• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

anja suldrup

  • BLOG
  • Opskrifter
  • OM
  • KONTAKT
  • ANNONCERING

Chicken Tikka Masala

Vi er rigtig glade for indisk mad herhjemme. Vi kan godt lide krydret mad, men særligt det indiske køkken har vundet en plads i mit madhjerte. Jeg elsker hyggen ved en skålfuld ris overhældt med en af de indiske masalas. Særligt Tikka Masala med kylling er en favorit.

Chicken Tikka Masala - indisk opskrift med kylling

Sådan helt generelt er vi ret vilde for aftensmad som kan spises af en skål – reglen er nemlig herhjemme, at alt der kan spises af en skål med blot en gaffel, må spises i sofaen.

Vi har sparet sofabordet væk til fordel for noget mere gulvplads i lejligheden – så når aftensmaden spises i sofaen, er det et krav at man kan sidde med skålen i den ene hånd og bestikket i den anden.

Den går så længe vi blot er os to.

Indisk gryderet med kylling, ris og naan

Det klassiske tilbehør til de indiske gryderetter er kogte ris og naanbrød. Ofte serverer jeg dog fintsnittet spidskål eller blomkål til for at få lidt flere grøntsager ind i retten. Andre gange damper jeg broccoli eller skærer frisk peberfrugt ud til topping.

Se også: Bombay kartofler med lime-dressing

Indisk gryderet med kylling og naanbrød - opskrift

Opskrift på Tikka Masala med kylling

Hvis du kan få fat i kyllingelårkød, så vil jeg klart anbefale af bruge dette til din tikka masala. Der er langt mere smag i lårkød kontra kyllingebryst – men kan du ikke støve det op, så kan man sagtens bruge kyllingebryst.

Server din Chicken Tikka Masala med kogte ris, fintsnittet spidskål, hakket persille, hjemmebagte naan og en yoghurt dressing – du kan finde inspiration til en lækker yoghurt dressing på min opskrift på indiske bombay kartofler.

Indisk Tikka Masala med kylling - opskrift
Udskriv Pin

Chicken Tikka Masala

Antal 2 personer

Ingredienser

Marinade

  • 400 g kyllingelårkød (eller kyllingebryst)
  • 2 dl yoghurt naturel
  • 2 tsk ingefær, fintrevet
  • 2 fed hvidløg, presset
  • 3 tsk tikka masala krydderiblanding
  • 1 tsk gurkemeje
  • ½ tsk chiliflager
  • 1 tsk salt
  • saft af ½ citron eller 1 lime

TIl saucen

  • 2 spsk olivenolie
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg, presset
  • 1 tsk ingefær, fintrevet
  • 2 spsk tomatpure
  • 1 tsk gurkemeje
  • ½ tsk hel spidkommen, knust
  • 3 dl vand
  • ½ dl fløde

SÅDAN GØR DU

  • Skær kyllingen i minder stykker. Hvis du bruger lårkød bør du tjekke for rester af knogler og blodkar og skære det fra.
  • Rør marinaden sammen af yoghurt, citronsaft og alle krydderierne. Vend kyllingen heri og dæk skålen til. Stilles i køleskab i minimum 1 time – men gerne fra morgenstunden af natten over så smagene rigtig kan udvikle sig.
  • Kom kylling og al marinade over i et ildfast fad og bag det i forvarmet ovn i 20 minutter ved 180 grader varmluft.
  • Imens skæres løg og steges blanke i olivenolie sammen med presset hvidløg og fintrevet ingefær.
  • Tilsæt spidskommen, gurkemeje og tomatpure og lad det stege et minut mere.
  • TIlsæt vand og lad saucen simre indtil kyllingen har været i ovnen i de 20 minutter.
  • Tag kyllingen ud af ovnen og hæld kylling, marinade og den dannede bouillon ned i saucen. Lad saucen samle sig. Hæld fløde ved og smag til som det sidste.
  • Servers med drys af hakket persille og eventuelt ristet sesam. Spises med kogte ris, fintsnittet spidskål, hjemmebagte naanbrød og yoghurtdressing med lime og persille. Velbekomme!
Indisk Tikka Masala med kylling - opskrift

Se også:

Fladbrød med chili-hummus og honningbagte gulerødder
Jordskokke-rødbedesuppe
Bagt rødbedesalat med rygeostcreme og knas
Pizza bianco med rygeost og farverige beder
Previous Post: « Forårssalat med røget laks og asparges
Next Post: Nem sommerdessert – vandmelon og jordbær med syrnet fløde og mynte »

Reader Interactions

Comments

  1. Tanja povlsen

    19. januar 2021 at 5:39

    Hejsa jeg skal prøve lave din chicken masala idag.. men der står fløde og jeg er på kur . Hvor meget fedt procent kan jeg bruge ? Helst ikke en 38 procent

    Svar
    • Anja Suldrup

      19. januar 2021 at 14:05

      Hej Tanja

      Du kan bruge en madlavingsfløde – det vil fint fungere 🙂

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskriftsvurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Mad i sæson.  En blog for dig, der gerne vil mærke årets gang i køkkenet og spise efter årstiden.

Primært  plantemad, men med rigelig plads til fredagskage!

Dav, jeg er Anja. Cand.scient i fødevareinnovation og sundhed (læs madnørd), og med drømme om landliv, køkkenhave og hønsehus. Snart tak!

Lær mere | Kontakt | Samarbejde

  • Email
  • Instagram
  • Pinterest




Nyhedsbrev

Sæsonaktuelle opskrifter til din indbakke?

SOMMEROPSKRIFTER

Græsk salat - opskrift på sommersalat
Grillede rejer med melonsalat - opskrift
Frugtsalat med syrnet fløde - opskrift på sommerdessert med vandmelon og jordbær
Boghvedesalat med gulerødder og beder - opskrift
Cremet tomatsuppe med porre - opskrift
Blommekage med flødeskum - opskrift på roulade
Spidskålssalat - opskrift på grillstegt kål med flødedressing og sprød boghvede
Cremet salat med blomkål, purløg og ristet boghvede - opskrift




Footer

Instagram did not return a 200.

Om Anja

Cand.scient i Fødevareinnovation & Sundhed - altså, madnørd...

Lær mere...

Populære opskrifter

Burger med rødbedebøf - opskrift på den bedste vegetarburger

Rødbede Burger

Vildgæret surdej - Guide til hjemmelavet surdej på vildtgær fra æbler

Vildgæret surdej – lavet med æbleskræller

Undgå blød tærtebund - få opskrift på sprød tærtebund

Tærtebund – guide til den perfekte, sprøde mørdej

Copyright © 2023 · WWW.ANJASULDRUP.DK