Marcipan? Brombær? Marcipan-brombærmuffins – now we’re talking!
Marcipanmuffins med bær
Marcipan i bagværk giver den der helt karakteristiske, søde smag af nødder. Sammen med syrlige brombær, kan det kun blive en succes! Jeg har derfor været i køkkenet, og bagt de lækreste syrlig-søde brombærmuffins med marcipan.
Jeg er så heldig, at jeg har fryseren smækfyldt med brombær. Både store og lækre brombær fra mine forældres og svigerforældres haver, men også små og meget syrlige brombær, som jeg har plukket i den nærmeste park (langt væk fra vejene). Marcipanen var en rest, fra da jeg bagte en æblekage med marcipan til min fødselsdag.
Så med råvarerne allerede i huset, så kunne jeg ikke se nogen anden udvej. Der måtte bages!
Resultatet blev de skønneste muffins med en underliggende mandelsmag og friskhed fra brombær.
Find opskriften på brombærmuffins med marcipan her:
Opskriften giver 12 store muffins. Jeg anbefaler på det kraftigste at bage dem i en muffinbradepande, så de hæver opad og ikke bare vælter ud over siderne på de skrøbelige papirsforme. Ellers køb papirsforme i ordentlig kvalitet og med god højde.
Brombærmuffins med marcipan
Ingredienser
- 3 æg
- 2 tsk vaniljesukker
- 250 g sukker
- 100 g smør
- 2,5 dl mælk
- 175 g marcipan
- 400 g mel
- 50 g finthakkede mandler
- 2 tsk bagepulver
- 175 g brombær
SÅDAN GØR DU
- Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
- Pisk æg, sukker og vanilje hvidt.
- Smelt smøret om vend det i æggemassen når den er kølet lidt af.
- Riv marcipanen og vend det i æggemassen.
- Rør mælk i.
- Bland hvedemel, bagepulver og finthakkede mandler og vend det i det våde
- Som det allersidste røres frosne brombær i massen og dejen fordeles i en muffinbageplade til 12 muffins.
- Bages i 15 minutter i varmluftsovn. Herefter 10-15 minutter ved almindelig ovn.
Skriv et svar