Drømme om det simple liv og forældreskab

I går aftes havde N og jeg en god, lang og befriende snak om livet efter studietiden – selvfølgelig mens vi delte en flaske rødvin. Det var jo trods alt onsdag!

Det blev til en lang snak om mine ideer og drømme om fremtiden. Drømme om det simple liv og forældreskab. Men også om mine frustrationer over de begrænsninger, som jeg føler at studietilværelsen sætter for dét liv jeg gerne vil starte.

At drømme er virkelig noget jeg er god til. Jeg har rigtig mange planer og ideer om det liv, som vi skal starte lige om lidt og finder konstant ny inspiration. I virkeligheden har jeg nok også for mange ideer.

Men heldigvis har jeg N til at udfordre mig lidt og til at stille de kritiske spørgsmål. Han hiver mig tilbage på jorden, hvis jeg er fløjet lidt for lang væk på en ide. Selvom det i situationen er pisse irriterende og virkelig lyseslukkeragtigt, så er det vist ret sundt for mig med lidt modspil. Det hjælper mig til selv at forholde mig mere kritisk og til at sortere og prioritere mine drømme. De drømme der hænger ved, dem støtter han op om og formår på en eller anden måde gennem spørgsmål og diskussion at konkretisere til handlinger. 

 

Drømme om det simple liv

Jeg er dybt inspireret af tankerne om et mere simpelt liv. Et liv hvor speederen ikke hele tiden er i bund og med fuld fart fremad, men hvor der derimod er prioriteret tid til fordybelse og tilstedeværelse. Jeg er overbevist om, at den nuværende samfundsstruktur gør os syge. Syge af det sociale pres om at gøre god karriere, eje de korrekte materielle ting, holde os sunde, samtidig med at vi skal være superforældre for vores børn.

Lad os nu være realistiske – det er der jo ingen, der kan leve op til uden at køre sig selv fuldstændig ud over en kløft.

Det er virkelig en uheldig udvikling, at vi skal stile efter et perfekt, men uopnåeligt liv.

 

Heldigvis, så fornemmer jeg også en voksende modbevægelse. En bevægelse der går imod glansbilledet af det perfekte liv, og i stedet omfavner mere fundamentale menneskelige værdier.

Der er næppe nogen, der vil huske dig for de mange penge du tjente og alle de dyre, smukke ting du brugte dem på. De husker derimod de lange arbejdsdage og dit fravær. Men du huskes for den kærlighed du giver, den passion du deler og din tilstedeværelse med dem du er sammen med.

 

Dét er de værdier, jeg håber at mine nærmeste vil mindes mig med.

 

Jeg er i fuld gang med en længere videregående uddannelse, der naturligt burde lede mig videre til et karriereliv. Men det er ikke det liv jeg drømmer om.

Derimod drømmer jeg det simple liv. Et mere stilfærdigt liv. Et liv hvor tid og deadlines ikke har den helt store betydning – for vi når jo nok det vi skal nå. Hvor økonomi ikke er primus motor for livets gang. Et liv hvor jeg kan være der for min familie 100%.

En lille iværksætterdrøm er det seneste stykke tid begyndt at tage form. Den muliggør det liv på landet jeg drømme om og muligheden for en hverdag med børnene hjemme. Det virker på nogle måske gammeldags – og ja, det er det nok også. Måske er hele ideen blot en forskruet tanke, som jeg har fået som følge af at være afsindig skruk og af at være i en mental tilstand af at skulle bygge rede.

 

Skruk høne taler om børn

Jep, hvis ikke det var for studiet, så lød der nok allerede små stavrende fodtrin henover stuegulvet. Det var især denne begrænsning ved studielivet, som fyldte meget da N og jeg fik snakket igennem i går.

Overtænker?

Selvfølgelig kan man sagtens få børn under uddannelse.  Det er der vist desuden en lang række fordele ved. Problemet er i virkeligheden nok, at jeg har brugt en masse tid på at overtænke det, og nok stadig gør det, at tiden er løbet fra os med hensyn til at få børn mens vi studerer.

Med blot et år tilbage af kandidatstudiet og et specialeprojekt lige om hjørnet, så virker det næsten tåbeligt at kaste os ud i projekt-baby lige nu. Graviditet under specialet har da også været i overvejelse. Men hvad så med kvalme, træthed, og det ansvar jeg har overfor min specialemakker? Hvad med det enorme stress, der unægtelig vil forekomme under mit speciale? Det kan da ikke være godt for baby at blive påvirket alt for ofte af stresshormoner? Hvilken tidlig opvækst kan jeg give mit barn i en lille lejlighed i København, når jeg i virkeligheden drømmer om at mine børn skal vokse op på landet? Sådan lidt i bedste Morten Korch stil.

