• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

anja suldrup

  • BLOG
  • Opskrifter
  • OM
  • KONTAKT
  • ANNONCERING

Fladbrød med chili-hummus og honningbagte gulerødder

ANNONCE. Denne opskrift på fladbrød med chili-hummus og honningbagte gulerødder indeholder reklame for økologisk hummus fra Valsemøllen Green Life.

Fladbrød med chili-hummus og honningbagte gulerødder

Fladbrød med chili-hummus og honningbagte gulerødder

Det her er et rigtig godt bud på en smagfuld vegetarisk frokost (eller aftensmad). De er lige til at klappe sammen på midten og spise med fingrene uden at det fedter. Og derfor også ideelle til madpakken.

Fladbrødet er lavet af stenformalet hvedemel og bagt på en varm pande med en anelse olie. Jeg har smurt dem med chili-hummus, blandede små grønne blade og søde citron-honningbagte gulerødder.  Et drys af ristede sesamfrø sætter prikken over i’et.

Har du ikke lige stenformalet mel på lager, så kan du snildt bruge en blanding af hvedemel og fuldkornsmel i blandingsforholdet 60:40. Eksempelvis vil fuldkornsspeltmel fungere rigtig godt og give god smag til brødet.

Opskrift på fladbrød med stenformalet hvedemel
Opskrift på fladbrød med stenformalet hvedemel

Opskrift på fladbrød med stenformalet hvedemel
Opskrift på fladbrød med stenformalet hvedemel

Økologisk hummus med chili fra Valsemøllen Green Life

Så bliver livet da ikke meget nemmere! Økologisk hummus fra Valsemøllen Green Life er klar på ingen tid – lidt vand, lidt olivenolie, røre sammen og den er klar! Nemt! Der er intet hejs med kikærter, tahin, olie og krydderier i denne omgang – og deraf ingen besværlig opvask af blender som følge. Win!

Convenience-produkter, eller klar-til-brug produkter, er ellers ikke normalt min ting, men når kvaliteten er i orden, så er det svært at finde argumenter imod. Og her er kvalitet og smag altså bare helt i orden!

Jeg valgt at bruge deres hummus med chili, da den giver et farligt godt modspil til de søde honningbagte gulerødder. Jeg skal lige hilse og sige, at den altså fint bidder fra sig! Så skal du servere for børn, så er det måske værd at overveje at bruge deres helt klassiske hummus i stedet.

Hummus med chili fra Valsemøllern Green ølife
Honningbagte gulerødder

Opskrift på fladbrød med chili-hummus og stegt gulerodssalat her:

 

Fladbrød med chili-hummus og honningbagte gulerødder
Udskriv Pin

Flabbrød med chili-hummus og honningbagte gulerødder

Antal 4 personer

Ingredienser

Fladbrød

  • 500 g stenformalet hvedemel
  • 25 g gær
  • 3,5 dl vand
  • 1 tsk sukker
  • 1/2 tsk salt

Honningbagte gulerødder

  • 1 kg gulerødder
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 spsk friskpresset citronsaft
  • 1 spsk honning
  • havsalt
  • chili-flager (kan udelades)

Chili-hummus

  • 1 brev hummus med chili fra Valsemøllen Green Life
  • 2 dl koldt vand
  • 1/2 dl olivenolie

Desuden

  • blandede grøne blade
  • sesamfrø

SÅDAN GØR DU

Fladbrød

  • Opløs gær i vandet. Bland mel, salt og sukker. 
  • Rør melblandingen i vandet lidt ad gangen. Ælt dejen godt igennem.
  • Lad dejen hæve lunt i 1 time. 
  • Slå dejen ned, del i 8-10 stykker og rul dem tyndt ud på et meldrysset bord. 
  • Steges 1-2 minutter på hver side på en støbejernspande eller en pande uden belægning i en anelse olivenolie. 

Honningbagte gulerødder

  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft. 
  • Skyl gulerødderne og del dem kvarte på langs. 
  • Rør honning ud i olie og citronsaft og vend det med gulerødderne. 
  • Drys med chiliflager og bag i 30-40 minutter

Chili-hummus

  • Rør posens indhold ud i vand og olie. 
  • Smør hummus på fladbrødene og fordel salatblade og gulerødder ovenpå. Drys med sesamfrø, der er blevet ristet gyldne på en tør pande.  

Se også:

Rødbede Burger
Vegetariske, italienske parmesanboller i spinatsalat
Grillet spidskål med mormordressing, ærter og ristet boghvede
Vegetariske krebinetter og grillede grøntsager
Previous Post: « Græskarkage med varme krydderier og flødeostcreme
Next Post: Grydebagt valnøddebrød med ølandshvede »

Reader Interactions

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskriftsvurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Mad i sæson.  En blog for dig, der gerne vil mærke årets gang i køkkenet og spise efter årstiden.

Primært  plantemad, men med rigelig plads til fredagskage!

Dav, jeg er Anja. Cand.scient i fødevareinnovation og sundhed (læs madnørd), og med drømme om landliv, køkkenhave og hønsehus. Snart tak!

Lær mere | Kontakt | Samarbejde

  • Email
  • Instagram
  • Pinterest




Nyhedsbrev

Sæsonaktuelle opskrifter til din indbakke?

SOMMEROPSKRIFTER

Græsk salat - opskrift på sommersalat
Grillede rejer med melonsalat - opskrift
Frugtsalat med syrnet fløde - opskrift på sommerdessert med vandmelon og jordbær
Boghvedesalat med gulerødder og beder - opskrift
Cremet tomatsuppe med porre - opskrift
Blommekage med flødeskum - opskrift på roulade
Spidskålssalat - opskrift på grillstegt kål med flødedressing og sprød boghvede
Cremet salat med blomkål, purløg og ristet boghvede - opskrift




Footer

Instagram did not return a 200.

Om Anja

Cand.scient i Fødevareinnovation & Sundhed - altså, madnørd...

Lær mere...

Populære opskrifter

Burger med rødbedebøf - opskrift på den bedste vegetarburger

Rødbede Burger

Vildgæret surdej - Guide til hjemmelavet surdej på vildtgær fra æbler

Vildgæret surdej – lavet med æbleskræller

Undgå blød tærtebund - få opskrift på sprød tærtebund

Tærtebund – guide til den perfekte, sprøde mørdej

Copyright © 2023 · WWW.ANJASULDRUP.DK