• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

anja suldrup

  • BLOG
  • Opskrifter
  • OM
  • KONTAKT
  • ANNONCERING

Bagt quinoagrød med æble

Opskrift på en luksuøs bagt quinoagrød med æbler og kanel. En kærlig start på enhver ny dag.

Bagt grød med quinoa og æble - opskrift på quinoagrød

Bagt grød med æbler og kanel

Sidste efterår lavede jeg en bagt havregrød med æble og brombær, som idag er blandt de mest populære opskrifter her på bloggen.

Så i år forsøger jeg at gentage succesen – jeg kan jo se, at det er noget I efterspørger.

Og jeg forstår jer godt! Det er en skøn sag sådan en bagt grød.

Sådan en omsvøbende lun sag, der giver en et lille kram, når man om morgenen har lidt svært ved at få ordentligt hul på dagen. Samtidig også en lille smule farlig, fordi den giver associationer til en lækker crumble kage.

Denne gang har jeg bagt den lækreste quinoagrød til jer!

Fløjlsblød og fyldt med godhed.

Igen med æble – fordi æble bare er uundgåligt på denne årstid! Desuden har quinoagrøden fået lidt ekstra kærlighed i form af kanel, kardemomme og hasselnødder.

Morgenmad med quinoa - bagt grød med æble

Prøv den bagte quinoagrød alene, sammen med ymer eller skyr om morgenen. Eller server den med en klat creme fraiche eller vaniljeis som et bedre alternativ til den søde tand.

Opskrift på bagt quinoagrød:

Opskriften rækker til 4 personer og bages i en lille springform med Ø20 cm eller tilsvarende anden form.

Bagt quinoagrød med æble og kanel - opskrift
Udskriv Pin

Bagt quinoagrød med æble

Tilb. tid 30 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 1 dl hvid quinoa
  • 1 dl havregryn
  • 30 g honning
  • 30 g smør
  • 30 g hasselnødder, grofthakkede
  • ½ tsk bagepulver
  • ½ tsk kanel
  • ¼ tsk kardemomme
  • 1 æg
  • 1 dl havremælk eller anden mælk
  • 2 små æbler

SÅDAN GØR DU

  • Skyl quinoa grundigt i koldt vand. Koges efter anvisning på pakken.
  • Tænd ovnen på 200 grader almindelig ovn.
  • Kom honning og smør en i skål. Kom de færdigkogte quinoa oveni mens de er varme så honning og smør smelter.
  • Rør æg og havremælk i.
  • Vend havregryn, grofthakkede hasselnødder, kanel, kardemomme og bagepulver sammen. Vendes i quinoaen.
  • Skær æblerne i mindre tern og vend dem i.
  • Kom quinoagrøden i en smurt springform Ø20 cm og bag i 25-30 minutter.
  • Spises lun.
Bagt quinoagrød med æble og kanel - opskrift

Se også:

Rå havregrød med æble og kærnemælk
Rå powergrød med spiret quinoa
Bagt havregrød med æble og brombær
Gulerodsboller med kærnemælk og honning - bløde, luftige og saftige!
Previous Post: « Citronkage med mandler og vanilje
Next Post: Foccacia med æble »

Reader Interactions

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskriftsvurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Mad i sæson.  En blog for dig, der gerne vil mærke årets gang i køkkenet og spise efter årstiden.

Primært  plantemad, men med rigelig plads til fredagskage!

Dav, jeg er Anja. Cand.scient i fødevareinnovation og sundhed (læs madnørd), og med drømme om landliv, køkkenhave og hønsehus. Snart tak!

Lær mere | Kontakt | Samarbejde

  • Email
  • Instagram
  • Pinterest




Nyhedsbrev

Sæsonaktuelle opskrifter til din indbakke?

SOMMEROPSKRIFTER

Græsk salat - opskrift på sommersalat
Grillede rejer med melonsalat - opskrift
Frugtsalat med syrnet fløde - opskrift på sommerdessert med vandmelon og jordbær
Boghvedesalat med gulerødder og beder - opskrift
Cremet tomatsuppe med porre - opskrift
Blommekage med flødeskum - opskrift på roulade
Spidskålssalat - opskrift på grillstegt kål med flødedressing og sprød boghvede
Cremet salat med blomkål, purløg og ristet boghvede - opskrift




Footer

Instagram did not return a 200.

Om Anja

Cand.scient i Fødevareinnovation & Sundhed - altså, madnørd...

Lær mere...

Populære opskrifter

Burger med rødbedebøf - opskrift på den bedste vegetarburger

Rødbede Burger

Vildgæret surdej - Guide til hjemmelavet surdej på vildtgær fra æbler

Vildgæret surdej – lavet med æbleskræller

Undgå blød tærtebund - få opskrift på sprød tærtebund

Tærtebund – guide til den perfekte, sprøde mørdej

Copyright © 2023 · WWW.ANJASULDRUP.DK