• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

anja suldrup

  • BLOG
  • Opskrifter
  • OM
  • KONTAKT
  • ANNONCERING

Finskbrød with a twist

Finskbrød med hasselnødder, perlesukker og tørret æble
1. december. Det er nu for alvor jul!

Idag skal vi hygge os med denne opskrift på finskbrød with a twist. De smager jo selvfølgelig skønt helt klassisk med perlesukker og mandler, men i denne udgave er mandler skiftet ud med hasselnødder og suppleret med finthakkede ovntørrede æbler.

Jeg ved det godt! Jeg har haft gang i den helt store æble-spam her bloggen henover hele efteråret; æblesirup, tørrede æbler, , mysli med æble og endda en nicecream, hvor basis også er på æbler. Men æbler er bare en så god basisvare, at den er svær at komme udenom i det danske efterår! Desuden har de også været nemt (gratis) tilgængelige, så det har nok også bidraget til æble-festen herhjemme.

Og da der skulle bages finskbrød, var jeg åbenbart heller ikke klar til at give slip på efterårets æbler. Du kan lave de tørrede æbler selv eller du kan købe dig til dem.

Finskbrød med hasselnødder, perlesukker og tørret æble
Udskriv Pin

Finskbrød with a twist

Finskbrød with a twist. Finskbrød med hasselnødder, tørret æble og perlesukker til den søde julemåned.  

Ingredienser

Finskbrødsdej

  • 500 g hvedemel
  • 375 g kold smør
  • 125 g sukker

Drys

  • 1 æg
  • Perlesukker
  • Fintakkede hasselnødder
  • Finthakket tørret æble

SÅDAN GØR DU

  • Smuldr smørret i melet, kom sukker i og saml dejen. Eller ... kom alle ingredienserne i en food processor og blend indtil smørret er findelt og saml dejen.
  • Del dejen i 4 lige store dele*, pak dem ind i husholdningsfilm og læg dem på køl i 30-60 minutter. 
  • Imens du venter, hakkes nødder og tørret æble fint og blandes med perlesukker. Et æg piskes sammen. 
  • Tænd ovnen på 200 grader og ør bageplader klar med bagepapir.
  • Tag den første klump dej ud af køleskabet, og rul den ud til en pølse der ca. er 1,5 cm i diameter. Skær ud i passende længde, tryk dem lidt flade.
  • Pensl med æg og vend den klistrede overflade ned i blandingen med nødder, æble og sukker. Gentag processen indtil du har en fuld bageplade.
  • Bag dine finskbrød with a twist i 10-15 minutter. Afkøles på rist inden de pakkes i kagedåser.

Noter

*eneste fidus i dette er, at resten af dejen kan ligge på køl mens du arbejder. Én pakke dej burde kunne være på en bageplade. 

Se også:

Sund gulerodskage med fuldkorn
Søde juleboller med kanel og kardemomme
Skovbær-rødbede nicecream
Fastelavnsboller med remonce og stikkelsbærkompot
Previous Post: « au naturel mysli med tørret frugt, nødder og kerner
Next Post: Nordisk risengrød med perlebyg og æbleflæsk »

Reader Interactions

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskriftsvurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Mad i sæson.  En blog for dig, der gerne vil mærke årets gang i køkkenet og spise efter årstiden.

Primært  plantemad, men med rigelig plads til fredagskage!

Dav, jeg er Anja. Cand.scient i fødevareinnovation og sundhed (læs madnørd), og med drømme om landliv, køkkenhave og hønsehus. Snart tak!

Lær mere | Kontakt | Samarbejde

  • Email
  • Instagram
  • Pinterest




Nyhedsbrev

Sæsonaktuelle opskrifter til din indbakke?

SOMMEROPSKRIFTER

Græsk salat - opskrift på sommersalat
Grillede rejer med melonsalat - opskrift
Frugtsalat med syrnet fløde - opskrift på sommerdessert med vandmelon og jordbær
Boghvedesalat med gulerødder og beder - opskrift
Cremet tomatsuppe med porre - opskrift
Blommekage med flødeskum - opskrift på roulade
Spidskålssalat - opskrift på grillstegt kål med flødedressing og sprød boghvede
Cremet salat med blomkål, purløg og ristet boghvede - opskrift




Footer

Instagram did not return a 200.

Om Anja

Cand.scient i Fødevareinnovation & Sundhed - altså, madnørd...

Lær mere...

Populære opskrifter

Burger med rødbedebøf - opskrift på den bedste vegetarburger

Rødbede Burger

Vildgæret surdej - Guide til hjemmelavet surdej på vildtgær fra æbler

Vildgæret surdej – lavet med æbleskræller

Undgå blød tærtebund - få opskrift på sprød tærtebund

Tærtebund – guide til den perfekte, sprøde mørdej

Copyright © 2023 · WWW.ANJASULDRUP.DK