• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

anja suldrup

  • BLOG
  • Opskrifter
  • OM
  • KONTAKT
  • ANNONCERING

Brødbudding med æbler og dulce de leche

Brødbudding (bread pudding) med æbler og dulce de leche

Bekæmp madspild med en dessert!

Brødbudding er en fantastisk dessert, som er helt i tråd med stop-madspild konceptet. De tørre rester af brød i brødskuffen får et helt andet liv, når de får selskab af lidt æbler og æggecreme. Serveret med en skefuld dulce de leche er det en lille bid af himlen man får på sin tallerken – men man kan også tage den nemme løsning og servere brødbuddingen med en klat creme fraiche og få et ligeså skønt resultat.

Til sommer skal den helt sikkert laves igen, men hvor æbler erstattes med sommerens bær – især tror jeg, at stikkelsbær vil give et mægtigt lækkert resultat!

Enten kan du lave brødbuddingen lagdelt, såsom jeg har gjort her, eller du kan skære brød og æbler i tern og blot blande det hele sammen i en stor pærevælling. Helt forskellige udtryk, men den samme gode smag!

Brødbudding (bread pudding) med æbler og dulce de leche

Opskrift på brødbudding med æbler:

Brødbudding (bread pudding) med æbler og dulce de leche
Udskriv Pin

Brødbudding med æbler og dulce de leche

Brødbudding er en vidunderlig måde at komme af med tørt, daggammelt brød. Du kan vælge at droppe dulce de leche og blot servere brødbuddingen lun med en klat creme fraiche. 
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 50 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

Brødbudding med æble:

  • 1 spsk smør
  • 1-2 spsk sukker
  • 2-3 danske æbler
  • daggammelt brød
  • 4 æg
  • 2,5 dl fløde
  • 2,5 dl letmælk
  • 125 g sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • knsp salt
  • 2 spsk brun farin til drys - eller kanelsukker

Dulce de leche (bør laves på forhånd):

  • 1 dåse kondenseret mælk

SÅDAN GØR DU

Brødbudding med æble:

  • Smør en form med smør og drys med sukker. 
  • Skær brødet i 5-8 mm tynde skiver. Fjern kernehus fra æblerne og del dem i tynde både. 
  • Pisk æg, fløde, letmælk, sukker, vaniljesukker og salt sammen i en skål. 
  • Læg et lag brødskiver i formen efterfulgt af et lag æbler. Fordel 2 dl creme herudover. Fortsæt på samme vis, men slut af med at lag brødskiver og fordel resten af cremen herudover. Drys med brun farin.
  • Bages i 30 minutter ved 180 grader C til det øverste lag brød er sprødt - brug eventuelt varmluftsfunktion til slut hvis ikke det er sprødt. 

Dulce de leche

  • Fjern dåsens etiket, stil den i en gryde og dæk den med vand. 
  • Kog dåsen i 3 timer, hvor den hele tiden skal være dækket af vand.
  • Fisk dåsen op af gryden og lad den køle en time inden den åbnes. 
  • Opbevares i et glas på køl.
  • Server den lune brødbudding med dulce de leche - du kan eventuelt blande den op med lidt fløde for at få den tyndere. 

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

Se også:

Koldskål med ymer og ristede havregryn - sommerens favoritdessert
Jordskokke-rødbedesuppe
Foccacia med æble
Finskbrød with a twist
Previous Post: « Hjemmelavet mayonnaise – på den nemme måde
Next Post: Bagt havregrød med æble og brombær »

Reader Interactions

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskriftsvurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Mad i sæson.  En blog for dig, der gerne vil mærke årets gang i køkkenet og spise efter årstiden.

Primært  plantemad, men med rigelig plads til fredagskage!

Dav, jeg er Anja. Cand.scient i fødevareinnovation og sundhed (læs madnørd), og med drømme om landliv, køkkenhave og hønsehus. Snart tak!

Lær mere | Kontakt | Samarbejde

  • Email
  • Instagram
  • Pinterest




Nyhedsbrev

Sæsonaktuelle opskrifter til din indbakke?

SOMMEROPSKRIFTER

Græsk salat - opskrift på sommersalat
Grillede rejer med melonsalat - opskrift
Frugtsalat med syrnet fløde - opskrift på sommerdessert med vandmelon og jordbær
Boghvedesalat med gulerødder og beder - opskrift
Cremet tomatsuppe med porre - opskrift
Blommekage med flødeskum - opskrift på roulade
Spidskålssalat - opskrift på grillstegt kål med flødedressing og sprød boghvede
Cremet salat med blomkål, purløg og ristet boghvede - opskrift




Footer

Instagram has returned invalid data.

Om Anja

Cand.scient i Fødevareinnovation & Sundhed - altså, madnørd...

Lær mere...

Populære opskrifter

Burger med rødbedebøf - opskrift på den bedste vegetarburger

Rødbede Burger

Vildgæret surdej - Guide til hjemmelavet surdej på vildtgær fra æbler

Vildgæret surdej – lavet med æbleskræller

Undgå blød tærtebund - få opskrift på sprød tærtebund

Tærtebund – guide til den perfekte, sprøde mørdej

Copyright © 2022 · WWW.ANJASULDRUP.DK