Cæsarsalat med vesterhavsost

Cæsarsalaten, vel nok verdens mest elskede salat? Idag får i min nordiske variant; cæsarsalat med vesterhavsost. Nogen vil måske betragte det som en forbrydelse at erstatte parmesan med vesterhavsost, men jeg synes det fungerer! Vestarhavsost er en dejlig fast og salt ost, som lagres på vestkysten. Den salte vesterhavsluft bliver ventileret ind på lageret, hvor ostene ligger og modner og giver dem en dejlig saltethed, som jeg synes gør sig godt i en salat.

Jeg ville egentlig have forsøgt mig med en ægte cæsarsalatdressing med æggeblommer og ansjoser, men glemte at købe ansjoser, hvilket jeg først opdagede da jeg stod midt i madlavningen. Det blev derfor til en vinaigrette med sennep og honning i stedet i denne omgang. En anden god gang!

Cæsarsalat med vesterhavsost

Ingredienser

Cæsarsalat

  • 2 kyllingeoverlår pr. person
  • olivenolie, salt og peber
  • blandet salat
  • vesterhavsost

Croutoner

  • daggammelt brød
  • koldpresset rapsolie
  • hvidløg
  • sal

Dressing

  • 2 spsk koldpresset rapsolie
  • 2 spsk æblecidereddike
  • 1/2 tsk honning
  • 2/4 tsk sennep
  • salt og peber

SÅDAN GØR DU

  • Læg kyllingen i et fad, drisl med olie og krydr med salt og peber.
  • Steg kyllingen i ovnen ved 200 grader C i 45 minutter. Lad den efterfølgende køle ned.
  • Imens kommes rapsolie og hvidløg på en pande, hvori stykker af daggammelt steges sprødt.
  • Pil kødet fra den nedkølede kyling.
  • Skyld salaten i iskoldt vand og slyng den fri for vand.
  • Rør dressingen sammen.
  • Saml salaten, hæld dressing over og slut af med et par riv vesterhavsost.

Noter

Vil du være lidt ekstra god ved dig selv, så gem skindet, når du piller kyllingekødet fra benet, og steg det sprødt på en pande. 
Forfatter

Bachelor i 'fødevarer og ernæring' og kandidatstuderende i 'fødevareinnovation og sundhed'.

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.