Bircher mysli (køleskabsgrød med æble)

Det er godt nok længe siden jeg har fået en skålfuld bircher mysli! Vi skal nok helt tilbage til forrige efterår! Men det er nu i virkeligheden også her den gør sig aller bedst ud, om efteråret, hvor der er friske, danske æbler til rådighed. Alligevel havde jeg sådan lyst og satte derfor en portion over igår aftes inden jeg gik i seng. Og jeg nød hver en mundfuld! Jeg havde helt glemt hvor skønt det smager.

Bircher mysli er egentlig en variant af overnight oats, men som blandes op med revet æble og et surmælksprodukt om  morgenen. Den toppes typisk med nødder og frugt, som giver lidt mere tekstur og knas, da køleskabsgrøden i sig selv er ret blød  og lind.

I dag er min version lavet på kærnemælk og tykmælk, da det var hvad jeg i forvejen havde stående i køleskabet, men du kan sagtens bruge almindelig mælk og et andet surmælksprodukt såsom A38. Men når nu der er rester tilbage fra koldskål af kærnemælk og tykmælk, så kan man jo ligeså godt få udryddet disse med dette vidunderlige resultat til følge! Jeg har toppet min bircher med hasselnødder og tørrede bær, men du kan bruge lige præcis hvad du vil. Næste gang skal jeg have nogle friske bær ovenpå! Jordbær, eller måske hindbær?

Bircher mysli (overnight oats)
Forberedning
10 min
 
Antal: 1 person
Ingredienser:
Om aftenen
  • 1 dl grovvalsede havregryn
  • 2 dl kærnemælk eller alm mælk
Om morgenen
  • 1,5 dl tykmælk eller kærnemælk
  • 1-2 revet æbler afhængig af størrelse
Sådan gør du:
  1. Rør havregryn og kærnemælk sammen i en skål om aftenen, dæk til med film og stil på køl.

  2. Om morgenen røres tykmælk og revet æble i.

  3. Pynt med snittede hasselnødder og tørrede bær, som giver din bircher mysli lidt knas.

Forfatter

Bachelor i 'fødevarer og ernæring' og kandidatstuderende i 'fødevareinnovation og sundhed'. Mit hjerte banker for mad, sundhed, bæredygtighed og langsom livsstil.

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.