• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

anja suldrup

  • BLOG
  • Opskrifter
  • OM
  • KONTAKT
  • ANNONCERING

Burgerboller – store og bløde

Store. Bløde. Smørfyldte. Drysset med sesam. Det her er min bedste opskrift på hjemmelavede burgerboller.

Opskrift på store, bløde burgerboller med hvedeklid

De bedste burgerboller

Den perfekte burgerbolle er blød, gylden og drysset med sesam. Den er velvoksen men til den flade side, så der kan bides over den. Den må gerne indeholde fuldkorn og se lidt rustik ud, men det er mest for syns skyld for det vigtigste er at den er blød og lækker.

Der er mange kriterier til en god burgerbolle. Det her er mine – hvad er dine?

De her kæmpe hjemmelavede burgerboller lever op til alle mine kriterier til en god bolle.

De er nemlig både bløde og saftige, store men flade, penslet med æg så de bliver gyldne og skinnende, og så er de drysset med sesam. Og så er der lidt hvedeklid i – ikke meget, men nok til at give bollerne det helt rigtige let rustikke look

Jep, som sagt min bedste opskrift på burgerboller.

Boller til burger - bagt med

Inspiration til burgerfyld

Opskriften blev flittigt udviklet og afprøvet henover efteråret, hvor der var gået inflation i vegetariske burgers herhjemme.

Der var lækre burgers med rødbedebøffer, spicy græskarbøf og en med jordskokker og svampe.

Og til en god burger hører selvfølgelig godt tilbehør sig til – noget der giver lidt kant. Her får du lidt inspiration til hvad du kan fylde i din burger af lækkerier.

Inspiration til burgerfyld:

  • Syltede rødløg – et must!
  • Hjemmelavet agurksalat
  • Ramsløgspesto

Hvad kan du lide at fylde i din burger? Smid lidt kærlighed i kommentarfeltet nederst og lad os inspirere hinanden ♡

Rødbede Burger - opskrift på rødbedebøffer til burger

Herover er min absolutte yndlings vegetar burger – bestående af en af de store bløde burgerboller, rødbedebøf med feta, salat, æble, agurk og syltede rødløg. Den kombination kan varmt anbefales!

Opskrift på hjemmelavede bløde burgerboller

Opskriften giver 10 velvoksne burgerboller – men kan selvfølgelig skaleres til mindre men flere boller.

Brug også opskriften når du skal bage fødselsdagsboller – du får de lækreste fluffy boller ud af det! Du former blot 18-20 fine fødselsdagsboller ud af portionen, dropper sesam og behøves heller ikke at trykke bollerne flade.

Hjemmelavede burgerboller - store burgerboller med smør og drysset med sesam - opskrift
Bløde boller med hvedeklid - opskrift
Udskriv Pin
5 fra 1 stemme

Store bløde burgerboller

Min bedste opskrift på store og bløde burgerboller med sesam. Brug også opskriften til fødselsdagsboller men lav da 18-20 boller i stedet for 10.
Tilb. tid 12 minutter
Hviletid 3 timer 30 minutter
Antal 10 stk

Ingredienser

  • 15 g gær
  • 3 dl mælk
  • 2 æg
  • 50 g sukker
  • 50 g hvedeklid
  • 600 g hvedemel
  • 75 g koldt smør
  • 8 g salt
  • 1 æg til pensling
  • sesam til drys

SÅDAN GØR DU

  • Blend mel og koldt smør sammen i en food processor til smørret er findelt (kan også nulres i hånden, men det andet er langt nemmere!)
  • Opløs gær i mælken. Rør sukker og æg heri.
  • Rør hvedeklid og størstedelen af hvedemelet i. Tilsæt resten af hvedemelet lidt ad gangen. Ælt dejen godt.
  • Lad dejen hæve tildækket i en skål i 1,5 time.
  • Del dejen i 10 lige store dele (af ca. 120g) og form til boller. Fordel de 10 burgerboller på to bageplader med bagepapir. Tryk bollerne helt flade så de kun er 1,5 cm høje.
  • Dæk burgerbollerne til med fugtige viskestykker og lad dem hæve i 2-3 timer til de er vokset til minimum dobbelt størrelse.
  • Tænd ovnen på 225 grader almindelige ovn.
  • Pensl med sammenpisket æg og drys med sesam.
  • Bag burgerbollerne i 12 minutter eller indtil de har fået godt med farve.
  • Afkøles på rist.

Noter

Frys overskydende boller ned – så kan du lynhurtigt smække en burger sammen næste gang. 
Bedste opskrift på hjemmelavede burgerboller - store og bløde

Se også:

Varm perlebygsalat med smørstegte gulerødder og persille
Små mysliboller med havre og tranebær
Forårssalat med røget laks og asparges
Kartoffelsalat med rabarber og dild
Previous Post: « Persillefalafler med kål og peberrodsyoghurt
Next Post: Rødbedesalat med feta, æble og timian »

Reader Interactions

Comments

  1. ML

    2. juni 2020 at 20:03

    Vi lavede disse burgerboller i sidste uge, og hold nu på hvor er de gode! Helt ærligt, så ved jeg ikke om jeg nogensinde kommer til at lave andre burgerboller igen 🙂 De blev store og bløde, lige som de skal være 😀 Vi lavede bøffer af sorte bønner og kom sammen med guacamole, syltede rødløg, agurkesalat (også din opskrift – mega lækre), tomat, salat og aioli. Det kan anbefales 😀 Og så med ovnbagte søde kartofler – mums!

    Svar
  2. Stine Byager

    20. februar 2020 at 9:55

    Jeg har lavet bøf af revet sweet potatoes, de blev ret gode også.

    Svar
    • Anja Suldrup

      20. februar 2020 at 17:18

      Det lyder sørme også lækkert!

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskriftsvurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Mad i sæson.  En blog for dig, der gerne vil mærke årets gang i køkkenet og spise efter årstiden.

Primært  plantemad, men med rigelig plads til fredagskage!

Dav, jeg er Anja. Cand.scient i fødevareinnovation og sundhed (læs madnørd), og med drømme om landliv, køkkenhave og hønsehus. Snart tak!

Lær mere | Kontakt | Samarbejde

  • Email
  • Instagram
  • Pinterest




Nyhedsbrev

Sæsonaktuelle opskrifter til din indbakke?

SOMMEROPSKRIFTER

Græsk salat - opskrift på sommersalat
Grillede rejer med melonsalat - opskrift
Frugtsalat med syrnet fløde - opskrift på sommerdessert med vandmelon og jordbær
Boghvedesalat med gulerødder og beder - opskrift
Cremet tomatsuppe med porre - opskrift
Blommekage med flødeskum - opskrift på roulade
Spidskålssalat - opskrift på grillstegt kål med flødedressing og sprød boghvede
Cremet salat med blomkål, purløg og ristet boghvede - opskrift




Footer

Instagram did not return a 200.

Om Anja

Cand.scient i Fødevareinnovation & Sundhed - altså, madnørd...

Lær mere...

Populære opskrifter

Burger med rødbedebøf - opskrift på den bedste vegetarburger

Rødbede Burger

Vildgæret surdej - Guide til hjemmelavet surdej på vildtgær fra æbler

Vildgæret surdej – lavet med æbleskræller

Undgå blød tærtebund - få opskrift på sprød tærtebund

Tærtebund – guide til den perfekte, sprøde mørdej

Copyright © 2023 · WWW.ANJASULDRUP.DK