• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

anja suldrup

  • BLOG
  • Opskrifter
  • OM
  • KONTAKT
  • ANNONCERING

Balsamisk æbleeddike / æblebalsamico

Balsamisk æbleeddike (æblebalsamico) lavet på reduktion af æblecider og æblecidereddikeBalsamico er en italiensk eddike, der laves ved at inddampe druemost for efterfølgende at lagre den på træfade. Den er typisk lidt tykkere og langt mere aromatisk og sød end den traditionelle vineddike. Og så udgør den en fantastisk smagsgiver i køkkenet!

Jeg bruger selv meget æblecidereddike og æblesirup når jeg laver mad, og fik derfor den ide, at jeg da måtte kunne lave en nordisk, balsamisk æbleeddike ved at lave en reduktion af en blanding af æblemost og æblecidereddike! Og den ide kunne jeg ikke lade ligge, så jeg måtte straks i køkkenet.

Og den er intet mindre end vidunderlig! Den er skøn i en olie-eddike dressing til salater eller brugt til karamelisering af stegte/bagte grøntsager eller braiseret kød.

Balsamisk æbleeddike (æblebalsamico) lavet på reduktion af æblecider og æblecidereddike
Udskriv Pin

Balsamisk æbleeddike

Balsamiske eddiker er langt mere aromatiske, sødere og lidt tykke end en almindelige eddiker er. Her i får i en opskrift på en nem, nordisk æblebalsamico lavet på en reduktion af ufiltreret æblemost og æblecidereddike. 
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 1 time 30 minutter
Samlet tid 1 time 35 minutter
Antal 1 dl

Ingredienser

  • 1 L ufiltreret æblemost
  • 2,5 dl æblecidereddike

SÅDAN GØR DU

  • Kom alle ingredienserne i en pande - gerne med en non-stick beklædning.
  • Kog det ind indtil væsken er reduceret til ca. 1,25-1,5 dl. For mit vedkommende tog det ca. 1,5 time.
  • I begyndelsen kan det godt nogenlunde passe sig selv, men efterhånden som det koger ind skal du være mere opmærksom på den, så ikke du ender med at få reduceret for meget og risikerer at brænde den på (der er meget frugtsukker i æblemosten). 
  • Hæld din æblebalsamico på et skoldet glas og sku låg på. 
  • Opbevar æblebalsamicoen i et skab - holder sig længe. 

GemGem

Se også:

Spidskålssalat med grillede nektariner
Hjemmelavet broccolisalat med ymer-dressing, tranebær og bacon
Varm perlebygsalat med smørstegte gulerødder og persille
Hjemmelavet mayonnaise - på den nemme måde
Previous Post: « Hjemmekærnet smør
Next Post: Mørkt rugbrød med surdej »

Reader Interactions

Comments

  1. Agnete Kristensen

    20. september 2021 at 17:59

    Hej Anja. Det ser ud som en god ide og spændende opskrift. Tror du man i stedet for æblemosten kan bruge, æblejuice ?(vi har mange æbler lige nu og en god slowjuicer)
    Når jeg læser om æblemost og æblejuice på diverse sites, kan jeg ikke finde ud af, om det i virkeligheden er det samme. Hvad mener du?

    Svar
    • Anja Suldrup

      20. september 2021 at 19:13

      Hej Agnete
      Ja du bør sagtens kunne bruge friskpresset juice fra dine egne æbler.

      Om der er en egentlig definition på forskellen mellem juice og most, er jeg usikker på. Men for mig personligt er most typisk ufiltreret, hvor juice typisk kommer fra koncentrat.

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskriftsvurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Mad i sæson.  En blog for dig, der gerne vil mærke årets gang i køkkenet og spise efter årstiden.

Primært  plantemad, men med rigelig plads til fredagskage!

Dav, jeg er Anja. Cand.scient i fødevareinnovation og sundhed (læs madnørd), og med drømme om landliv, køkkenhave og hønsehus. Snart tak!

Lær mere | Kontakt | Samarbejde

  • Email
  • Instagram
  • Pinterest




Nyhedsbrev

Sæsonaktuelle opskrifter til din indbakke?

SOMMEROPSKRIFTER

Græsk salat - opskrift på sommersalat
Grillede rejer med melonsalat - opskrift
Frugtsalat med syrnet fløde - opskrift på sommerdessert med vandmelon og jordbær
Boghvedesalat med gulerødder og beder - opskrift
Cremet tomatsuppe med porre - opskrift
Blommekage med flødeskum - opskrift på roulade
Spidskålssalat - opskrift på grillstegt kål med flødedressing og sprød boghvede
Cremet salat med blomkål, purløg og ristet boghvede - opskrift




Footer

Instagram did not return a 200.

Om Anja

Cand.scient i Fødevareinnovation & Sundhed - altså, madnørd...

Lær mere...

Populære opskrifter

Burger med rødbedebøf - opskrift på den bedste vegetarburger

Rødbede Burger

Vildgæret surdej - Guide til hjemmelavet surdej på vildtgær fra æbler

Vildgæret surdej – lavet med æbleskræller

Undgå blød tærtebund - få opskrift på sprød tærtebund

Tærtebund – guide til den perfekte, sprøde mørdej

Copyright © 2023 · WWW.ANJASULDRUP.DK