• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

anja suldrup

  • BLOG
  • Opskrifter
  • OM
  • KONTAKT
  • ANNONCERING

Bønnesalat med bagte tomater og friterede kapers

Tro mig. Det er her, det bønnesalatens sprøde succeshistorie! En fyldig og sprød bønnesalat med bagte tomater, persille og friterede kapers.

Slatne, vandede fryse-bønner er stemt ude – helt ude. Ind med sprøde, friske, grønne bønner – se det er vejen frem for at få succes med din bønnesalat.

Bønnesalat med tomater - opskrift på stegt bønnesalat

Stegte grønne bønner med hvidløg og persille

Grønne bønner, persille, hvidløg og friterede kapers er en gude-kombi!

De friske bønner dampes kort, så de stadig har masser af bid i sig. Smid dem på en varm pande med olivenolie og steg et par minutter. Fyr hvidløg og persille i, vend det rundt og tag bønnerne af panden.

Du kan stoppe her, og have de lækreste, smagfulde grønne bønner at servere for familien eller gæsterne. Eller, du kan toppe smagen max med friterede kapers og ristede sesam.

Friterede kapers er noget af det lækreste, man kan toppe salater med! De popper, når de steges i varm olie og giver både crunch og salt til salaten.

Forresten, så bør du også lige tjekke den her franske bønnesalat med karamelliserede løg ud!

Stegte bønner med bagte tomater - opskrift

Og så er der de bagte tomater, der liiige sætter prikken over i’et. De giver bønnesalaten den fineste afrunding og gør dressing fuldstændig overflødig.

De skal bare lige en tur i ovnen med olivenolie, æblecidereddike, havsalt og en anelse sukker.

Jep, en anelse sukker. Det får tomaternes fine smag til at træde ekstra meget frem (også et godt tip til tomatsuppe og andre tomatretter).

Opskrift på bønnesalat med tomater og kapers her:

Bønnesalaten kan spises som tilbehør sammen med anden mad, eller spises som en selvstændig ret sammen med brød.

Bønnesalat med tomater - opskrift på stegt bønnesalat
Udskriv Pin

Bønnesalat med bagte tomater og friterede kapers

En sprød og fyldig bønnesalat med bagte tomater, friterede kapers, persille og ristede sesam.
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Antal 2 personer

Ingredienser

Bagte tomater

  • 300 g cherrytomater
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 spsk æblecidereddike eller balsamico
  • 0,5 tsk havsalt
  • 0,5 tsk sukker

Bønnesalat

  • 300 g friske grønne bønner
  • 1 fed hvidløg
  • 1 håndfuld persille
  • 1 lille glas kapers
  • 1 spsk sesam (kan udelades)
  • olivenolie til stegning

SÅDAN GØR DU

  • Tænd ovnen på 225 grader varmluft. Del tomaterne og læg dem på en bageplade med bagepapir. Stænk med olivenolie og eddike, drys sukker og salt henover. Bages i 15-20 minutter.
  • Nip stænglen af bønnerne. Bring en gryde med 2-3 cm vand i kog, smid bønnerne heri og lad dem dampe 5 minutter – der skal stadig være godt med bid i dem. Skyl bønnerne med koldt vand straks.
  • Rist sesamfrø på en tør pande til de er gyldne. Læg dem til side.
  • Kom rigeligt olie på den varme pande og friter kapers til de er sprøde og poppede. Flyt dem over på en tallerken med køkkenrulle.
  • Smid de dampede bønner på den varme pande og lad dem stege i 4 minutter, mens hvidløg presses og persillen hakkes. Vend hvidløg og persille i bønnerne det sidste minut.
  • Kom de stegte bønner i et fad og fordel de bagter tomater, friterede kapers og ristede sesamfrø ovenpå. Server bønnesalaten lun.
Bønnesalat med sesam og persille - nem opskrift

Se også:

Honningbagt sommergrønt på naan
Tærtebund - guide til den perfekte, sprøde mørdej
Bombay Kartofler med lime-dressing
Blommeroulade
Previous Post: « Naanbrød – pandestegte fladbrød
Next Post: Brød med soltørrede tomater – små foccacia »

Reader Interactions

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskriftsvurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Mad i sæson.  En blog for dig, der gerne vil mærke årets gang i køkkenet og spise efter årstiden.

Primært  plantemad, men med rigelig plads til fredagskage!

Dav, jeg er Anja. Cand.scient i fødevareinnovation og sundhed (læs madnørd), og med drømme om landliv, køkkenhave og hønsehus. Snart tak!

Lær mere | Kontakt | Samarbejde

  • Email
  • Instagram
  • Pinterest




Nyhedsbrev

Sæsonaktuelle opskrifter til din indbakke?

SOMMEROPSKRIFTER

Græsk salat - opskrift på sommersalat
Grillede rejer med melonsalat - opskrift
Frugtsalat med syrnet fløde - opskrift på sommerdessert med vandmelon og jordbær
Boghvedesalat med gulerødder og beder - opskrift
Cremet tomatsuppe med porre - opskrift
Blommekage med flødeskum - opskrift på roulade
Spidskålssalat - opskrift på grillstegt kål med flødedressing og sprød boghvede
Cremet salat med blomkål, purløg og ristet boghvede - opskrift




Footer

Instagram did not return a 200.

Om Anja

Cand.scient i Fødevareinnovation & Sundhed - altså, madnørd...

Lær mere...

Populære opskrifter

Burger med rødbedebøf - opskrift på den bedste vegetarburger

Rødbede Burger

Vildgæret surdej - Guide til hjemmelavet surdej på vildtgær fra æbler

Vildgæret surdej – lavet med æbleskræller

Undgå blød tærtebund - få opskrift på sprød tærtebund

Tærtebund – guide til den perfekte, sprøde mørdej

Copyright © 2023 · WWW.ANJASULDRUP.DK