• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

anja suldrup

  • BLOG
  • Opskrifter
  • OM
  • KONTAKT
  • ANNONCERING

Blomkålssalat med blåbær og friskbælgede ærter

Blomkålssalat | Opskrift på sommersalat med friske ærter, blåbær og ristede græskarkerner

Danske friske ærter ♡

De er i sæson lige nu.

Forleden havde jeg besøg af mine forældre og morfar. Vi tog bussen ind til midtbyen for at turiste den i København. Det blev til en tur i Rundetårn og is på kultorvet. Og her kunne man købe danske nyhøstede ærter til den beskedne pris af 35 kr for et kilo. Haps!

Ærter står helt klart på top 10 listen over grønt, jeg vil dyrke selv, det første år jeg er haveejer. Men allerede nu eksperimenterer jeg med hjemmedyrkede sukkerærter på altanen. Nu må vi se hvad de bliver til, men fint store er planterne og de første blomster er netop lige sprunget ud (fik sået dem lidt sent).

Blomkålssalat med blåbær og ærter

En skøn måde et spise friske grønne ærter på er i en blomkålssalat med blåbær og ristede græskarkerner. Det er en mild og sprød salat, som egner sig rigtig godt til et let sommermåltid her i den fuldstændige fantastiske sommervarme. Sommeren 2018 – best ever! Selvom et par regnvejrsdage indimellem ikke ville have været til skade – og helt sikkert ville have gavnet planterne på altanen, hos haveejere og selvfølgelig landmændende, som jeg forestiller mig må have det hårdt.

Men for pokker hvor er det en fantastisk sommer! Jeg kan sket ikke huske at have oplevet en tilsvarende nogensinde. Men efter to somre i 2016 og 2017, hvor regn var et gennemgående tema, så er det nok kompensation herfor.

Blomkålssalat | Opskrift på sommersalat med friske ærter, blåbær og ristede græskarkerner
Udskriv Pin

Blomkålssalat med blåbær og ærter

Skøn, mild sommersalat med blomkål, friskbælgede ærter og blåbær. Perfekt til skønne sommeraftener. 
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 1 blomkål
  • 500 g friske ærter i bælge
  • 200 g blåbær
  • 1/2 dl græskarkerner

SÅDAN GØR DU

  • Skyld blomkålen og del den i store buketter. Snit hver buket i fine skiver. 
  • Rist græskarkernerne på en tør pande til de "popper" og tager lidt farve. 
  • Anret blomkålen med bælgede ærter, blåbær og de ristede græskarkerne og server en god dressing til - eksempelvis en sennepsvinaigrette.

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

Se også:

Sommerhvidkålssalat med sveskeblommer
Vegetariske krebinetter og grillede grøntsager
Kikærtesalat i vegetarisk rugbrødssandwich
Pizza bianco med rygeost og farverige beder
Previous Post: « Små sommertærter med ribs og vaniljecreme
Next Post: Smoothie med skovbær og rødbede »

Reader Interactions

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskriftsvurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Mad i sæson.  En blog for dig, der gerne vil mærke årets gang i køkkenet og spise efter årstiden.

Primært  plantemad, men med rigelig plads til fredagskage!

Dav, jeg er Anja. Cand.scient i fødevareinnovation og sundhed (læs madnørd), og med drømme om landliv, køkkenhave og hønsehus. Snart tak!

Lær mere | Kontakt | Samarbejde

  • Email
  • Instagram
  • Pinterest




Nyhedsbrev

Sæsonaktuelle opskrifter til din indbakke?

SOMMEROPSKRIFTER

Græsk salat - opskrift på sommersalat
Grillede rejer med melonsalat - opskrift
Frugtsalat med syrnet fløde - opskrift på sommerdessert med vandmelon og jordbær
Boghvedesalat med gulerødder og beder - opskrift
Cremet tomatsuppe med porre - opskrift
Blommekage med flødeskum - opskrift på roulade
Spidskålssalat - opskrift på grillstegt kål med flødedressing og sprød boghvede
Cremet salat med blomkål, purløg og ristet boghvede - opskrift




Footer

Instagram has returned invalid data.

Om Anja

Cand.scient i Fødevareinnovation & Sundhed - altså, madnørd...

Lær mere...

Populære opskrifter

Burger med rødbedebøf - opskrift på den bedste vegetarburger

Rødbede Burger

Vildgæret surdej - Guide til hjemmelavet surdej på vildtgær fra æbler

Vildgæret surdej – lavet med æbleskræller

Undgå blød tærtebund - få opskrift på sprød tærtebund

Tærtebund – guide til den perfekte, sprøde mørdej

Copyright © 2023 · WWW.ANJASULDRUP.DK