Tro mig. Det er her, det bønnesalatens sprøde succeshistorie! En fyldig og sprød bønnesalat med bagte tomater, persille og friterede kapers.
Slatne, vandede fryse-bønner er stemt ude – helt ude. Ind med sprøde, friske, grønne bønner – se det er vejen frem for at få succes med din bønnesalat.
Stegte grønne bønner med hvidløg og persille
Grønne bønner, persille, hvidløg og friterede kapers er en gude-kombi!
De friske bønner dampes kort, så de stadig har masser af bid i sig. Smid dem på en varm pande med olivenolie og steg et par minutter. Fyr hvidløg og persille i, vend det rundt og tag bønnerne af panden.
Du kan stoppe her, og have de lækreste, smagfulde grønne bønner at servere for familien eller gæsterne. Eller, du kan toppe smagen max med friterede kapers og ristede sesam.
Friterede kapers er noget af det lækreste, man kan toppe salater med! De popper, når de steges i varm olie og giver både crunch og salt til salaten.
Forresten, så bør du også lige tjekke den her franske bønnesalat med karamelliserede løg ud!
Og så er der de bagte tomater, der liiige sætter prikken over i’et. De giver bønnesalaten den fineste afrunding og gør dressing fuldstændig overflødig.
De skal bare lige en tur i ovnen med olivenolie, æblecidereddike, havsalt og en anelse sukker.
Jep, en anelse sukker. Det får tomaternes fine smag til at træde ekstra meget frem (også et godt tip til tomatsuppe og andre tomatretter).
Opskrift på bønnesalat med tomater og kapers her:
Bønnesalaten kan spises som tilbehør sammen med anden mad, eller spises som en selvstændig ret sammen med brød.
Bønnesalat med bagte tomater og friterede kapers
Ingredienser
Bagte tomater
- 300 g cherrytomater
- 2 spsk olivenolie
- 1 spsk æblecidereddike eller balsamico
- 0,5 tsk havsalt
- 0,5 tsk sukker
Bønnesalat
- 300 g friske grønne bønner
- 1 fed hvidløg
- 1 håndfuld persille
- 1 lille glas kapers
- 1 spsk sesam (kan udelades)
- olivenolie til stegning
SÅDAN GØR DU
- Tænd ovnen på 225 grader varmluft. Del tomaterne og læg dem på en bageplade med bagepapir. Stænk med olivenolie og eddike, drys sukker og salt henover. Bages i 15-20 minutter.
- Nip stænglen af bønnerne. Bring en gryde med 2-3 cm vand i kog, smid bønnerne heri og lad dem dampe 5 minutter – der skal stadig være godt med bid i dem. Skyl bønnerne med koldt vand straks.
- Rist sesamfrø på en tør pande til de er gyldne. Læg dem til side.
- Kom rigeligt olie på den varme pande og friter kapers til de er sprøde og poppede. Flyt dem over på en tallerken med køkkenrulle.
- Smid de dampede bønner på den varme pande og lad dem stege i 4 minutter, mens hvidløg presses og persillen hakkes. Vend hvidløg og persille i bønnerne det sidste minut.
- Kom de stegte bønner i et fad og fordel de bagter tomater, friterede kapers og ristede sesamfrø ovenpå. Server bønnesalaten lun.
Skriv et svar