Derfor elsker jeg yoga
Photo by Deniz Altindas on Unsplash

Yoga er meget mere end blot god træning. Yoga er velvære, tilstedeværelse og kontrol. Den kræver din tilstedeværelse, som du lærer at engagere både i din træning men også i livets andre situationer. Yoga handler om at mærke efter og lave de bevægelser også stræk, som føles godt for kroppen. Mærke hvordan de muskler,  som efter en lang arbejdsdag har trukket sig sammen og er blevet hårde, løsner sig op. Yoga lærer dig at mærke bedre efter og lytte til hvad din krop fortæller dig, at den har brug for.

 

Yoga giver så meget mere igen end hvad du selv yder.

 

Jeg elsker at yoga er så ligestil. Det kræver intet udstyr andet end en tynd måtte, som nemt kan rulles sammen og gemmes væk. Resten, er dig. Din egen vægt, som du flytter rundt på i strækkende og styrkende bevægelser. Du behøver ikke mere. Det synes jeg, at der er noget ufatteligt smukt ved.

Jeg elsker effektiviteten, der ligger i, at hele kroppen arbejder harmonisk. Det giver en naturlig, velbalanceret statur. Der er rigtig meget balancearbejde i yoga, der styrker dine kernemuskler, som er vigtige at holde stærke til hverdagens udfordringer. Du kan træne effektivt derhjemme på blot 20 minutter. På 20 minutter ville du ikke engang nå ned til det nærmeste fitnesscenter og få skiftet om! Og jeg tør næsten love, at du får mere ud af 20 minutters yoga end at du gør af en time i fitnesscentret, fordi du får meget mere en blot den fysiske træning.

Jeg elsker den blide ømhed, som indfinder sig i kroppen dagen efter man har haft et effektivt yogapas. Den kommer helt ud i de små muskler, som man slet ikke vidste havde været i brug. Men det er en rar ømhed, fordi den ikke føles altødelæggende, men mere en behagelig bekræftelse af, at kroppen har været brugt godt. Især elsker jeg at mærke musklerne der omgiver rygsøjlen og sidder mellem skulderbladene! Jeg kan næsten mærke hvordan musklerne styrkes og forbedrer hvordan jeg bærer min krop.Mit forhold til yoga er dog helt afslappet. Jeg har kun svag fornemmelse for hvad alle de forskellige yogapositurer hedder og har heller ikke helt styr på alle de mange yogastilarter. Der er mange! Jeg dyrker yoga af den simple årsag, at det giver mening for mig. Det giver mig en følelse af velvære i både krop og sind.

Jeg er aldrig kommet i et yogastudie, men fandt derimod yogaen igennem crossfit, hvor det blev brugt som et tilbud til at øge smidigheden og forebygge skader. Øvelserne og stemningen fangede mig lige med det samme! Bevægelserne kom så naturligt til mig. Lige siden har yoga været min primære træningsform. Jeg meldte mig ud af alle former for fitnessabonnementer og sparer nu en masse penge, samtidig med at jeg får den træning, som jeg sætter aller størst pris på.

Jeg vil dog på sigt rigtig gerne opleve og blive en del af det yogamiljø, der findes i et yogastudie. Det er rigtig sundt at få andre øjne på og få rettet sin positurer til, så de sidder helt rigtigt. Men pt synes jeg at det er alt for dyrt i forhold til min økonomiske situation som studerende. Derfor nyder jeg, og sætter stor pris på, de mange fantastiske yoga videoer der er frit tilgængelige online. Men selv hvis jeg kunne komme i et yogastudie, så tror jeg fortsat at langt størstedelen af min udøvelse ville foregå hjemme. Jeg tror der er meget at vinde ved at være helt alene om det – end helt anden ro og bevidsthed om, at der er kun dig, og dig alene.

 

Forhåbentlig har jeg fået overbevist dig om, at yoga også er noget for dig. Eller blot inspireret dig til at prøve det.

Hvis du er i tvivl om hvor du skal starte, så kan jeg varm anbefale at læse lidt om min absolutte go-to yoga youtubekanal!

 

Namaste.

GemGem

GemGem

GemGem

Forfatter

Bachelor i 'fødevarer og ernæring' og kandidatstuderende i 'fødevareinnovation og sundhed'. Mit hjerte banker for mad, sundhed, bæredygtighed og langsom livsstil.

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.