ANNONCE. Denne opskrift på fastelavnsboller i form af fyldte vandbakkelser indeholder reklame for Valsemøllen
Det her!
Det her, der er altså en fastelavnsbolle der vil noget!
Det er fyldte vandbakkelser på størrelse med en knyttet mandenæve! Fyldt med flødeskum og friske hindbær, og drys af flormelis.
Foruden de åbenlyse kvaliteter (størrelsen!), så er de også lynhurtige at lave. Ingen lange hævetider og drønhurtige til at køle af, så de kan fyldes med flødeskum og bær.
Fyldte vandbakkelser i samarbejde med Valsemøllen
Jeg har udarbejdet denne opskrift og opskriften på gammeldags fastelavnsboller i samarbejde med Valsemøllen (tidligere Finax) og deres danskproducerede hvedemel.
I samme samarbejde har jeg også lavet skønne, gammeldags fastelavnsboller med remonce og vaniljecreme, som også er fastelavnsweekenden værdig!
Opskrift på fastelavnsboller af vandbakkelse:
Synes du alligevel at en knyttet næve af en fastelavnsbolle er lige voldsom nok, så kan du snildt lave 8-10 stykker i stedet for 6 vandbakkelser. Bagetiden ændres ikke synderligt.
Foruden flødeskum, kan de fyldes med vaniljecreme, og de friske bær kan snildt byttes ud med en god marmelade.
Fastelavnsboller af vandbakkelse
Ingredienser
Vandbakkelser
- 100 g smør
- 2 dl vand
- 100 g Valsemøllen dansk hvedemel
- knsp fint salt
- 4 æg str. M/L
Fyld
- 4 dl piskefløde
- 1-2 tsk vaniljesukker
- 375 g friske hindbær (3 bakker)
SÅDAN GØR DU
- Kom smør og vand i en gryde og kog det op. Det skal bulderkoge.
- Sigt mel og salt og vip al melet ned i det bulderkogende vand og pisk godt med et piskeris til melet har suget al vand og smør.
- Fortsat med et piske i dejen i 4-5 minutter, så den bliver stegt igennem. Det vil bevirke at stivelsen i melet hydreres og gelatiniseres.
- Sluk for varmen og lad dejen køle af i 15 minutter til dejen er håndvarm.
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
- Rør æggene i lidt ad gangen med en træslev. Det er vigtig at få æggene rørt godt ind i dejen.
- Fyld dejen på en sprøjtepose med en stor rund tyl, og sæt 6 store klatter dej på en bageplade med bagepapir. Du kan også bruge 2 fugtige skeer til at gøre dette.
- Bag vandbakkelserne i 25-30 minutter. Åben IKKE ovnlågen undervejs, da vandbakkelserne så vil kollapse.
- Afkøles på rist.
- Pisk fløden til flødeskum.
- Mos 100g hindbær i en lille skål og vend det let i flødeskummen sammen med vaniljesukkeret.
- Skær vandbakkelserne over, fyld dem med flødeskum og frisk hindbær.
- Lige inden servering drysses fastelavnsbollerne med flormelis.
Skriv et svar