• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

anja suldrup

  • BLOG
  • Opskrifter
  • OM
  • KONTAKT
  • ANNONCERING

Blomkålssalat med sennepsdressing og ristet boghvede

Den klassiske kartoffelsalat har fået en ny fætter – en cremet blomkålssalat med sennepsdressing, purløg i massevis og knassende, ristet boghvede.

Blomkålssalat - opskrift på creme salat med blomkål og ristet boghvede

Cremet salat med blomkål med ymer og flødeost

Kartoffelsalaten har fået skarp konkurrence.

En ny cremet sommersalat er nemlig tilføjet til opskriftsindekset – den er med blomkål og vendt i en dressing af ymer, flødeost og sød sennep.

Og purløg! Masser af det tak.

Sådan en lidt mere sprød, mere frisk og lidt mere med på beatet udgave af kartoffelsalaten – men som kan bruges i alle de samme sammenhænge, hvor du typisk vil ty til netop kartoffelsalaten.

Så overrask familien eller gæsterne med den her i stedet.

Cremet salat med blomkål, purløg og ristet boghvede - opskrift

Ristet boghvede – det nye crunch

Har du prøvet at riste hel boghvede på en tør pande?

Hvis svaret er nej, så undrer det mig ikke – det havde jeg nemlig heller ikke før nu. Hvilket er til min store fortrydelse.

For pokker, hvor er det en lækker lille sprød sag!

Ristet boghvede smager mildt af nødder og har et skønt og lidt “poppende” knas – de får den helt rigtige crunchy fornemmelse og er slet ikke tænderknusende hårde som først antaget.

Prøv dem! Forelsk dig i dem! Og kom dem på alle dine salater fremover!

Blomkålssalat med sennepsdressing - opskrift på cremet salat med blomkål, purløg og ristet boghvede

Opskrift på blomkålssalat med sennepsdressing her:

Til dressingen til blomkålssalaten er der brugt ymer (ofte mit foretrukne valg af mejeriprodukt i mange sammenhænge), men du kan sagens erstatte det med creme fraiche 9% eller 18%. Du kan også bruge en almindelig yoghurt naturel men må forvente et mere tyndtflydende resultat.

Dressingen er smagt til med sød sennep – men du kan bruge lige den sennep som falder i din smag.

Blomkålssalat med sennepsdressing - opskrift på cremet salat med blomkål, purløg og ristet boghvede
Udskriv Pin
4 fra 1 stemme

Blomkålssalat med sennepsdressing og ristet boghvede

En ny fætter til den klassiske kartoffelsalat – en cremet blomkålssalat med sennepsdressing, purløg og ristet boghvede.
Forb. tid 20 minutter
Trækketid 1 time
Antal 2 personer

Ingredienser

Blomkålssalat

  • 400 g blomkål (ca. ½-⅔ blomkålshoved)
  • ½-¾ dl fintklippet purløg
  • 4 spsk hel boghvede

Sennepsdressing

  • 1 dl ymer eller creme fraiche
  • 2 spsk flødeost (eller mayonnaise)
  • ½-1 tsk sød sennep
  • 1 tsk æblecidereddike
  • 1 tsk flydende honning (eller sukker)
  • ½ tsk havsalt

SÅDAN GØR DU

  • Del blomkål i grove buketter.
  • Rør sennepsdressingen sammen, smag til og vend den sammen med blomkålen.
  • Klip purløg fint og vend størstedelen i blomkålssalaten – gem resten til drys lige før serveering.
  • Stilles på køl og trækker i minimum 1 time.
  • Rist hel boghvede på en tør pande til de er gyldne.
  • Drys med purløg og ristet boghvede lige før servering.
Cremet blomkålssalat - opskrift med sennepsdressing med ymer og flødeost

Se også:

Jordskokkesalat med æble og valnødder
Kold kartoffelsalat med ymer, radiser og purløg
Sommerens blomkålssalat med friske ærter og pære
Chicken Tikka Masala
Previous Post: « Tomattærte med ricotta og krydderurter
Next Post: Grillet spidskål med mormordressing, ærter og ristet boghvede »

Reader Interactions

Comments

  1. Berit

    27. september 2021 at 9:01

    Det smager virkelig friskt og lækkert. Godt alternativ til mine stivelsesforskrækkede veninder.
    Og jeg har brugt en 1/2 tsk Dijon og 2 tsk sød sennep. Perfekt til min smag
    Jeg vil helt klart servere det som tilbehør til pandemad (kyllingbryst, kotelet, frikadeller)
    Tak for inspiration .

    Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskriftsvurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Mad i sæson.  En blog for dig, der gerne vil mærke årets gang i køkkenet og spise efter årstiden.

Primært  plantemad, men med rigelig plads til fredagskage!

Dav, jeg er Anja. Cand.scient i fødevareinnovation og sundhed (læs madnørd), og med drømme om landliv, køkkenhave og hønsehus. Snart tak!

Lær mere | Kontakt | Samarbejde

  • Email
  • Instagram
  • Pinterest




Nyhedsbrev

Sæsonaktuelle opskrifter til din indbakke?

SOMMEROPSKRIFTER

Græsk salat - opskrift på sommersalat
Grillede rejer med melonsalat - opskrift
Frugtsalat med syrnet fløde - opskrift på sommerdessert med vandmelon og jordbær
Boghvedesalat med gulerødder og beder - opskrift
Cremet tomatsuppe med porre - opskrift
Blommekage med flødeskum - opskrift på roulade
Spidskålssalat - opskrift på grillstegt kål med flødedressing og sprød boghvede
Cremet salat med blomkål, purløg og ristet boghvede - opskrift




Footer

Instagram did not return a 200.

Om Anja

Cand.scient i Fødevareinnovation & Sundhed - altså, madnørd...

Lær mere...

Populære opskrifter

Burger med rødbedebøf - opskrift på den bedste vegetarburger

Rødbede Burger

Vildgæret surdej - Guide til hjemmelavet surdej på vildtgær fra æbler

Vildgæret surdej – lavet med æbleskræller

Undgå blød tærtebund - få opskrift på sprød tærtebund

Tærtebund – guide til den perfekte, sprøde mørdej

Copyright © 2023 · WWW.ANJASULDRUP.DK