• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

anja suldrup

  • BLOG
  • Opskrifter
  • OM
  • KONTAKT
  • ANNONCERING

Cæsarsalat med vesterhavsost

Cæsarsalat med vesterhavsost

Cæsarsalaten, vel nok verdens mest elskede salat? Idag får i min nordiske variant; cæsarsalat med vesterhavsost. Nogen vil måske betragte det som en forbrydelse at erstatte parmesan med vesterhavsost, men jeg synes det fungerer! Vestarhavsost er en dejlig fast og salt ost, som lagres på vestkysten. Den salte vesterhavsluft bliver ventileret ind på lageret, hvor ostene ligger og modner og giver dem en dejlig saltethed, som jeg synes gør sig godt i en salat.

Jeg ville egentlig have forsøgt mig med en ægte cæsarsalatdressing med æggeblommer og ansjoser, men glemte at købe ansjoser, hvilket jeg først opdagede da jeg stod midt i madlavningen. Det blev derfor til en vinaigrette med sennep og honning i stedet i denne omgang. En anden god gang!

Udskriv

Cæsarsalat med vesterhavsost

Ingredienser

Cæsarsalat

  • 2 kyllingeoverlår pr. person
  • olivenolie, salt og peber
  • blandet salat
  • vesterhavsost

Croutoner

  • daggammelt brød
  • koldpresset rapsolie
  • hvidløg
  • sal

Dressing

  • 2 spsk koldpresset rapsolie
  • 2 spsk æblecidereddike
  • 1/2 tsk honning
  • 2/4 tsk sennep
  • salt og peber

SÅDAN GØR DU

  • Læg kyllingen i et fad, drisl med olie og krydr med salt og peber.
  • Steg kyllingen i ovnen ved 200 grader C i 45 minutter. Lad den efterfølgende køle ned.
  • Imens kommes rapsolie og hvidløg på en pande, hvori stykker af daggammelt steges sprødt.
  • Pil kødet fra den nedkølede kyling.
  • Skyld salaten i iskoldt vand og slyng den fri for vand.
  • Rør dressingen sammen.
  • Saml salaten, hæld dressing over og slut af med et par riv vesterhavsost.

Noter

Vil du være lidt ekstra god ved dig selv, så gem skindet, når du piller kyllingekødet fra benet, og steg det sprødt på en pande. 

Se også:

Chicken Tikka Masala
Vegetariske, italienske parmesanboller i spinatsalat
Grillet spidskål med mormordressing, ærter og ristet boghvede
Nordisk surdejspizza med kartofler og spinat
Previous Post: « Schweizisk bircher mysli (overnight oats)
Next Post: Nordisk surdejspizza med kartofler og spinat »

Reader Interactions

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskriftsvurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Mad i sæson.  En blog for dig, der gerne vil mærke årets gang i køkkenet og spise efter årstiden.

Primært  plantemad, men med rigelig plads til fredagskage!

Dav, jeg er Anja. Cand.scient i fødevareinnovation og sundhed (læs madnørd), og med drømme om landliv, køkkenhave og hønsehus. Snart tak!

Lær mere | Kontakt | Samarbejde

  • Email
  • Instagram
  • Pinterest




Nyhedsbrev

Sæsonaktuelle opskrifter til din indbakke?

SOMMEROPSKRIFTER

Græsk salat - opskrift på sommersalat
Grillede rejer med melonsalat - opskrift
Frugtsalat med syrnet fløde - opskrift på sommerdessert med vandmelon og jordbær
Boghvedesalat med gulerødder og beder - opskrift
Cremet tomatsuppe med porre - opskrift
Blommekage med flødeskum - opskrift på roulade
Spidskålssalat - opskrift på grillstegt kål med flødedressing og sprød boghvede
Cremet salat med blomkål, purløg og ristet boghvede - opskrift




Footer

Instagram did not return a 200.

Om Anja

Cand.scient i Fødevareinnovation & Sundhed - altså, madnørd...

Lær mere...

Populære opskrifter

Burger med rødbedebøf - opskrift på den bedste vegetarburger

Rødbede Burger

Vildgæret surdej - Guide til hjemmelavet surdej på vildtgær fra æbler

Vildgæret surdej – lavet med æbleskræller

Undgå blød tærtebund - få opskrift på sprød tærtebund

Tærtebund – guide til den perfekte, sprøde mørdej

Copyright © 2023 · WWW.ANJASULDRUP.DK