• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

anja suldrup

  • BLOG
  • Opskrifter
  • OM
  • KONTAKT
  • ANNONCERING

Forårssalat med røget laks og asparges

En skøn forårssalat med sæsonens første nye grøntsager – feldsalat, radise og asparges sammen med røget laks, æg og mormordressing.

Forårssalat med røget laks og asparges

Grøn frokost bowle med forårsgrønt

Var man lidt mere mega overskuds-agtig, så ville min frokost se sådan her ud noget oftere. Propfyldt med grøntsager og nøje udvalgt protein.

Det sker desværre sjældnere end ønsket – men til gengæld mærker man selvforkælelsen ekstra meget, når man endelig får samlet sådan en skålfuld herligheder.

Her har frokostsalaten forårs-tema med feldsalat, asparges og radiser på en bund af fintsnittet spidskål. Mormordressigen passer særligt godt til på grund af kålen – men mormordressing er nu herligt til langt de fleste salater!

Forårssalaten er selvfølgelig lige så skøn som kold aftensmad!

Forårssalat med spidskål, asparges og røget laks

Opskrift på forårsalat:

Der er ikke så meget hokus pokus i opskriften – det er jo trods alt bare snittede grøntsager anrettet med lidt æg og laks.

Forårssalat med spidskål, asparges og røget laks
Udskriv Pin

Forårssalat med røget laks og asparges

Ingredienser

  • 1 håndfuld fintsnittet spidskål
  • 1 håndfuld feldsalat
  • 4-5 asparges
  • 4 radiser
  • 2.3 skiver røget laks
  • 1 kogt æg
  • brødcroutoner

Mormor dressing

  • ½ dl fløde
  • 1 spsk friskpresset citronsaft
  • ½ tsk sukker
  • ½ tsk salt
  • friskkværnet peber

SÅDAN GØR DU

  • Knæk asparges dér hvor de naturligt knækker og læg dem i en sigte. Kog vand op i en elkedel og hæld det over aspargene. Skyl med koldt vand med det samme og lad dem dryppe af.
  • Skær hovederne af aspargsene og læg dem til side. Snit aspargsstilkene tyndt på den lange side på et mandolinjern – pas på snitterne! Har du ikke mandolinjern så brug en kartoffelskræller.
  • Snit også spiskål fint på mandolinjern eller med kniv.
  • Rør fløde med citronsaft til det tykner. Smag til med sukker, salt og peber.
  • Anret snittet kål og asparges med feldsalat, tynde skiver af radise, røget laks, halveret kogt æg og sprøde croutoner.

Se også:

Grøn hummus-pizza med sprød grønkålssalat
Blomkålssalat med blåbær og friskbælgede ærter
Persillefalafler med kål og peberrodsyoghurt
Perlebygsalat med broccoli, æble og valnødder
Previous Post: « Rødbede Burger
Next Post: Chicken Tikka Masala »

Reader Interactions

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskriftsvurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Mad i sæson.  En blog for dig, der gerne vil mærke årets gang i køkkenet og spise efter årstiden.

Primært  plantemad, men med rigelig plads til fredagskage!

Dav, jeg er Anja. Cand.scient i fødevareinnovation og sundhed (læs madnørd), og med drømme om landliv, køkkenhave og hønsehus. Snart tak!

Lær mere | Kontakt | Samarbejde

  • Email
  • Instagram
  • Pinterest




Nyhedsbrev

Sæsonaktuelle opskrifter til din indbakke?

SOMMEROPSKRIFTER

Græsk salat - opskrift på sommersalat
Grillede rejer med melonsalat - opskrift
Frugtsalat med syrnet fløde - opskrift på sommerdessert med vandmelon og jordbær
Boghvedesalat med gulerødder og beder - opskrift
Cremet tomatsuppe med porre - opskrift
Blommekage med flødeskum - opskrift på roulade
Spidskålssalat - opskrift på grillstegt kål med flødedressing og sprød boghvede
Cremet salat med blomkål, purløg og ristet boghvede - opskrift




Footer

Instagram has returned invalid data.

Om Anja

Cand.scient i Fødevareinnovation & Sundhed - altså, madnørd...

Lær mere...

Populære opskrifter

Burger med rødbedebøf - opskrift på den bedste vegetarburger

Rødbede Burger

Vildgæret surdej - Guide til hjemmelavet surdej på vildtgær fra æbler

Vildgæret surdej – lavet med æbleskræller

Undgå blød tærtebund - få opskrift på sprød tærtebund

Tærtebund – guide til den perfekte, sprøde mørdej

Copyright © 2023 · WWW.ANJASULDRUP.DK