• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

anja suldrup

  • BLOG
  • Opskrifter
  • OM
  • KONTAKT
  • ANNONCERING

Bagte rødbeder med sveskeblommer og brombærindkog

Bagte rødbeder med sveskeblommer, brombærindkog og feta - opskrift på rødbedesalat

Jeg lover jer, det her, det er altså bare godt! Det er tre af sensommerens top-lækre råvarer, som er blevet forenet i en lun efterårssalat.

En kraftfuld efterårssalat

Der er tale om små, sprøde, danske rødbeder, som har været en tur i ovnen sammen med nyplukkede sveskeblommer. Svøbt i et tykt og lækkert indkog af brombær med balsamico og honning. Et salt indslag fra feta og lidt syre og bitterhed fra helt spæde spirer af fuglegræs nede fra ukrudtsbedet i gårdhaven.

Det er smagen af et begyndende efterår!

Og det er en forsmag på alle de skønne råvarer, som efteråret har at byde på. Det er skam ikke for sjov, at efteråret er min yndlingsårstid – al den lækre efterårsmad har særlig indflydelse på dette!

Bagte rødbeder med sveskeblommer, brombærindkog og feta - opskrift på rødbedesalat

Rødbedernes lidt  jordede og metalliske smag forsvinder under bagningen  – hvilket for nogle nok vil være en game changer! Hvis ikke du kan få fingrene i de lækre sortviolette sveskeblommer, så brug almindelige blommer.

 

Find opskriften på den bagte rødbedesalat lige her:

Rødbedesalat-1200x1500-q70-r70-1
Udskriv Pin

Bagte rødbeder med sveskeblommer og brombærindkog

En lun og kraftfuld efterårssalat med bagte rødbeder og sveskeblommer, et indkog af brombær, honning og balsamico samt feta til at runde smagene af. 
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 45 minutter
Samlet tid 55 minutter
Antal 2 personer

Ingredienser

Bagte rødbeder med sveskeblommer:

  • 4 små, runde rødbeder
  • 8 sveskeblommer
  • 1 spsk koldpresset rapsolie
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 tsk friskkværnet peber
  • 1 tsk sukker

Brombærindkog:

  • 125 g brombær (tøede, hvis fra frost)
  • 1,5 spsk balsamico
  • 1 god tsk honning
  • 0,5 tsk salt

Desuden:

  • Feta (i en mængde som du selv synes)
  • Grønt drys (eksempelvis fuglegræs som her)

SÅDAN GØR DU

  • Tænd ovnen på 180 grader varmluft. 
  • Vask rødbederne grundigt og skær bunden af. Del dem i kvarte, vend rødbederne i olie, salt og peber og læg dem i et fad.
  • Del sveskeblommerne og læg dem i fadet. 
  • Drys det hele med et tyndt lag sukker. 
  • Bages i 30-45 minutter - tjek om rødbederne er møre med en kødnål. 
  • Kom bær, balsamico og honning i en lille gryde og lad det koge ind til en tyk masse ved svag varme til. Smag til med salt. 
  • Anret de bagte rødbeder og blommer med brombærindkoget, knust feta og grønt drys.

Se også:

Skvalderkål med salte honningristede valnødder | spis dit ukrudt
Bagt grød med ribs
Sommerens blomkålssalat med friske ærter og pære
Forårssalat med røget laks og asparges
Previous Post: « Bagt grød med ribs
Next Post: Spidskålssalat med æble og peberrod »

Reader Interactions

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskriftsvurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Mad i sæson.  En blog for dig, der gerne vil mærke årets gang i køkkenet og spise efter årstiden.

Primært  plantemad, men med rigelig plads til fredagskage!

Dav, jeg er Anja. Cand.scient i fødevareinnovation og sundhed (læs madnørd), og med drømme om landliv, køkkenhave og hønsehus. Snart tak!

Lær mere | Kontakt | Samarbejde

  • Email
  • Instagram
  • Pinterest




Nyhedsbrev

Sæsonaktuelle opskrifter til din indbakke?

SOMMEROPSKRIFTER

Græsk salat - opskrift på sommersalat
Grillede rejer med melonsalat - opskrift
Frugtsalat med syrnet fløde - opskrift på sommerdessert med vandmelon og jordbær
Boghvedesalat med gulerødder og beder - opskrift
Cremet tomatsuppe med porre - opskrift
Blommekage med flødeskum - opskrift på roulade
Spidskålssalat - opskrift på grillstegt kål med flødedressing og sprød boghvede
Cremet salat med blomkål, purløg og ristet boghvede - opskrift




Footer

Instagram did not return a 200.

Om Anja

Cand.scient i Fødevareinnovation & Sundhed - altså, madnørd...

Lær mere...

Populære opskrifter

Burger med rødbedebøf - opskrift på den bedste vegetarburger

Rødbede Burger

Vildgæret surdej - Guide til hjemmelavet surdej på vildtgær fra æbler

Vildgæret surdej – lavet med æbleskræller

Undgå blød tærtebund - få opskrift på sprød tærtebund

Tærtebund – guide til den perfekte, sprøde mørdej

Copyright © 2023 · WWW.ANJASULDRUP.DK