Bagt rødbedesalat med rygeostcreme, urter og ristede solsikkekernerEn rigtig efterårs-/vintersalat med bagte rødbeder og en creme af fynsk rygeost. Toppet med sprøde urter og knasende, ristede solsikkekerner og hasselnødder.

Rødbede er en rodfrugt, der har det med at skille vandene. Dens “jord”-smag virker på mange utiltalende, men med den rette tilberedning eller dressing kan den sagtens nedtones.  Personligt elsker jeg rødbede, mens manden herhjemme har en noget mere nedtonet begejstring. Han formår altid at listede rødbederne over på min tallerken, når vi får ovnbagte rodfrugter!

Rødbede og rygeost passer umanerlig godt sammen! Og de ristede solsikkekerner bringer også noget rigtig lækkert nøddeagtigt

Bagt rødbedesalat gør sig godt som det grønne (violette?) tilbehør til aftensmaden. F.eks. til en god hakkebøf som var tilfældet hjemme hos os, da denne salat blev serveret.

I opskriften har jeg brugt min balsamiske æbleeddike, men du kan sagtens bruge en almindelig balsamicoeddike eller æblecidereddike.

Bagt rødbedesalat med rygeostcreme, urter og knas
Forberedning
15 min
Tilberedning
40 min
Samlet tid
55 min
 

En rigtig efterårs-/vintersalat, der gør sig godt som det grønne (violette?) indslag til aftensmaden. 

Antal: 2 personer
Forfatter: Anja Suldrup
Ingredienser:
Bagte rødbeder
  • 2 store rødbeder
  • 1 spsk koldpresset rapsolie
  • 1 spsk balsamisk æbleeddike
  • salt og peber
Rygeostcreme
  • 1 spsk fynsk rygeost
  • 1 spsk creme fraiche
  • salt og peber
  • evt. lidt citronsaft/æbleeddike
Drys
  • 1 lille finthakket rødløg
  • ½ bundt finthakket persille
  • ½ dl ristede solsikkekerner
  • ½ dl ristede hasselnødder
Sådan gør du:
  1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft. 

  2. Skyl rødbederne, skær enderne fra og skær ca. 5 mm tykke skiver. Du behøves ikke skrælle dem.

  3. Vend rødbedeskiverne i rapsolie, balsamisk æbleeddike (eller anden eddike), salt og peber og kom dem i en bradepande.

  4. Bag rødbederne i 30-40 minutter. 

  5. I mellemtiden blandes rygeostcremen. Smages til med salt, peber og citronsaft eller æbleeddike

  6. Rist hasselnødder og solsikkekerner på en tør pande indtil de får farve. 

  7. Når rødbederne er færdige anrettes de på en tallerken, der sættes klatter af rygeostcreme og drysses med finthakket rødløg, purløg og de ristede solsikkekerner og hasselnødder. 

Noter:

Du kan udskifte purløg med andre friske urter - f.eks. persille.

Forfatter

Bachelor i 'fødevarer og ernæring' og kandidatstuderende i 'fødevareinnovation og sundhed'. Mit hjerte banker for mad, sundhed, bæredygtighed og langsom livsstil.

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.