Opskrift på en luksuøs bagt quinoagrød med æbler og kanel. En kærlig start på enhver ny dag.
Bagt grød med æbler og kanel
Sidste efterår lavede jeg en bagt havregrød med æble og brombær, som idag er blandt de mest populære opskrifter her på bloggen.
Så i år forsøger jeg at gentage succesen – jeg kan jo se, at det er noget I efterspørger.
Og jeg forstår jer godt! Det er en skøn sag sådan en bagt grød.
Sådan en omsvøbende lun sag, der giver en et lille kram, når man om morgenen har lidt svært ved at få ordentligt hul på dagen. Samtidig også en lille smule farlig, fordi den giver associationer til en lækker crumble kage.
Denne gang har jeg bagt den lækreste quinoagrød til jer!
Fløjlsblød og fyldt med godhed.
Igen med æble – fordi æble bare er uundgåligt på denne årstid! Desuden har quinoagrøden fået lidt ekstra kærlighed i form af kanel, kardemomme og hasselnødder.
Prøv den bagte quinoagrød alene, sammen med ymer eller skyr om morgenen. Eller server den med en klat creme fraiche eller vaniljeis som et bedre alternativ til den søde tand.
Opskrift på bagt quinoagrød:
Opskriften rækker til 4 personer og bages i en lille springform med Ø20 cm eller tilsvarende anden form.
Bagt quinoagrød med æble
Ingredienser
- 1 dl hvid quinoa
- 1 dl havregryn
- 30 g honning
- 30 g smør
- 30 g hasselnødder, grofthakkede
- ½ tsk bagepulver
- ½ tsk kanel
- ¼ tsk kardemomme
- 1 æg
- 1 dl havremælk eller anden mælk
- 2 små æbler
SÅDAN GØR DU
- Skyl quinoa grundigt i koldt vand. Koges efter anvisning på pakken.
- Tænd ovnen på 200 grader almindelig ovn.
- Kom honning og smør en i skål. Kom de færdigkogte quinoa oveni mens de er varme så honning og smør smelter.
- Rør æg og havremælk i.
- Vend havregryn, grofthakkede hasselnødder, kanel, kardemomme og bagepulver sammen. Vendes i quinoaen.
- Skær æblerne i mindre tern og vend dem i.
- Kom quinoagrøden i en smurt springform Ø20 cm og bag i 25-30 minutter.
- Spises lun.
Skriv et svar