• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

anja suldrup

  • BLOG
  • Opskrifter
  • OM
  • KONTAKT
  • ANNONCERING

Schweizisk bircher mysli (overnight oats)

Bircher mysli (køleskabsgrød med æble)

Det er godt nok længe siden jeg har fået en skålfuld bircher mysli! Vi skal nok helt tilbage til forrige efterår! Men det er nu i virkeligheden også her den gør sig aller bedst ud, om efteråret, hvor der er friske, danske æbler til rådighed. Alligevel havde jeg sådan lyst og satte derfor en portion over igår aftes inden jeg gik i seng. Og jeg nød hver en mundfuld! Jeg havde helt glemt hvor skønt det smager.

Bircher mysli er egentlig en variant af overnight oats, men som blandes op med revet æble og et surmælksprodukt om  morgenen. Den toppes typisk med nødder og frugt, som giver lidt mere tekstur og knas, da køleskabsgrøden i sig selv er ret blød  og lind.

I dag er min version lavet på kærnemælk og tykmælk, da det var hvad jeg i forvejen havde stående i køleskabet, men du kan sagtens bruge almindelig mælk og et andet surmælksprodukt såsom A38. Men når nu der er rester tilbage fra koldskål af kærnemælk og tykmælk, så kan man jo ligeså godt få udryddet disse med dette vidunderlige resultat til følge! Jeg har toppet min bircher med hasselnødder og tørrede bær, men du kan bruge lige præcis hvad du vil. Næste gang skal jeg have nogle friske bær ovenpå! Jordbær, eller måske hindbær?

Udskriv

Bircher mysli (overnight oats)

Forb. tid 10 minutter
Antal 1 person

Ingredienser

Om aftenen

  • 1 dl grovvalsede havregryn
  • 2 dl kærnemælk eller alm mælk

Om morgenen

  • 1,5 dl tykmælk eller kærnemælk
  • 1-2 revet æbler afhængig af størrelse

SÅDAN GØR DU

  • Rør havregryn og kærnemælk sammen i en skål om aftenen, dæk til med film og stil på køl.
  • Om morgenen røres tykmælk og revet æble i.
  • Pynt med snittede hasselnødder og tørrede bær, som giver din bircher mysli lidt knas.

Se også:

Hokkaidosuppe med æblecrunch
Spiret boghvedesalat med gulerødder og beder
Bagt rødbedesalat med rygeostcreme og knas
Smoothie med skovbær og rødbede
Previous Post: « Madpakkeboller ala rugbrød
Next Post: Cæsarsalat med vesterhavsost »

Reader Interactions

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskriftsvurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Mad i sæson.  En blog for dig, der gerne vil mærke årets gang i køkkenet og spise efter årstiden.

Primært  plantemad, men med rigelig plads til fredagskage!

Dav, jeg er Anja. Cand.scient i fødevareinnovation og sundhed (læs madnørd), og med drømme om landliv, køkkenhave og hønsehus. Snart tak!

Lær mere | Kontakt | Samarbejde

  • Email
  • Instagram
  • Pinterest




Nyhedsbrev

Sæsonaktuelle opskrifter til din indbakke?

SOMMEROPSKRIFTER

Græsk salat - opskrift på sommersalat
Grillede rejer med melonsalat - opskrift
Frugtsalat med syrnet fløde - opskrift på sommerdessert med vandmelon og jordbær
Boghvedesalat med gulerødder og beder - opskrift
Cremet tomatsuppe med porre - opskrift
Blommekage med flødeskum - opskrift på roulade
Spidskålssalat - opskrift på grillstegt kål med flødedressing og sprød boghvede
Cremet salat med blomkål, purløg og ristet boghvede - opskrift




Footer

Instagram has returned invalid data.

Om Anja

Cand.scient i Fødevareinnovation & Sundhed - altså, madnørd...

Lær mere...

Populære opskrifter

Burger med rødbedebøf - opskrift på den bedste vegetarburger

Rødbede Burger

Vildgæret surdej - Guide til hjemmelavet surdej på vildtgær fra æbler

Vildgæret surdej – lavet med æbleskræller

Undgå blød tærtebund - få opskrift på sprød tærtebund

Tærtebund – guide til den perfekte, sprøde mørdej

Copyright © 2023 · WWW.ANJASULDRUP.DK