Store. Bløde. Smørfyldte. Drysset med sesam. Det her er min bedste opskrift på hjemmelavede burgerboller.
De bedste burgerboller
Den perfekte burgerbolle er blød, gylden og drysset med sesam. Den er velvoksen men til den flade side, så der kan bides over den. Den må gerne indeholde fuldkorn og se lidt rustik ud, men det er mest for syns skyld for det vigtigste er at den er blød og lækker.
Der er mange kriterier til en god burgerbolle. Det her er mine – hvad er dine?
De her kæmpe hjemmelavede burgerboller lever op til alle mine kriterier til en god bolle.
De er nemlig både bløde og saftige, store men flade, penslet med æg så de bliver gyldne og skinnende, og så er de drysset med sesam. Og så er der lidt hvedeklid i – ikke meget, men nok til at give bollerne det helt rigtige let rustikke look
Jep, som sagt min bedste opskrift på burgerboller.
Inspiration til burgerfyld
Opskriften blev flittigt udviklet og afprøvet henover efteråret, hvor der var gået inflation i vegetariske burgers herhjemme.
Der var lækre burgers med rødbedebøffer, spicy græskarbøf og en med jordskokker og svampe.
Og til en god burger hører selvfølgelig godt tilbehør sig til – noget der giver lidt kant. Her får du lidt inspiration til hvad du kan fylde i din burger af lækkerier.
Inspiration til burgerfyld:
Hvad kan du lide at fylde i din burger? Smid lidt kærlighed i kommentarfeltet nederst og lad os inspirere hinanden ♡
Herover er min absolutte yndlings vegetar burger – bestående af en af de store bløde burgerboller, rødbedebøf med feta, salat, æble, agurk og syltede rødløg. Den kombination kan varmt anbefales!
Opskrift på hjemmelavede bløde burgerboller
Opskriften giver 10 velvoksne burgerboller – men kan selvfølgelig skaleres til mindre men flere boller.
Brug også opskriften når du skal bage fødselsdagsboller – du får de lækreste fluffy boller ud af det! Du former blot 18-20 fine fødselsdagsboller ud af portionen, dropper sesam og behøves heller ikke at trykke bollerne flade.
Store bløde burgerboller
Ingredienser
- 15 g gær
- 3 dl mælk
- 2 æg
- 50 g sukker
- 50 g hvedeklid
- 600 g hvedemel
- 75 g koldt smør
- 8 g salt
- 1 æg til pensling
- sesam til drys
SÅDAN GØR DU
- Blend mel og koldt smør sammen i en food processor til smørret er findelt (kan også nulres i hånden, men det andet er langt nemmere!)
- Opløs gær i mælken. Rør sukker og æg heri.
- Rør hvedeklid og størstedelen af hvedemelet i. Tilsæt resten af hvedemelet lidt ad gangen. Ælt dejen godt.
- Lad dejen hæve tildækket i en skål i 1,5 time.
- Del dejen i 10 lige store dele (af ca. 120g) og form til boller. Fordel de 10 burgerboller på to bageplader med bagepapir. Tryk bollerne helt flade så de kun er 1,5 cm høje.
- Dæk burgerbollerne til med fugtige viskestykker og lad dem hæve i 2-3 timer til de er vokset til minimum dobbelt størrelse.
- Tænd ovnen på 225 grader almindelige ovn.
- Pensl med sammenpisket æg og drys med sesam.
- Bag burgerbollerne i 12 minutter eller indtil de har fået godt med farve.
- Afkøles på rist.
ML
Vi lavede disse burgerboller i sidste uge, og hold nu på hvor er de gode! Helt ærligt, så ved jeg ikke om jeg nogensinde kommer til at lave andre burgerboller igen 🙂 De blev store og bløde, lige som de skal være 😀 Vi lavede bøffer af sorte bønner og kom sammen med guacamole, syltede rødløg, agurkesalat (også din opskrift – mega lækre), tomat, salat og aioli. Det kan anbefales 😀 Og så med ovnbagte søde kartofler – mums!
Stine Byager
Jeg har lavet bøf af revet sweet potatoes, de blev ret gode også.
Anja Suldrup
Det lyder sørme også lækkert!