• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

anja suldrup

  • BLOG
  • Opskrifter
  • OM
  • KONTAKT
  • ANNONCERING

Fyldte vandbakkelser med hindbær

ANNONCE. Denne opskrift på fastelavnsboller i form af fyldte vandbakkelser indeholder reklame for Valsemøllen

Fyldte vandbakkelser med flødeskumog hindbær

Det her!

Det her, der er altså en fastelavnsbolle der vil noget!

Det er fyldte vandbakkelser på størrelse med en knyttet mandenæve! Fyldt med flødeskum og friske hindbær, og drys af flormelis.

Foruden de åbenlyse kvaliteter (størrelsen!), så er de også lynhurtige at lave. Ingen lange hævetider og drønhurtige til at køle af, så de kan fyldes med flødeskum og bær.

Fastelavnsboller af vandbakkelse - opskrift

Fyldte vandbakkelser i samarbejde med Valsemøllen

Jeg har udarbejdet denne opskrift og opskriften på gammeldags fastelavnsboller i samarbejde med Valsemøllen (tidligere Finax) og deres danskproducerede hvedemel.

I samme samarbejde har jeg også lavet skønne, gammeldags fastelavnsboller med remonce og vaniljecreme, som også er fastelavnsweekenden værdig!

 

Opskrift på fastelavnsboller af vandbakkelse:

Synes du alligevel at en knyttet næve af en fastelavnsbolle er lige voldsom nok, så kan du snildt lave 8-10 stykker i stedet for 6 vandbakkelser. Bagetiden ændres ikke synderligt.

Foruden flødeskum, kan de fyldes med vaniljecreme, og de friske bær kan snildt byttes ud med en god marmelade.

Opskrift på fastelavnsboller af vandbakkelser
Udskriv Pin

Fastelavnsboller af vandbakkelse

Kæmpestore vandbakkelser fyldt med flødeskum og friske hindbær. Et seriøst bud på en fastelavnsbolle!
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Hviletid 15 minutter
Samlet tid 55 minutter
Antal 6 stk

Ingredienser

Vandbakkelser

  • 100 g smør
  • 2 dl vand
  • 100 g Valsemøllen dansk hvedemel
  • knsp fint salt
  • 4 æg str. M/L

Fyld

  • 4 dl piskefløde
  • 1-2 tsk vaniljesukker
  • 375 g friske hindbær (3 bakker)

SÅDAN GØR DU

  • Kom smør og vand i en gryde og kog det op. Det skal bulderkoge. 
  • Sigt mel og salt og vip al melet ned i det bulderkogende vand og pisk godt med et piskeris til melet har suget al vand og smør. 
  • Fortsat med et piske i dejen i 4-5 minutter, så den bliver stegt igennem. Det vil bevirke at stivelsen i melet hydreres og gelatiniseres. 
  • Sluk for varmen og lad dejen køle af i 15 minutter til dejen er håndvarm. 
  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft. 
  • Rør æggene i lidt ad gangen med en træslev. Det er vigtig at få æggene rørt godt ind i dejen. 
  • Fyld dejen på en sprøjtepose med en stor rund tyl, og sæt 6 store klatter dej på en bageplade med bagepapir. Du kan også bruge 2 fugtige skeer til at gøre dette. 
  • Bag vandbakkelserne i 25-30 minutter. Åben IKKE ovnlågen undervejs, da vandbakkelserne så vil kollapse. 
  • Afkøles på rist. 
  • Pisk fløden til flødeskum.
  • Mos 100g hindbær i en lille skål og vend det let i flødeskummen sammen med vaniljesukkeret. 
  • Skær vandbakkelserne over, fyld dem med flødeskum og frisk hindbær.
  • Lige inden servering drysses fastelavnsbollerne med flormelis. 

Opskrift på fastelavnsboller af vandbakkelser

 

Se også:

Hvid gløgg med æblemost (alkolholfri)
Små sommertærter med ribs og vaniljecreme
Foccacia med æble
Citronkage med mandler og vanilje
Previous Post: « Gammeldags fastelavnsboller
Next Post: Vintersalat med knoldselleri og pære »

Reader Interactions

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskriftsvurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Mad i sæson.  En blog for dig, der gerne vil mærke årets gang i køkkenet og spise efter årstiden.

Primært  plantemad, men med rigelig plads til fredagskage!

Dav, jeg er Anja. Cand.scient i fødevareinnovation og sundhed (læs madnørd), og med drømme om landliv, køkkenhave og hønsehus. Snart tak!

Lær mere | Kontakt | Samarbejde

  • Email
  • Instagram
  • Pinterest




Nyhedsbrev

Sæsonaktuelle opskrifter til din indbakke?

SOMMEROPSKRIFTER

Græsk salat - opskrift på sommersalat
Grillede rejer med melonsalat - opskrift
Frugtsalat med syrnet fløde - opskrift på sommerdessert med vandmelon og jordbær
Boghvedesalat med gulerødder og beder - opskrift
Cremet tomatsuppe med porre - opskrift
Blommekage med flødeskum - opskrift på roulade
Spidskålssalat - opskrift på grillstegt kål med flødedressing og sprød boghvede
Cremet salat med blomkål, purløg og ristet boghvede - opskrift




Footer

Instagram did not return a 200.

Om Anja

Cand.scient i Fødevareinnovation & Sundhed - altså, madnørd...

Lær mere...

Populære opskrifter

Burger med rødbedebøf - opskrift på den bedste vegetarburger

Rødbede Burger

Vildgæret surdej - Guide til hjemmelavet surdej på vildtgær fra æbler

Vildgæret surdej – lavet med æbleskræller

Undgå blød tærtebund - få opskrift på sprød tærtebund

Tærtebund – guide til den perfekte, sprøde mørdej

Copyright © 2023 · WWW.ANJASULDRUP.DK