• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

anja suldrup

  • BLOG
  • Opskrifter
  • OM
  • KONTAKT
  • ANNONCERING

Flammkuchen med rødløg, serano og ukrudtssalat

Flammkuchen eller tarte flambee med rødløg, creme fraiche og seranoskinke

Flammkuchen eller Tarte Flambee ?

Svaret er nok både og. Flammkuchen er en specialitet med rødder i det sydvestlige Tyskland og nordøstlige Frankrig omkring Alsaceområdet. Derfor er der også mange forskellige navne – Flammkuchen på tysk, Flammekueche på alsacisk og Tarte Flambée på fransk.

Traditionelt set, så består fyldet ofte af løg og bacon, men der er jo mulighed for fri leg. Her har jeg holdt den lidt i klassisk stil, men valgt serano i stedet for bacon. Server den gerne med grøn salat ovenpå – jeg har været en tur i ukrudtsbedet og fundet lidt sprød fuglegræs.

Flammkuchen - tysk pizza med rødløg, creme fraiche og seranoskinke

Hvid pizza ?

Flammkuchen? Hvad snakker du om, er det ikke bare en pizza eller hvad?

Tjo, der er da en slående lighed – dog er der én karakteristisk forskel. Hvor der på de italienske pizza er tradition for at bruge tomatsauce og ost, så bruges der her creme fraiche. Lille, men væsentlig forskel.

Så dét vi kalder for ‘hvid pizza’ er egentlig nok nærmere beslægtet med den tysk-franske specialitet end med den italienske pizza. Jeg har tidligere lavet denne hvide, nordiske kartoffelpizza med spinat, som også varmt kan anbefales.

 

Flammkuchen eller tarte flambee med rødløg, creme fraiche og seranoskinke
Udskriv Pin

Flammkuchen med rødløg, serano og ukrudtssalat

Tysk-fransk specialitet 
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 15 minutter
hævetid 1 time
Samlet tid 35 minutter
Antal 2 stk

Ingredienser

Dej

  • 15 g gær
  • 0,5 dl vand
  • 1,5 dl kærnemælk
  • 2 spsk olivenolie eller koldpresset rapsolie
  • 100 g fuldkornsmel
  • 150 g hvedemel
  • knsp salt

Fyld

  • 2 store spsk creme fraiche 18%
  • 2 rødløg
  • salt og peber
  • 8 skiver serano
  • 1 håndfuld fuglegræs eller andet grønt

SÅDAN GØR DU

  • Opløs gær i vand og bland med kærnemælk og olie.
  • Rør fuldkornsmel og salt i. 
  • Bland hvedemel i lidt ad gangen og ælt dejen godt igennem. Tilføj mere mel hvis nødvendigt.
  • Lad dejen hvile lunt i 1 time. 
  • Sæt en bageplade i ovnen, tænd og skru op på 250 grader. 
  • Del dejen i to og rul dem tyndt ud. Flyttes over på hver sit stykke bagepapir. 
  • Smør creme fraiche på bundene, pil rødløg, skær dem i tynde ringe og fordel dem på dine flammkuchen. Drys mes salt og peber. 
  • Træk bagepapiret med den første flammkuche over på den varme bageplade og bag i 15 minutter. Bag herefter den anden. 
  • Imellemtiden steges serano sprødt på en pande med lidt olie. 
  • Anret med den sprødstegte serano og grøn salat - gerne fuglegræs fra dit ukrudtsbed! 

 

Se også:

Knuste kartofler med Ravost og persille
Vegetarisk burger - The Curry Nugget Burger
Nem sommerdessert - vandmelon og jordbær med syrnet fløde og mynte
Kold rødbedesuppe med bær, hibiscus og skyr
Previous Post: « Fransk bønnesalat med karamelliserede løg og soltørrede tomater
Next Post: Perlebygsalat med broccoli, æble og valnødder »

Reader Interactions

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskriftsvurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Mad i sæson.  En blog for dig, der gerne vil mærke årets gang i køkkenet og spise efter årstiden.

Primært  plantemad, men med rigelig plads til fredagskage!

Dav, jeg er Anja. Cand.scient i fødevareinnovation og sundhed (læs madnørd), og med drømme om landliv, køkkenhave og hønsehus. Snart tak!

Lær mere | Kontakt | Samarbejde

  • Email
  • Instagram
  • Pinterest




Nyhedsbrev

Sæsonaktuelle opskrifter til din indbakke?

SOMMEROPSKRIFTER

Græsk salat - opskrift på sommersalat
Grillede rejer med melonsalat - opskrift
Frugtsalat med syrnet fløde - opskrift på sommerdessert med vandmelon og jordbær
Boghvedesalat med gulerødder og beder - opskrift
Cremet tomatsuppe med porre - opskrift
Blommekage med flødeskum - opskrift på roulade
Spidskålssalat - opskrift på grillstegt kål med flødedressing og sprød boghvede
Cremet salat med blomkål, purløg og ristet boghvede - opskrift




Footer

Instagram did not return a 200.

Om Anja

Cand.scient i Fødevareinnovation & Sundhed - altså, madnørd...

Lær mere...

Populære opskrifter

Burger med rødbedebøf - opskrift på den bedste vegetarburger

Rødbede Burger

Vildgæret surdej - Guide til hjemmelavet surdej på vildtgær fra æbler

Vildgæret surdej – lavet med æbleskræller

Undgå blød tærtebund - få opskrift på sprød tærtebund

Tærtebund – guide til den perfekte, sprøde mørdej

Copyright © 2023 · WWW.ANJASULDRUP.DK