• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

anja suldrup

  • BLOG
  • Opskrifter
  • OM
  • KONTAKT
  • ANNONCERING

Bagte rodfrugter med citron og timian

Søde, bagte rodfrugter er en klassiker herhjemme om efteråret. Kartofler, rødbeder, pastinakker, gulerødder, jordskokker … you name it!

Det er rodfrugternes årstid!

Opskrift på bagte rodfrugter med citron og timian

Jeg elsker at blande en masse forskellige af slagsen og smide dem i ovnen – enten skåret ud som helt fine fritter eller mere grove som her. Ofte er de bare vendt med god olie og havsalt, men skal der lidt mere luksus ind i hverdagen, så krydrer jeg dem med citron og timian.

Bagte rodfrugter med citron får en lidt parfumeret smag og et skøn syreboost. Jeg har her brugt både friskpresset citronsaft og fintrevet citronskal og kombineret det med frisk timian.

Køleskabet rodfrugtudvalg bød på rødbeder, pastinakker og gulerødder. Foruden kartofler, så er det nok de rodfrugter jeg mest bruger. Normaltvist vil jeg også blande kartofler i, men de løb op dagen før. Men du kan bruge ALLE rodfrugter! Jordskokker er også skønne.

 

Opskrift på bagte rodfrugter med citron og timian:

 

Opskrift på bagte rodfrugter med citron og timian
Udskriv Pin

Bagte rodfrugter med citron og timian

Antal 4 personer

Ingredienser

  • 1 kg blandede rodfrugter - eksempelvis kartofler, rødbeder, pastinakker, gulerødder, jordskokker, persillerødder og/eller søde kartofler
  • 1/2 citron, saft og fintrevet skal heraf
  • 3 spsk olivenolie eller rapsolie
  • frisk timian
  • 1 tsk havsalt
  • peber

SÅDAN GØR DU

  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  • Vask og skræl rodfrugterne og del dem i grove stykker. 
  • Vend med olivenolie, citronsaft, citronskal, timian, salt og peber. 
  • Bred dem ud på en bradepande og bag dem i 30-40 minutter til de er møre og gyldne.

Se også:

Chicken Tikka Masala
Mættende havregrød med stegte æbler
Bombay Kartofler med lime-dressing
Fransk bønnesalat med karamelliserede løg og soltørrede tomater
Previous Post: « Grøn hummus-pizza med sprød grønkålssalat
Next Post: Kold rødbedesuppe med bær, hibiscus og skyr »

Reader Interactions

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskriftsvurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Mad i sæson.  En blog for dig, der gerne vil mærke årets gang i køkkenet og spise efter årstiden.

Primært  plantemad, men med rigelig plads til fredagskage!

Dav, jeg er Anja. Cand.scient i fødevareinnovation og sundhed (læs madnørd), og med drømme om landliv, køkkenhave og hønsehus. Snart tak!

Lær mere | Kontakt | Samarbejde

  • Email
  • Instagram
  • Pinterest




Nyhedsbrev

Sæsonaktuelle opskrifter til din indbakke?

SOMMEROPSKRIFTER

Græsk salat - opskrift på sommersalat
Grillede rejer med melonsalat - opskrift
Frugtsalat med syrnet fløde - opskrift på sommerdessert med vandmelon og jordbær
Boghvedesalat med gulerødder og beder - opskrift
Cremet tomatsuppe med porre - opskrift
Blommekage med flødeskum - opskrift på roulade
Spidskålssalat - opskrift på grillstegt kål med flødedressing og sprød boghvede
Cremet salat med blomkål, purløg og ristet boghvede - opskrift




Footer

Instagram did not return a 200.

Om Anja

Cand.scient i Fødevareinnovation & Sundhed - altså, madnørd...

Lær mere...

Populære opskrifter

Burger med rødbedebøf - opskrift på den bedste vegetarburger

Rødbede Burger

Vildgæret surdej - Guide til hjemmelavet surdej på vildtgær fra æbler

Vildgæret surdej – lavet med æbleskræller

Undgå blød tærtebund - få opskrift på sprød tærtebund

Tærtebund – guide til den perfekte, sprøde mørdej

Copyright © 2023 · WWW.ANJASULDRUP.DK