Destination Simple - Brooke McAlary om simpel livsstil

På en regnfuld torsdag eftermiddag i efterårsferien læste jeg denne lille, skønne og utrolig fine bog fra ende til anden. Bog er måske så meget sagt, da den er så lille og fin, at den kan være i selv den mindste dametaske eller en stor baglomme. Men trods dens beskedne størrelse, så åbner den op for store tanker om hvordan livet også kan leves.

Destination simple er skrevet af den australske Brooke McAlary, som selv er stået af ræset og har taget slow living livstilen til sig. Udover at være forfatter og blogger, så har Brooke også en helt fantastisk podcast serie! Du kan nemt finde den på iTunes eller Spotify ved at søge på slow your home. Men idag handler det om denne nuttede bogstørrelse.

Slow living er en bevægelse, hvor der gøres op med nutidens stressede hverdag, hvor alt skal foregå i overhalingsbanen. Tempoet sættes ned og der gås til livet med en mere simpel tilgang. I Destination simple  får du 7 nemme værktøjer til, hvordan du nemt kan simplificere dit liv. Det handler om at give dig selv tid til at opleve livet uden forstyrrelser og komme ind i rytmer, der systematiserer hverdagens basale opgaver. Indenfor hver af de 7 værktøjer er der en lille øvelse, som du kan implementere i dagligdagen for at få oplevelsen af at være mere til stede i livet. Dehar bl.a. overskrifter som single-tasking, unplugging og graditude. Øvelserne er nemme og koster dig kun ganske lidt tid i løbet af dagen.

Jeg vil påstå at bogens beskedne størrelse faktisk er dens største styrke! Den er overskuelig at gå i gang med og derfor også nemmere at færdiggøre. Dens kortfattethed tvinger pointerne frem, som står helt klare og uden omsvøb. Det er derfor nemt at tage de første skridt mod et mere simpelt liv efter du har læst den.

simpelt liv. Destination simple af Brooke McAlary

Bogen er ikke en løftet pegefinger, men føles mere som en kærlig henvisning ♡. Der er derfor ikke en underliggende belærende tone af, at det her er den eneste rigtige måde at gøre tingene på. Brooke lægger i bogen vægt på, at de her værktøjer kan være hjælpfulde til at komme igang, men hvis du oplever at en eller flere øvelserne i stedet bringer mere stress eller ind din hverdag, så lad dem ligge. Der er ikke noget rigtigt eller forkert.

Jeg synes Destination simple er en hyggelig lille størrelse fyldt med personlighed og meget anvendelige tips til at komme igang med at simplificere hverdagen. Det er i hvert fald helt sikkert, at jeg skal prøve øvelserne af selv og glæder mig til at opleve, hvad de vil bidrage med i min hverdag. Jeg vil til enhver tid anbefale Destination simple til alle, der savner at være mere til stede i livet ♡.

 

Til sidst skal det lige nævnes, at bogen er på engelsk, men i et letlæseligt og uformelt sprog. Den kan derfor nemt læses færdig samme eftermiddag, som du startede, hvis blot du føler dig nogenlunde tilpas med dit engelsk.

GemGem

Forfatter

Bachelor i 'fødevarer og ernæring' og kandidatstuderende i 'fødevareinnovation og sundhed'. Mit hjerte banker for mad, sundhed, bæredygtighed og langsom livsstil.

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.