Flammkuchen eller tarte flambee med rødløg, creme fraiche og seranoskinke

Flammkuchen eller Tarte Flambee ?

Svaret er nok både og. Flammkuchen er en specialitet med rødder i det sydvestlige Tyskland og nordøstlige Frankrig omkring Alsaceområdet. Derfor er der også mange forskellige navne – Flammkuchen på tysk, Flammekueche på alsacisk og Tarte Flambée på fransk.

Traditionelt set, så består fyldet ofte af løg og bacon, men der er jo mulighed for fri leg. Her har jeg holdt den lidt i klassisk stil, men valgt serano i stedet for bacon. Server den gerne med grøn salat ovenpå – jeg har været en tur i ukrudtsbedet og fundet lidt sprød fuglegræs.

Flammkuchen - tysk pizza med rødløg, creme fraiche og seranoskinke

Hvid pizza ?

Flammkuchen? Hvad snakker du om, er det ikke bare en pizza eller hvad?

Tjo, der er da en slående lighed – dog er der én karakteristisk forskel. Hvor der på de italienske pizza er tradition for at bruge tomatsauce og ost, så bruges der her creme fraiche. Lille, men væsentlig forskel.

Så dét vi kalder for ‘hvid pizza’ er egentlig nok nærmere beslægtet med den tysk-franske specialitet end med den italienske pizza. Jeg har tidligere lavet denne hvide, nordiske kartoffelpizza med spinat, som også varmt kan anbefales.

 

Flammkuchen med rødløg, serano og ukrudtssalat
Forberedning
20 min
Tilberedning
15 min
hævetid
1 t
Samlet tid
35 min
 

Tysk-fransk specialitet 

Antal: 2 stk
Forfatter: Anja Suldrup
Ingredienser:
Dej
  • 15 g gær
  • 0,5 dl vand
  • 1,5 dl kærnemælk
  • 2 spsk olivenolie eller koldpresset rapsolie
  • 100 g fuldkornsmel
  • 150 g hvedemel
  • knsp salt
Fyld
  • 2 store spsk creme fraiche 18%
  • 2 rødløg
  • salt og peber
  • 8 skiver serano
  • 1 håndfuld fuglegræs eller andet grønt
Sådan gør du:
  1. Opløs gær i vand og bland med kærnemælk og olie.

  2. Rør fuldkornsmel og salt i. 

  3. Bland hvedemel i lidt ad gangen og ælt dejen godt igennem. Tilføj mere mel hvis nødvendigt.

  4. Lad dejen hvile lunt i 1 time. 

  5. Sæt en bageplade i ovnen, tænd og skru op på 250 grader. 

  6. Del dejen i to og rul dem tyndt ud. Flyttes over på hver sit stykke bagepapir. 

  7. Smør creme fraiche på bundene, pil rødløg, skær dem i tynde ringe og fordel dem på dine flammkuchen. Drys mes salt og peber. 

  8. Træk bagepapiret med den første flammkuche over på den varme bageplade og bag i 15 minutter. Bag herefter den anden. 

  9. Imellemtiden steges serano sprødt på en pande med lidt olie. 

  10. Anret med den sprødstegte serano og grøn salat - gerne fuglegræs fra dit ukrudtsbed! 

 

Forfatter

Bachelor i 'fødevarer og ernæring' og kandidatstuderende i 'fødevareinnovation og sundhed'. Mit hjerte banker for mad, sundhed, bæredygtighed og langsom livsstil.

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.