Der har været mange tanker forbi. Overtænker jeg?

Redebygning

Som en skruk høne i fuld gang med at redebygning, så lytter jeg til podcasts og læser alt om børn og børneopdragelse, som jeg kan komme i nærheden af. Man vil jo gerne give sin børn den bedst mulige start på livet, så de kan vokse op trygt og udvikle sig til nogle fantastiske mennesker.

Konceptet ’natural parenting’ har i den grad fanget min opmærksomhed. Jeg har fundet en rigtig spændende videnskabelig artikel , som sammenfatter al forskning på området frem til 2007. Det er virkelig spændende læsning, men nogle af koncepterne er også lidt til den lidt ekstreme side sammenlignet med den måde som børn vokser op på i dag. Og så er det svært at føre ud i livet med nutidens samfundsstruktur.

Jeg er på ingen måde ekstremist omkring børneopdragelse. Jeg ser både fordele og ulemper ved forskellige opdragelsesmetoder. Jeg har ikke tænkt mig blot at vælge et regelsæt ud og følge dem. Jeg vil hellere gøre mig klog på forskellige metoder, snakke med N om dem, så vi kan sammensætte vores egen værktøjskasse tilpasset vores barns temperament.

’Instinktiv opdragelse’ er nok det bedste udtryk, jeg kan finde for de tanker, jeg gør mig om opbringelse af mine børn. Ideen er at mærke efter og stole på, at jeg kender mit barn bedst, og ved hvad det har brug for. Kvinder er skabt til at blive mødre, og jeg er helt overbevist om, at vores biologi helt naturligt fortæller os hvordan vi skal gøre. Problemerne opstår først, når der bliver stillet spørgsmålstegn og vi dermed bliver usikre på vores valg. Jeg håber, at jeg er stærk og modig til at lytte til og insistere på at følge min egen mavefornemmelse.

 

Men i virkeligheden så ved jeg jo slet ingenting. Og jeg bliver da helt sikkert taget på sengen, når først en lille melder sin ankomst engang ude i fremtiden.

 

 

Det var rart med lidt afløb på nogle tanker, der har det med at fylde. Tak for at læse med <3

GemGem

GemGem

GemGem

Forfatter

Bachelor i 'fødevarer og ernæring' og kandidatstuderende i 'fødevareinnovation og sundhed'. Mit hjerte banker for mad, sundhed, bæredygtighed og langsom livsstil.

2 Kommentarer

 1. Det er tæt på en fortælling om mit liv for tiden ☺️ bor på Frederiksberg, men med drøm om at flytte på landet så snart jeg kan. Læser medicin på KU og er færdig med kandidaten om 1 år. Er super skruk, men med planer om at vente til endt studie før baby. Læser en masse om naturligt forældreskab og det simple liv. Planlægger en masse om hvordan mit liv skal komme til at blive. Jeg tænker tit at jeg skal huske at nyde hvor jeg er i mit liv nu, har åbenbart bare en tendens til at være meget i fremtiden. Mon det fortsætter til næste stadie med et barn og man så drømmer frem til næste skridt? Men rigtig dejligt at læse dine tanker, som passede rigtig godt ind i mit hoved

  • Anja Suldrup Svar

   Kære Anja
   Tusind tak for din kommentar. Vores historie er godt nok ens! Det er egentlig rart nok, selvom det ikke er den fedeste situation, at vide at der findes andre med samme tanker og frustrationer – så er jeg da i det mindste ikke alene.

   Jeg kan virkelig godt relatere til din bekymring om også at huske at leve i nuet – jeg har den samme, og min kæreste minder mig tit om det. Det er noget jeg arbejder på, og er ved at blive bedre til. Jeg tror dog aldrig at vi helt stopper drømme fremad – men fordi jeg helt grundlæggende ikke hører til i en storby (eller en mindre by for den sags skyld), så tror jeg alligevel, at et liv på landet vil medføre en større ro og tilfredshed i livet. Og børn, tror jeg, besidder en fantastisk evne til at fastholde en i nuet. Jeg er fortrøstningsfuld.

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.