ANNONCE. Denne opskrift på fladbrød med chili-hummus og honningbagte gulerødder indeholder reklame for økologisk hummus fra Valsemøllen Green Life.

Fladbrød med chili-hummus og honningbagte gulerødder

Fladbrød med chili-hummus og honningbagte gulerødder

Det her er et rigtig godt bud på en smagfuld vegetarisk frokost (eller aftensmad). De er lige til at klappe sammen på midten og spise med fingrene uden at det fedter. Og derfor også ideelle til madpakken.

Fladbrødet er lavet af stenformalet hvedemel og bagt på en varm pande med en anelse olie. Jeg har smurt dem med chili-hummus, blandede små grønne blade og søde citron-honningbagte gulerødder.  Et drys af ristede sesamfrø sætter prikken over i’et.

Har du ikke lige stenformalet mel på lager, så kan du snildt bruge en blanding af hvedemel og fuldkornsmel i blandingsforholdet 60:40. Eksempelvis vil fuldkornsspeltmel fungere rigtig godt og give god smag til brødet.

Økologisk hummus med chili fra Valsemøllen Green Life

Så bliver livet da ikke meget nemmere! Økologisk hummus fra Valsemøllen Green Life er klar på ingen tid – lidt vand, lidt olivenolie, røre sammen og den er klar! Nemt! Der er intet hejs med kikærter, tahin, olie og krydderier i denne omgang – og deraf ingen besværlig opvask af blender som følge. Win!

Convenience-produkter, eller klar-til-brug produkter, er ellers ikke normalt min ting, men når kvaliteten er i orden, så er det svært at finde argumenter imod. Og her er kvalitet og smag altså bare helt i orden!

Jeg valgt at bruge deres hummus med chili, da den giver et farligt godt modspil til de søde honningbagte gulerødder. Jeg skal lige hilse og sige, at den altså fint bidder fra sig! Så skal du servere for børn, så er det måske værd at overveje at bruge deres helt klassiske hummus i stedet.

Opskrift på fladbrød med chili-hummus og stegt gulerodssalat her:

 

Flabbrød med chili-hummus og honningbagte gulerødder
Antal: 4 personer
Forfatter: Anja Suldrup
Ingredienser:
Fladbrød
  • 500 g stenformalet hvedemel
  • 25 g gær
  • 3,5 dl vand
  • 1 tsk sukker
  • 1/2 tsk salt
Honningbagte gulerødder
  • 1 kg gulerødder
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 spsk friskpresset citronsaft
  • 1 spsk honning
  • havsalt
  • chili-flager (kan udelades)
Chili-hummus
  • 1 brev hummus med chili fra Valsemøllen Green Life
  • 2 dl koldt vand
  • 1/2 dl olivenolie
Desuden
  • blandede grøne blade
  • sesamfrø
Sådan gør du:
Fladbrød
  1. Opløs gær i vandet. Bland mel, salt og sukker. 

  2. Rør melblandingen i vandet lidt ad gangen. Ælt dejen godt igennem.

  3. Lad dejen hæve lunt i 1 time. 

  4. Slå dejen ned, del i 8-10 stykker og rul dem tyndt ud på et meldrysset bord. 

  5. Steges 1-2 minutter på hver side på en støbejernspande eller en pande uden belægning i en anelse olivenolie. 

Honningbagte gulerødder
  1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft. 

  2. Skyl gulerødderne og del dem kvarte på langs. 

  3. Rør honning ud i olie og citronsaft og vend det med gulerødderne. 

  4. Drys med chiliflager og bag i 30-40 minutter

Chili-hummus
  1. Rør posens indhold ud i vand og olie. 

  2. Smør hummus på fladbrødene og fordel salatblade og gulerødder ovenpå. Drys med sesamfrø, der er blevet ristet gyldne på en tør pande.  

Forfatter

Bachelor i 'fødevarer og ernæring' og kandidatstuderende i 'fødevareinnovation og sundhed'. Mit hjerte banker for mad, sundhed, bæredygtighed og langsom livsstil.

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.