Når man i efterårets gråvejr trænger til en lille bid af sommer, så er denne citronkage med mandler, vanilje og citronglasur et hit. Sød, men syrligfrisk på den helt rigtig måde.
Vi mærker det nok alle sammen.
De grå, tunge dage med blæst, regn og mørke er begyndt at snige sig ind på os.
Det sætter sig på humøret, som en ru fornemmelse i halsen og som trangen til at krybe ind under et tæppe og blive der.
Lad os bringe en bid af sommeren tilbage. Om ikke andet blot for en stund.
Frisk kage med citron og citronglasur
Jeg har en plan for at få lidt sommerstemning tilbage. Frisk og syrlig er vejen frem!
Citron er nøgleordet. Kage med citron.
I godt selskab med mandler og vanilje i en sandkage med hvid glasur lavet med friskpresset citronsaft og drysset med blå birkes eller finthakkede pistacienødder (begge kan med stor succes blandes i selve kagedejen!)
Virker vejret ekstra gråt, så kan du kræse lidt ekstra ved at erstatte citronglasuren med en flødeostcreme, som den jeg har brugt ovenpå min krydrede græskarkage – absolut også et hit her i de koldere måneder!
Opskrift på citronkage med mandler:
Grundopskriften er inspireret af pund-til-pund kagen, som indeholder lige dele smør, sukker og mel. Sandkage er også en helt rigtig betegnelse her.
Piftet op med finthakkede mandler, rigeligt friskpresset citronsaft og fintrevet citronskal får vi en skøn og frisk citronkage. Yderligere undserstreget af en let snerpende citronglasur.
Citronkage med mandler og vanilje
Ingredienser
- 200 g blødt smør
- 200 g sukker
- 2 tsk vaniljesukker
- 3 æg
- 1 tsk fintrevet citronskal
- ½ dl friskpresset citronsaft
- 50 g mandler
- 200 g hvedemel
- 1 tsk bagepulver
Citronglasur
- 150 g flormelis
- 4 spsk friskpresset citronsaft
- blå birkes til drys
SÅDAN GØR DU
- Tag smørret ud af køleskabet og lad det få stuetemperatur.
- Tænd ovnen på 200 grader almindelig ovn.
- Pisk blødt smør med sukker og vaniljesukker. Pisk æggene i et ad gangen.
- Hak mandlerne fint i en minihakker. Vend mandler, citronskal og citronsaft i den piskede smørmasse.
- Bland bagepulver og hvedemel. Sigt melet og vend kagedejen sammen.
- Kom kagedejen i en lille rugbrødsform forret med bagepapir. Glat overfladeb ned en fugtig ske.
- Bag kagen i 40-50 minutter midt i ovnen. Tjek om den er færdig med en tandstik.
- Løft citronkagen ud af formen og lad den køle helt ned på en rist.
- Rør glasuren sammen og fordel den ovenpå kagen. Drys eventuelt med blå birkes.
Skriv et svar