Bombay kartofler er lækre små kogte kartofler, som er stegt af i indiske krydderier. De kan serveres som tilbehør til en vegetarisk dal eller en indisk chicken curry – eller hapses alene med en lime-koriander dressing til.
Bombay kartofler – krydrede Indiske kartofler
Bombay kartofler skulle vist efter sigende være ret populære i UK, men jeg har endnu ikke set særlig meget til dem her i Danmark?
Og det er vi altså nødt til at lave om på!
De smager helt forrygende, og vil klæde ethvert indisk måltid med deres smag og glade solgule farve! Og så er de tilmed ret nemme at lave.
Det er sådan set bare kogte kartofler, som lige vender en varm pande med olie og indiske krydderier.
For at få den bedste smag og det rustikke look, er det en bydende nødvendighed at bruge hele krydderier. De har langt mere smag i sig end de støvede pulver-krydderier du kan købe.
For at give Bombay kartoflerne deres fantastiske krydrede smag skal du bruge de her krydderier og smagsgivere:
- Sennepsfrø
- Spidskommen
- Korianderfrø
- Gurkemeje
- Chiliflager
- Løg
- Hvidløg
- Ingefær
- Laurbær
- Limesaft og limeskal
Et drys af frisk koriander og chili til sidst sætter sidste, men næsten uundværlige, touch på kartoflerne.
Lime-dressing med koriander
En yoghurt-dressing giver en rigtig god, syrlig kontrast til de meget krydrede kartofler. Jeg rørte min sammen af ymer, limesaft og limeskal. Derudover rørte jeg også lidt hakket koriander i.
Og så har vi balladen!
Koriander kan dele vandene som næsten ingen andre råvarer kan! Selv er jeg kun lige ved at lære at sætte pris på den. Primært takket være et besøg på den latinamerikanske restaurant Llama (kan varmt anbefales!), hvor koriander var en yderst gennemgående ingrediens i deres menu.
Men er du ikke ikke fan af koriander, kan du heldigvis nemt erstatte koriander med persille. Det giver en lidt anden, men mindst lige så skøn, smagsoplevelse.
Opskrift på stegte kartofler med gurkemeje og spidskommen
Bombay kartofler serveres typisk som tilbehør til indiske karryretter, men kan også blot spises sammen med naan brød.
Bombay kartofler med lime-dressing
Ingredienser
- 1 kg babykartofler
- 2 spsk rapsolie
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 2 tsk revet frisk ingefær
- 2 tsk sennepsfrø
- 1½ tsk hel spidskommen
- 1½ tsk korianderfrø
- ½-1 tsk chiliflager
- 1½ tsk gurkemeje
- 4 laurbærblade
- 1 lime, saft og skal heraf
Lime-dressing
- 2 dl ymer
- 1 lime, saft og skal heraf
- 2-3 spsk friskhakket koriander (kan erstattes med persille)
- 1 tsk sukker
- 1 tsk salt
- friskkværnet peber
SÅDAN GØR DU
- Bland lime-dressingen og stil den på køl indtil servering. Husk at smage til.
- Kog kartoflerne med skræl i rigeligt saltet vand indtil de er møre. Pil kartoflerne. Alternativt kan bruges rester af kogte kartofler skåret i grove stykker.
- Hak løget fint og riv hvidløg og ingefær på den fine side af rivejernet.
- Knus spidskommen og korander let i en morter (skal være ret groft).
- Varm olien om på en pande. Kom alle krydderierne på pandne og lad det stege i et halvt minut (sennepskornene kan godt finde på at poppe, så læg eventuelt et stænklåg over).
- Kom løg og hvidløg ved og steg yderligere et minut.
- Kom kartoflerne på panden og vend dem godt rundt i krydderierne. Lad kartoflerne stege med inditl de er gennemvarme – de skal ikke nødvendigvis have stegeskorpe.
- Server Bombay kartofler mens de er varme med et drys af frisk chili og korianer. Serveres med den kolde lime-dressing til.
Skriv et svar