• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

anja suldrup

  • BLOG
  • Opskrifter
  • OM
  • KONTAKT
  • ANNONCERING

Bagt rødbedesalat med rygeostcreme og knas

Bagt rødbedesalat med rygeostcreme, urter og ristede solsikkekernerEn rigtig efterårs-/vintersalat med bagte rødbeder og en creme af fynsk rygeost. Toppet med sprøde urter og knasende, ristede solsikkekerner og hasselnødder.

Rødbede er en rodfrugt, der har det med at skille vandene. Dens “jord”-smag virker på mange utiltalende, men med den rette tilberedning eller dressing kan den sagtens nedtones.  Personligt elsker jeg rødbede, mens manden herhjemme har en noget mere nedtonet begejstring. Han formår altid at listede rødbederne over på min tallerken, når vi får ovnbagte rodfrugter!

Rødbede og rygeost passer umanerlig godt sammen! Og de ristede solsikkekerner bringer også noget rigtig lækkert nøddeagtigt

Bagt rødbedesalat gør sig godt som det grønne (violette?) tilbehør til aftensmaden. F.eks. til en god hakkebøf som var tilfældet hjemme hos os, da denne salat blev serveret.

I opskriften har jeg brugt min balsamiske æbleeddike, men du kan sagtens bruge en almindelig balsamicoeddike eller æblecidereddike.

Bagt rødbedesalat med rygeostcreme, urter og ristede solsikkekerner
Udskriv Pin

Bagt rødbedesalat med rygeostcreme, urter og knas

En rigtig efterårs-/vintersalat, der gør sig godt som det grønne (violette?) indslag til aftensmaden. 
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 40 minutter
Samlet tid 55 minutter
Antal 2 personer

Ingredienser

Bagte rødbeder

  • 2 store rødbeder
  • 1 spsk koldpresset rapsolie
  • 1 spsk balsamisk æbleeddike
  • salt og peber

Rygeostcreme

  • 1 spsk fynsk rygeost
  • 1 spsk creme fraiche
  • salt og peber
  • evt. lidt citronsaft/æbleeddike

Drys

  • 1 lille finthakket rødløg
  • ½ bundt finthakket persille
  • ½ dl ristede solsikkekerner
  • ½ dl ristede hasselnødder

SÅDAN GØR DU

  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft. 
  • Skyl rødbederne, skær enderne fra og skær ca. 5 mm tykke skiver. Du behøves ikke skrælle dem.
  • Vend rødbedeskiverne i rapsolie, balsamisk æbleeddike (eller anden eddike), salt og peber og kom dem i en bradepande.
  • Bag rødbederne i 30-40 minutter. 
  • I mellemtiden blandes rygeostcremen. Smages til med salt, peber og citronsaft eller æbleeddike
  • Rist hasselnødder og solsikkekerner på en tør pande indtil de får farve. 
  • Når rødbederne er færdige anrettes de på en tallerken, der sættes klatter af rygeostcreme og drysses med finthakket rødløg, purløg og de ristede solsikkekerner og hasselnødder. 

Noter

Du kan udskifte purløg med andre friske urter - f.eks. persille.

Se også:

Bruschetta med pesto og hvide bønner
Jordskokkesalat med æble og valnødder
Cæsarsalat med vesterhavsost
Rabarbertærte med flødeostcreme med råmarinerede rabarber
Previous Post: « Rugbrødsboller med chokolade
Next Post: Comfy efterårspasta med mørbrad, svampe og spinat »

Reader Interactions

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskriftsvurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Mad i sæson.  En blog for dig, der gerne vil mærke årets gang i køkkenet og spise efter årstiden.

Primært  plantemad, men med rigelig plads til fredagskage!

Dav, jeg er Anja. Cand.scient i fødevareinnovation og sundhed (læs madnørd), og med drømme om landliv, køkkenhave og hønsehus. Snart tak!

Lær mere | Kontakt | Samarbejde

  • Email
  • Instagram
  • Pinterest




Nyhedsbrev

Sæsonaktuelle opskrifter til din indbakke?

SOMMEROPSKRIFTER

Græsk salat - opskrift på sommersalat
Grillede rejer med melonsalat - opskrift
Frugtsalat med syrnet fløde - opskrift på sommerdessert med vandmelon og jordbær
Boghvedesalat med gulerødder og beder - opskrift
Cremet tomatsuppe med porre - opskrift
Blommekage med flødeskum - opskrift på roulade
Spidskålssalat - opskrift på grillstegt kål med flødedressing og sprød boghvede
Cremet salat med blomkål, purløg og ristet boghvede - opskrift




Footer

Instagram did not return a 200.

Om Anja

Cand.scient i Fødevareinnovation & Sundhed - altså, madnørd...

Lær mere...

Populære opskrifter

Burger med rødbedebøf - opskrift på den bedste vegetarburger

Rødbede Burger

Vildgæret surdej - Guide til hjemmelavet surdej på vildtgær fra æbler

Vildgæret surdej – lavet med æbleskræller

Undgå blød tærtebund - få opskrift på sprød tærtebund

Tærtebund – guide til den perfekte, sprøde mørdej

Copyright © 2023 · WWW.ANJASULDRUP.DK