• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

anja suldrup

  • BLOG
  • Opskrifter
  • OM
  • KONTAKT
  • ANNONCERING

Fastelavnsboller med remonce og stikkelsbærkompot

 

Fastelavnsboller med remonce og stikkelsbærkompot

Fastelavn er særligt en højtid for børnefamilierne især. Men jeg vil også være med! Okay, jeg sniger mig helst udenom kostumefesten, men at smovse mig igennem en fastelavnsbasse (eller to, ja måske flere…) vil jeg absolut ikke være foruden! Og årets opskrift på fastelavnsboller får I idag. Så kan fastelavnsweekenden bare komme an!

Årets fastelavnsbolle ano 2018 blev i en variant lavet med min kære mormors kringledej, remonce og en syrligsød stikkelsbærkompot med stikkelsbær fra mine forældres have. De har ligget i fryseren siden i sommers, men nu fandt de endelig et formål!

Fastelavnsboller med remonce og stikkelsbærkompot

Idéen om at kombinere fastelavnsboller med stikkelsbær kom egentlig ovre fra Loui&Bearnaisen, som har lavet denne gammeldags kringle med stikkelsbær. Sådan har jeg aldrig før tænkt på at bruge stikkelsbær! Hvilket jo er en åbenlys fejl, da de syrlige stikkelsbær giver den helt perfekte kontrast til de fede, søde fastelavnsboller.

Brand varm anbefaling herfra!

Normalt, så er jeg jo af den holdning, at vi skal spise så “rene” fødevarer som muligt – altså fødevarer som ikke har en lang, mystisk og uforståelig indholdsdeklaration på bagsiden. Derfor er jeg også stor fan af rigtig smør, men når man, som her, følger  en familieopskrift (så er vi tilbage til mormors kringle), så risikerer man at blive slemt skuffet, hvis man forsøger at bruge andre ingredienser. Den skulle jo helst gerne smage ligsom mormors originale! Derfor har jeg uden tøven fulgt mormors opskrift til punkt og prikke – så margarine skulle der til!

Fastelavnsboller med remonce og stikkelsbærkompot
Udskriv Pin

Fastelavnsboller med remonce og stikkelsbærkompot

Forb. tid 1 time
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 1 time 20 minutter
Antal 10 stk

Ingredienser

Dej:

  • 500 g hvedemel
  • 150 g margarine
  • 65 g gær
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • 100 g sukker
  • 2 dl mælk
  • 1 æg

Remonce:

  • 125 g margarine
  • 125 g sukker

Stikkelsbærkompot: (kan med fordel laves på forhånd)

  • 200 g stikkelsbær
  • 40 g sukker
  • 1/4 dl vand
  • kartoffelmel til jævning

Desuden:

  • 1 æg til pensling

Glasur

  • 1 past. æggehvide
  • flormelis

SÅDAN GØR DU

Dej:

  • Smuldr gær og den kolde margarine i melet, tilfør salt og kardemomme - har du en food processor, så brug denne, så går det meget nemmere!
  • Kom mælk og sukker i en gryde og varm det op så sukkeret opløses og blandingen bliver lillefingervarm. 
  • Rør mælk og æg i melet og saml til en dej. 
  • Æltes kort på køkkenbordet - tilsæt en håndfuld mere mel om nødvendigt. 
  • Lad dejen hæve lunt i 20 minutter. 

Remonce:

  • Blød margarine og sukker tørres sammen indtil ensartet. 

Stikkelsbærkompot:

  • kom stikkelsbær, sukker og vand i en gryde og lad det koge op. Bærrene skal koge helt ud.
  • Jævn med kartoffelmel rørt ud i vand. 

Saml fastelavnsbollerne:

  • Slå dejen ned og form 10 lige store boller. Mas bollerne flade og fordel remoncen. Fold siderne ind mod midten men uden at lukke bollerne helt til.
  • Lad fastelavnsbollerne hæve under et viskestykke i 20 minutter. 
  • Tænd ovnen på 200 grader C.
  • Sæt en teskefuld stikkelsbærkompot i fastelavnsbollernes fordybning. 
  • Pensl kanterne med et sammenpisket æg og bag bollerne i ca. 20-25 minutter. Lad dem afkøle helt.

Glasur:

  • Pisk æggehvide med flormelis indtil du har en meget sej masse. Brug en ske eller en sprøjtepose til at tegne fine linjer på dine fastelavnsboller.

Noter

Har du ikke lige stikkelsbær ved hånden - så brug de bær eller frugter du har ved hånden. 

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

Se også:

Koldskålskage med kammerjunkebund og jordbær
Finskbrød with a twist
Fyldte vandbakkelser med hindbær
Mormors gammeldags kringle | Sankt Hans aften
Previous Post: « Mættende havregrød med stegte æbler
Next Post: Hjemmelavet mayonnaise – på den nemme måde »

Reader Interactions

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskriftsvurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Mad i sæson.  En blog for dig, der gerne vil mærke årets gang i køkkenet og spise efter årstiden.

Primært  plantemad, men med rigelig plads til fredagskage!

Dav, jeg er Anja. Cand.scient i fødevareinnovation og sundhed (læs madnørd), og med drømme om landliv, køkkenhave og hønsehus. Snart tak!

Lær mere | Kontakt | Samarbejde

  • Email
  • Instagram
  • Pinterest




Nyhedsbrev

Sæsonaktuelle opskrifter til din indbakke?

SOMMEROPSKRIFTER

Græsk salat - opskrift på sommersalat
Grillede rejer med melonsalat - opskrift
Frugtsalat med syrnet fløde - opskrift på sommerdessert med vandmelon og jordbær
Boghvedesalat med gulerødder og beder - opskrift
Cremet tomatsuppe med porre - opskrift
Blommekage med flødeskum - opskrift på roulade
Spidskålssalat - opskrift på grillstegt kål med flødedressing og sprød boghvede
Cremet salat med blomkål, purløg og ristet boghvede - opskrift




Footer

Instagram has returned invalid data.

Om Anja

Cand.scient i Fødevareinnovation & Sundhed - altså, madnørd...

Lær mere...

Populære opskrifter

Burger med rødbedebøf - opskrift på den bedste vegetarburger

Rødbede Burger

Vildgæret surdej - Guide til hjemmelavet surdej på vildtgær fra æbler

Vildgæret surdej – lavet med æbleskræller

Undgå blød tærtebund - få opskrift på sprød tærtebund

Tærtebund – guide til den perfekte, sprøde mørdej

Copyright © 2023 · WWW.ANJASULDRUP.DK