• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

anja suldrup

  • BLOG
  • Opskrifter
  • OM
  • KONTAKT
  • ANNONCERING

Brombærmuffins med marcipan

Marcipan? Brombær? Marcipan-brombærmuffins – now we’re talking!

Marcipanmuffins med brombær og hakkede mandler - opskrift

Marcipanmuffins med bær

Marcipan i bagværk giver den der helt karakteristiske, søde smag af nødder. Sammen med syrlige brombær, kan det kun blive en succes! Jeg har derfor været i køkkenet, og bagt de lækreste syrlig-søde brombærmuffins med marcipan.

Jeg er så heldig, at jeg har fryseren smækfyldt med brombær. Både store og lækre brombær fra mine forældres og svigerforældres haver, men også små og meget syrlige brombær, som jeg har plukket i den nærmeste park (langt væk fra vejene). Marcipanen var en rest, fra da jeg bagte en æblekage med marcipan til min fødselsdag.

Så med råvarerne allerede i huset, så kunne jeg ikke se nogen anden udvej. Der måtte bages!

Resultatet blev de skønneste muffins med en underliggende mandelsmag og friskhed fra brombær.

Brombærmuffins med marcipan - opskrift

 

Find opskriften på brombærmuffins med marcipan her:

Opskriften giver 12 store muffins. Jeg anbefaler på det kraftigste at bage dem i en muffinbradepande, så de hæver opad og ikke bare vælter ud over siderne på de skrøbelige papirsforme. Ellers køb papirsforme i ordentlig kvalitet og med god højde.

Brombærmuffins med marcipan - opskrift
Udskriv Pin

Brombærmuffins med marcipan

Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 50 minutter
Antal 12 stk

Ingredienser

  • 3 æg
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 250 g sukker
  • 100 g smør
  • 2,5 dl mælk
  • 175 g marcipan
  • 400 g mel
  • 50 g finthakkede mandler
  • 2 tsk bagepulver
  • 175 g brombær

SÅDAN GØR DU

  • Tænd ovnen på 180 grader varmluft. 
  • Pisk æg, sukker og vanilje hvidt. 
  • Smelt smøret om vend det i æggemassen når den er kølet lidt af.  
  • Riv marcipanen og vend det i æggemassen. 
  • Rør mælk i.
  • Bland hvedemel, bagepulver og finthakkede mandler og vend det i det våde
  • Som det allersidste røres frosne brombær i massen og dejen fordeles i en muffinbageplade til 12 muffins. 
  • Bages i 15 minutter i varmluftsovn. Herefter 10-15 minutter ved almindelig ovn. 

Se også:

Comfy efterårspasta med mørbrad, svampe og spinat
Små sommertærter med ribs og vaniljecreme
Mættende havregrød med stegte æbler
Rabarbertærte med flødeostcreme med råmarinerede rabarber
Previous Post: « Grydebagt valnøddebrød med ølandshvede
Next Post: Grøn hummus-pizza med sprød grønkålssalat »

Reader Interactions

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskriftsvurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Mad i sæson.  En blog for dig, der gerne vil mærke årets gang i køkkenet og spise efter årstiden.

Primært  plantemad, men med rigelig plads til fredagskage!

Dav, jeg er Anja. Cand.scient i fødevareinnovation og sundhed (læs madnørd), og med drømme om landliv, køkkenhave og hønsehus. Snart tak!

Lær mere | Kontakt | Samarbejde

  • Email
  • Instagram
  • Pinterest




Nyhedsbrev

Sæsonaktuelle opskrifter til din indbakke?

SOMMEROPSKRIFTER

Græsk salat - opskrift på sommersalat
Grillede rejer med melonsalat - opskrift
Frugtsalat med syrnet fløde - opskrift på sommerdessert med vandmelon og jordbær
Boghvedesalat med gulerødder og beder - opskrift
Cremet tomatsuppe med porre - opskrift
Blommekage med flødeskum - opskrift på roulade
Spidskålssalat - opskrift på grillstegt kål med flødedressing og sprød boghvede
Cremet salat med blomkål, purløg og ristet boghvede - opskrift




Footer

Instagram has returned invalid data.

Om Anja

Cand.scient i Fødevareinnovation & Sundhed - altså, madnørd...

Lær mere...

Populære opskrifter

Burger med rødbedebøf - opskrift på den bedste vegetarburger

Rødbede Burger

Vildgæret surdej - Guide til hjemmelavet surdej på vildtgær fra æbler

Vildgæret surdej – lavet med æbleskræller

Undgå blød tærtebund - få opskrift på sprød tærtebund

Tærtebund – guide til den perfekte, sprøde mørdej

Copyright © 2023 · WWW.ANJASULDRUP.DK