• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

anja suldrup

  • BLOG
  • Opskrifter
  • OM
  • KONTAKT
  • ANNONCERING

Hjemmelavet broccolisalat med ymer-dressing, tranebær og bacon

Broccolisalat | Opskrift på nem og klassisk salat med broccoli med rødløg, tranebær, solsikkekerner, bacon og ymer

Broccolisalat.

En vaskeægte klassiker, der aldrig går af mode!

Og en af de få former for broccoli, som jeg kan snige over på kærestens tallerken – der er jo bacon til!

Her får i mit bud på en helt klassisk udgave af den populære broccolisalat – eneste “synd” imod den er, at rosinerne er erstattet med tørrede tranebær.

 

Mangler du idéer til andre salater? Så se her!

 

Hjemmelavet broccolisalat

Broccoli, rødløg, bacon, solsikkekerner og, i dette tilfælde, tørrede tranebær. Det hele vendt sammen i en god dressing rørt sammen af ymer og mayonnaise.

Creme fraiche kan selvfølgelig bruges i stedet for ymer, men ymeren giver en lidt mere hverdagsvenlig version med mindre fedt.

Jeg blancherer broccolibuketterne meget kortvarigt i kogende vand, og tipper dem straks over i isvand – det fremhæver deres grønne farve og gør også noget godt for teksturen. Men det er i virkeligheden unødvendigt. Du kan sagtens nøjes med at skylle broccolien godt.

Sørg for at broccolibuketterne er dryppet helt fri for vand inden du vender dem sammen med dressingen – ellers får du en meget våd og sjasket broccolisalat – og det gider vi ikke! Hvis du har en salatslynge, så giv dem en ordentlig tur heri.

Broccolisalat | Opskrift på nem og klassisk salat med broccoli med rødløg, tranebær, solsikkekerner, bacon og ymer
Udskriv Pin

Hjemmelavet broccolisalat

Denne portion broccolisalat rækker til 4 personer, hvis der også serveres kartofler, brød eller andet tilbehør til. Men det er jo broccolisalat! Og nogle typer spiser gerne en stor portion, så der er udelukkende tale om et vejledende mål. 
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 1-2 broccolihoveder - afhængig af størrelse
  • 2/3 dl tørrede tranebær - eventuelt delt en gang hvis de er store
  • 2/3 dl ristede solsikkekerner
  • 1/2 rødløg i små tern

Dressing

  • 2 dl ymer - eller creme fraiche
  • 3-4 spsk mayonnaise
  • 2 tsk sukker
  • 2 tsk æblecidereddike
  • 1 tsk salt
  • friskkværnet peber

Desuden

  • 1-2 pakker bacon - brug den mængde du synes passende

SÅDAN GØR DU

  • Sæt en gryde med vand over og forbered et isbad. 
  • Del broccoli i små buketter og skyl dem godt. 
  • Lad broccolibuketterne blanchere i det kogende vand i 30 sekunder, hvorefter de skal direkte over i isvandet. Det gør buketterne ekstra grønne og sprøde. 
  • Lad broccolibuketterne dryppe godt af i en sigte - giv dem meget gerne en tur i salatslyngen, hvis du har sådan en. 
  • Rist solsikkekerner på en tør pande. 
  • Lav dressingen og vend den sammen med broccoli, rødløg, tranebær og solsikke kerner - tag gerne lidt tranebær og solsikkekerner fra til topping. 
  • Steg bacon sprødt og bræk det i stykke udover broccolisalaten. 

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

Se også:

Vegetariske, italienske parmesanboller i spinatsalat
Rødbedesalat med feta, æble og timian
Forfriskende sommersmoothie med ribs og solbær
Hjemmelavet klassisk agurkesalat
Previous Post: « Kold kartoffelsalat med ymer, radiser og purløg
Next Post: Koldskål med ymer og ristede havregryn – sommerens favoritdessert »

Reader Interactions

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskriftsvurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Mad i sæson.  En blog for dig, der gerne vil mærke årets gang i køkkenet og spise efter årstiden.

Primært  plantemad, men med rigelig plads til fredagskage!

Dav, jeg er Anja. Cand.scient i fødevareinnovation og sundhed (læs madnørd), og med drømme om landliv, køkkenhave og hønsehus. Snart tak!

Lær mere | Kontakt | Samarbejde

  • Email
  • Instagram
  • Pinterest




Nyhedsbrev

Sæsonaktuelle opskrifter til din indbakke?

SOMMEROPSKRIFTER

Græsk salat - opskrift på sommersalat
Grillede rejer med melonsalat - opskrift
Frugtsalat med syrnet fløde - opskrift på sommerdessert med vandmelon og jordbær
Boghvedesalat med gulerødder og beder - opskrift
Cremet tomatsuppe med porre - opskrift
Blommekage med flødeskum - opskrift på roulade
Spidskålssalat - opskrift på grillstegt kål med flødedressing og sprød boghvede
Cremet salat med blomkål, purløg og ristet boghvede - opskrift




Footer

Instagram has returned invalid data.

Om Anja

Cand.scient i Fødevareinnovation & Sundhed - altså, madnørd...

Lær mere...

Populære opskrifter

Burger med rødbedebøf - opskrift på den bedste vegetarburger

Rødbede Burger

Vildgæret surdej - Guide til hjemmelavet surdej på vildtgær fra æbler

Vildgæret surdej – lavet med æbleskræller

Undgå blød tærtebund - få opskrift på sprød tærtebund

Tærtebund – guide til den perfekte, sprøde mørdej

Copyright © 2023 · WWW.ANJASULDRUP.DK