Annonce. Denne opskrift på foccacia med æble indeholder reklame for Valsemøllen.
Foccacia er et populært madbrød, der ofte har smag af krydderurter, hvidløg, tomater, oliven eller andre lækkerier.
Se blandt andet min opskrift på små foccacia brød med soltørrede tomater og krydderurter.
Sødt foccacia brød
Men nu gør vi noget helt andet!
Ud med det salte og ind med sødme og andre smagsnuancer. For hvem siger egentlig, at foccacia behøves at tilhøre det salte køkken?
Jeg stemmer for en sød variant! med æbler, kanel og valnødder – og ikke som i en æblekage eller æbletærte – men som et sødt brød med æble.
Vi balancerer her mellem det søde og det salte. Det er et brød. Men alligevel en helt særlig treat.
Æble-fladbrød med tipo 00 mel fra Valsemøllen
Tipo 00 er mit go-to mel, når der skal laves foccacia, pizza og andre typer af fladbrød. Fordi det har en helt fantastisk bageevne.
Tips 00 er et stærkt hvedemel på grund af det høje proteinindhold og den meget fine formaling. proteiner giver melet styrke til at holde dejens struktur og den fine formaling gør melet bedre til at binde vand.
Jeg har allieret mig med Valsemøllens lækre økologiske tips 00 i den opskrift på foccacia med æble.
Helt ideel som det søde indslag på brunchbordet eller til eftermiddags teen.
Opskrift på foccacia med æble og kanel:
Opskriften giver et stort foccacia brød, der fylder en hel bradepande ud. Alternativt kan dejen bruges til to mindre brød.
Æble foccacia
Ingredienser
- 25 g gær
- 3 dl vand
- 2 spsk olivenolie
- 2 spsk sukker
- 1 tsk salt
- 475 g tipo 00 fra Valsemøllen
- 2 æbler skåret i tynde både
- 5 spsk kanelsukker
- 20 g valnødder, grofthakket
SÅDAN GØR DU
- Opløs gær i vandet og rør olie, sukker og salt heri.
- Rør tipo 00 mel i og ælt dejen godt – gerne på maskine.
- Smør en skål med olie og vend dejen heri så den er dækket af olien. Dæk skålen til med et fugtigt klædee og lad dejen hæve til dobbelt størrelse i 40 minutter.
- Tænd ovnen på 225 grader almindelig ovn.
- Kom olie på fingrene og tag dejen op af skålen. Træk forsigtigt dejen ud til et stort rektangel og læg det på et stykke bagepapir på en bageplade.
- Drys med halvdelen af kanelsukkeret, fordel æbleskiverne pænt ovenpå, drys med resten af kanelsukkeret og de hakkede valnødder.
- Bages i 15 minutter til skorpen er fin gylden.
- Kan serveres lun eller når den er kølet ned til stuetemperatur og drysset med flormelis.
Skriv et svar