• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

anja suldrup

  • BLOG
  • Opskrifter
  • OM
  • KONTAKT
  • ANNONCERING

Foccacia med æble

Annonce. Denne opskrift på foccacia med æble indeholder reklame for Valsemøllen.

Fladbrød med æble og kanel - opskrift

Foccacia er et populært madbrød, der ofte har smag af krydderurter, hvidløg, tomater, oliven eller andre lækkerier.

Se blandt andet min opskrift på små foccacia brød med soltørrede tomater og krydderurter.

Sødt foccacia brød

Men nu gør vi noget helt andet!

Ud med det salte og ind med sødme og andre smagsnuancer. For hvem siger egentlig, at foccacia behøves at tilhøre det salte køkken?

Jeg stemmer for en sød variant! med æbler, kanel og valnødder – og ikke som i en æblekage eller æbletærte – men som et sødt brød med æble.

Vi balancerer her mellem det søde og det salte. Det er et brød. Men alligevel en helt særlig treat.

brød med æble - opskrift på sød foccacia

Æble-fladbrød med tipo 00 mel fra Valsemøllen

Tipo 00 er mit go-to mel, når der skal laves foccacia, pizza og andre typer af fladbrød. Fordi det har en helt fantastisk bageevne.

Tips 00 er et stærkt hvedemel på grund af det høje proteinindhold og den meget fine formaling. proteiner giver melet styrke til at holde dejens struktur og den fine formaling gør melet bedre til at binde vand.

Jeg har allieret mig med Valsemøllens lækre økologiske tips 00 i den opskrift på foccacia med æble.

Helt ideel som det søde indslag på brunchbordet eller til eftermiddags teen.

Æblebrød - opskrift på sødt brød med kanel

Opskrift på foccacia med æble og kanel:

Opskriften giver et stort foccacia brød, der fylder en hel bradepande ud. Alternativt kan dejen bruges til to mindre brød.

brød med æble - opskrift på sød foccacia
Udskriv Pin

Æble foccacia

Forb. tid 25 minutter
Tilb. tid 15 minutter
hviletid 40 minutter

Ingredienser

  • 25 g gær
  • 3 dl vand
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 spsk sukker
  • 1 tsk salt
  • 475 g tipo 00 fra Valsemøllen
  • 2 æbler skåret i tynde både
  • 5 spsk kanelsukker
  • 20 g valnødder, grofthakket

SÅDAN GØR DU

  • Opløs gær i vandet og rør olie, sukker og salt heri.
  • Rør tipo 00 mel i og ælt dejen godt – gerne på maskine.
  • Smør en skål med olie og vend dejen heri så den er dækket af olien. Dæk skålen til med et fugtigt klædee og lad dejen hæve til dobbelt størrelse i 40 minutter.
  • Tænd ovnen på 225 grader almindelig ovn.
  • Kom olie på fingrene og tag dejen op af skålen. Træk forsigtigt dejen ud til et stort rektangel og læg det på et stykke bagepapir på en bageplade.
  • Drys med halvdelen af kanelsukkeret, fordel æbleskiverne pænt ovenpå, drys med resten af kanelsukkeret og de hakkede valnødder.
  • Bages i 15 minutter til skorpen er fin gylden.
  • Kan serveres lun eller når den er kølet ned til stuetemperatur og drysset med flormelis.
Foccacia med æble og kanel - opskrift på sødt æblebrød

Se også:

Sund gulerodskage med fuldkorn
Koldhævede bygboller med mørk øl
Chokolade cookies med fuldkornsspelt og havsalt
Rabarbertærte med flødeostcreme med råmarinerede rabarber
Previous Post: « Bagt quinoagrød med æble
Next Post: Græskarkernesmør »

Reader Interactions

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskriftsvurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Mad i sæson.  En blog for dig, der gerne vil mærke årets gang i køkkenet og spise efter årstiden.

Primært  plantemad, men med rigelig plads til fredagskage!

Dav, jeg er Anja. Cand.scient i fødevareinnovation og sundhed (læs madnørd), og med drømme om landliv, køkkenhave og hønsehus. Snart tak!

Lær mere | Kontakt | Samarbejde

  • Email
  • Instagram
  • Pinterest




Nyhedsbrev

Sæsonaktuelle opskrifter til din indbakke?

SOMMEROPSKRIFTER

Græsk salat - opskrift på sommersalat
Grillede rejer med melonsalat - opskrift
Frugtsalat med syrnet fløde - opskrift på sommerdessert med vandmelon og jordbær
Boghvedesalat med gulerødder og beder - opskrift
Cremet tomatsuppe med porre - opskrift
Blommekage med flødeskum - opskrift på roulade
Spidskålssalat - opskrift på grillstegt kål med flødedressing og sprød boghvede
Cremet salat med blomkål, purløg og ristet boghvede - opskrift




Footer

Instagram did not return a 200.

Om Anja

Cand.scient i Fødevareinnovation & Sundhed - altså, madnørd...

Lær mere...

Populære opskrifter

Burger med rødbedebøf - opskrift på den bedste vegetarburger

Rødbede Burger

Vildgæret surdej - Guide til hjemmelavet surdej på vildtgær fra æbler

Vildgæret surdej – lavet med æbleskræller

Undgå blød tærtebund - få opskrift på sprød tærtebund

Tærtebund – guide til den perfekte, sprøde mørdej

Copyright © 2023 · WWW.ANJASULDRUP.DK