Danske friske ærter ♡
De er i sæson lige nu.
Forleden havde jeg besøg af mine forældre og morfar. Vi tog bussen ind til midtbyen for at turiste den i København. Det blev til en tur i Rundetårn og is på kultorvet. Og her kunne man købe danske nyhøstede ærter til den beskedne pris af 35 kr for et kilo. Haps!
Ærter står helt klart på top 10 listen over grønt, jeg vil dyrke selv, det første år jeg er haveejer. Men allerede nu eksperimenterer jeg med hjemmedyrkede sukkerærter på altanen. Nu må vi se hvad de bliver til, men fint store er planterne og de første blomster er netop lige sprunget ud (fik sået dem lidt sent).
Blomkålssalat med blåbær og ærter
En skøn måde et spise friske grønne ærter på er i en blomkålssalat med blåbær og ristede græskarkerner. Det er en mild og sprød salat, som egner sig rigtig godt til et let sommermåltid her i den fuldstændige fantastiske sommervarme. Sommeren 2018 – best ever! Selvom et par regnvejrsdage indimellem ikke ville have været til skade – og helt sikkert ville have gavnet planterne på altanen, hos haveejere og selvfølgelig landmændende, som jeg forestiller mig må have det hårdt.
Men for pokker hvor er det en fantastisk sommer! Jeg kan sket ikke huske at have oplevet en tilsvarende nogensinde. Men efter to somre i 2016 og 2017, hvor regn var et gennemgående tema, så er det nok kompensation herfor.
Blomkålssalat med blåbær og ærter
Ingredienser
- 1 blomkål
- 500 g friske ærter i bælge
- 200 g blåbær
- 1/2 dl græskarkerner
SÅDAN GØR DU
- Skyld blomkålen og del den i store buketter. Snit hver buket i fine skiver.
- Rist græskarkernerne på en tør pande til de "popper" og tager lidt farve.
- Anret blomkålen med bælgede ærter, blåbær og de ristede græskarkerne og server en god dressing til - eksempelvis en sennepsvinaigrette.
Skriv et svar