• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

anja suldrup

  • BLOG
  • Opskrifter
  • OM
  • KONTAKT
  • ANNONCERING

Brød med soltørrede tomater – små foccacia

Her får I en opskrift på sommerens mest smagfulde grillbrød! Disse små brød med soltørrede tomater, krydderurter og hvidløg har masser af smag, og er det perfekte tilbehør til sommerens måltider – eller som sandwichbrød.

små foccacia madbrød med soltørret tomat, timian og hvidløg - opskrift på brød med soltørret tomat


Små foccacia madbrød med masser af smag

Smagen af soltørrede tomater, sammen med hvidløg og timian, får mig altid i sommerstemning. Det smager nemlig af bilferie til sydeuropa.

Kommer du disse middelhavssmage i en brøddej, så får du noget nær de perfekte sommerbrød, der er idelle til gillsæsonenen. Men som også er særligt skønne som sandwichbrød smurt med pesto, salat og en god ost.

De flade madbrød er lavet som foccacia, der er saftige indeni men sprøde udenpå. Når brødene har hævet, laves der fordybninger i dejen, som fyldes med olien fra de soltørrede tomater. Det giver en tynd og sprød skorpe – foruden masser af smag!



Grillbrød i samarbejde med Valsemøllen

Foccacia? grillbrød? Det kan vist komme ud på ét, hvad vi kalder dem. Lige lækre er de i hvert fald.

Opskriften er udviklet i samarbejde med Valsemøllen og deres melprodukter. Jeg har i denne opskrift brugt tipo 00 hvedemel, som er et fantastisk mel til netop denne type brød. Og min trofaste makker når der skal laves pizzabunde.

Foruden tipo 00 har jeg også brugt en smule grahamsmel, der gør brødene blot en anelse grovere.

Opskrift på grillbrød med krydderurter
Brød med soltørret tomat, timian og hvidløg - opskrift


Opskrift på små brød med soltørrede tomater:

Opskriften giver 6 små foccacia, men du kan også blot vælge at lave ét stort foccacia brød.

små foccacia madbrød med soltørret tomat, timian og hvidløg - opskrift på brød med soltørret tomat
Udskriv Pin

Små foccacia brød med soltørrede tomat

Små sprøde brød med masser af smag til sommerens måltider. 
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Hævetid 1 time
Samlet tid 40 minutter
Antal 6 stk

Ingredienser

  • 25 g gær
  • 2 1/4 dl vand
  • 50 g soltørret tomat i olie
  • 4 spsk olie fra glasset med de soltørrede tomater
  • 2 fed jvidløg
  • 6 g havsalt
  • 325 g tipo 00 hvedemel fra Valsemøllen
  • 75 g grahamsmel fra Valsemøllen

SÅDAN GØR DU

  • Rør gæren ud i vandet. 
  • Skær de soltørrede tomater i små tern og rør det i gærvandet sammen med presset hvidløg, finthakket timian og 2 spsk. olie fra glasset med de soltørrede tomater. 
  • Rør salt og grahamsmel i, efterfulgt at tipo 00.
  • Ælt dejen godt igennem og lad den hæve lunt under et fugtigt klæde i 45 minutter. 
  • Tænd ovnen på 225 grader almindelig ovn. 
  • Del dejen i 6 lige store dele og form flade brød med hænderne. Lad dem hvile i 15 minutter. 
  • Brug fingerspidserne til at lave fordybninger i de flade brød, og fordel resten af olien udover brødene så det lægger sig i fordybningerne. Drys eventuelt med lidt timianblade og havsalt. 
  • Bages i 15-20 minutter eller til brødene er gennembagte og har en sprød skorpe.
  • Nyd dem til sommerens grillmad1
Brød med soltørret tomat til grillmaden - små foccacia brød med krydderurter


Se også:

Syltede rødløg
Vegetariske krebinetter og grillede grøntsager
Sommerens blomkålssalat med friske ærter og pære
Rugbrødsboller med chokolade
Previous Post: « Bønnesalat med bagte tomater og friterede kapers
Next Post: Hjemmelavede ispinde med jordbær »

Reader Interactions

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskriftsvurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Mad i sæson.  En blog for dig, der gerne vil mærke årets gang i køkkenet og spise efter årstiden.

Primært  plantemad, men med rigelig plads til fredagskage!

Dav, jeg er Anja. Cand.scient i fødevareinnovation og sundhed (læs madnørd), og med drømme om landliv, køkkenhave og hønsehus. Snart tak!

Lær mere | Kontakt | Samarbejde

  • Email
  • Instagram
  • Pinterest




Nyhedsbrev

Sæsonaktuelle opskrifter til din indbakke?

SOMMEROPSKRIFTER

Græsk salat - opskrift på sommersalat
Grillede rejer med melonsalat - opskrift
Frugtsalat med syrnet fløde - opskrift på sommerdessert med vandmelon og jordbær
Boghvedesalat med gulerødder og beder - opskrift
Cremet tomatsuppe med porre - opskrift
Blommekage med flødeskum - opskrift på roulade
Spidskålssalat - opskrift på grillstegt kål med flødedressing og sprød boghvede
Cremet salat med blomkål, purløg og ristet boghvede - opskrift




Footer

Instagram did not return a 200.

Om Anja

Cand.scient i Fødevareinnovation & Sundhed - altså, madnørd...

Lær mere...

Populære opskrifter

Burger med rødbedebøf - opskrift på den bedste vegetarburger

Rødbede Burger

Vildgæret surdej - Guide til hjemmelavet surdej på vildtgær fra æbler

Vildgæret surdej – lavet med æbleskræller

Undgå blød tærtebund - få opskrift på sprød tærtebund

Tærtebund – guide til den perfekte, sprøde mørdej

Copyright © 2023 · WWW.ANJASULDRUP.DK