbakke?

SOMMEROPSKRIFTER

Græsk salat - opskrift på sommersalat
Grillede rejer med melonsalat - opskrift
Frugtsalat med syrnet fløde - opskrift på sommerdessert med vandmelon og jordbær
Boghvedesalat med gulerødder og beder - opskrift
Cremet tomatsuppe med porre - opskrift
Blommekage med flødeskum - opskrift på roulade
Spidskålssalat - opskrift på grillstegt kål med flødedressing og sprød boghvede
Cremet salat med blomkål, purløg og ristet boghvede - opskrift




Footer

Instagram did not return a 200.

Om Anja

Cand.scient i Fødevareinnovation & Sundhed - altså, madnørd...

Lær mere...

Populære opskrifter

Burger med rødbedebøf - opskrift på den bedste vegetarburger

Rødbede Burger

Vildgæret surdej - Guide til hjemmelavet surdej på vildtgær fra æbler

Vildgæret surdej – lavet med æbleskræller

Undgå blød tærtebund - få opskrift på sprød tærtebund

Tærtebund – guide til den perfekte, sprøde mørdej

Copyright © 2023 · WWW.ANJASULDRUP.DK