• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

anja suldrup

  • BLOG
  • Opskrifter
  • OM
  • KONTAKT
  • ANNONCERING

Gammeldags fastelavnsboller

ANNONCE. Denne opskrift på gammeldags fastelavnsboller med remonce og vaniljecreme indeholder reklame for Valsemøllen

Gammeldags fastelavnsboller med creme og remonce - opskrift

Ingen fastelavn uden gammeldags fastelavnsboller!

Sådan er det bare!

Du ved, boller bagt med smør, sukker og fyldt med remonce og vaniljecreme. Det er den fødte vinder hos alle! Store som små. Gør dem ekstra hyggelige og børnevenlige med små søde katteansigter, der passer perfekt til højtiden.

 

Prøv også mine fastelavnsboller med stikkelsbærkompot og remonce

Opskrift på gammeldags fastelavnsboller

Opskrift på gammeldags fastelavnsboller med remonce og vaniljecreme i samarbejde med Valsemøllen

Valsemøllen (tidligere Finax) spurgte mig, om jeg ville udvikle to opskrifter på fastelavnsboller til dem. Den ene blev til disse helt klassiske, gammeldags fastelavnsbolle med remonce og vaniljecreme. Dekoreret i højtidens ånd! I kan desuden glæde jer til at den anden opskrift på fastelavnsboller ser dagens lys her på bloggen! Det bliver store, flødeskumsfyldte vandbakkelser!

Jeg havde allerede besluttet mig for, at der skulle gammeldags fastelavnsboller på bloggen i år, så hvorfor ikke kombinere det med Valsemøllens gode hvedemel?

Opskrift på gammeldags fastelavnsboller
Udskriv Pin

Gammeldags fastelavnsboller med remonce og vaniljecreme

Ingen fastelavn uden gammeldags fastelavnsboller - sådan er det bare!
Forb. tid 1 time
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 1 time 20 minutter
Antal 12 stk

Ingredienser

Dej

  • 35 g gær
  • 2 dl mælk
  • 50 g sukker
  • 1 æg
  • 400 g Valsemøllen hvedemel
  • 125 g koldt smør
  • 0,5 tsk kardemomme
  • 0,5 tsk salt
  • 1 æg til pensling

Vaniljecreme

  • 2 æg
  • 50 g sukker
  • 40 g Valsemøllen hvedemel
  • 5 dl letmælk eller sødmælk
  • 2 tsk vaniljesukker

Remonce

  • 100 g blødt smør
  • 100 g lyst rørsukker
  • 1 tsk stødt kanel (kan udelades)

Glasur

  • 100 g flormelis
  • 20 g bagekakao
  • 3,5 spsk vand

SÅDAN GØR DU

Vaniljecreme

  • Laves dagen før, så den når at blive helt kold. 
  • Pisk æg, sukker og mel sammen til en ensartet masse i en lille gryde. 
  • Rør mælk i. 
  • Tænd for blusset og pisk i gryden til det koger. Lad cremen koge godt igennem.
  • Hældes i en beholder, der dækkes med husholdningsfilm. 
  • Stilles på køl.

Remonce

  • Lad smørret blive blødt og rør rørsukker og kanel i.
  • Lad remoncen sætte sig på køl igen - så er den nemmere at arbejde med. 

Dej

  • Oplæs gær og sukker i kold mælk. Rør æg i.
  • Findel det kolde smør i melet (gøres nemmest med en blender eller foodprocessor) og bland med kardemomme og salt.
  • Rør de tørre ingredienser over i de våde og ælt dejen kort. 
  • Lad dejen hvile køligt i 20 minutter. 
  • Rul dejen ud til et rektangel og skær 3x4 firkanter. 
  • Læg spiseskefuld vaniljecreme og en teskefuld remonce på midten og fold dejen op omkring. Vær omhyggelig med at lukke bollerne helt sammen, så ikke fyldet flyder ud under bagning. Brug eventuelt lidt vand.
  • Lad bollerne hvile i 1 time.
  • Pensles med et sammenpisket æg.
  • Bages ved 200 grader i 20-30 minutter eller til fastelavnsbollerne er gyldne. 

Glasur

  • Rør ingredienserne sammen til en tyk glasur og fordel den på de kolde fastelavnsboller.
  • Du kan eventuelt være kreativ med børnene og lave søde katteansigter, så du får lidt mere fastelavns-stemning. 

 

Se også:

Græskarkage med varme krydderier og flødeostcreme
Rabarbertærte med flødeostcreme med råmarinerede rabarber
Bygalanoisette med tranebærkompot
Koldskålskage med kammerjunkebund og jordbær
Previous Post: « Laksehorn med spinat og flødeost
Next Post: Fyldte vandbakkelser med hindbær »

Reader Interactions

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskriftsvurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Mad i sæson.  En blog for dig, der gerne vil mærke årets gang i køkkenet og spise efter årstiden.

Primært  plantemad, men med rigelig plads til fredagskage!

Dav, jeg er Anja. Cand.scient i fødevareinnovation og sundhed (læs madnørd), og med drømme om landliv, køkkenhave og hønsehus. Snart tak!

Lær mere | Kontakt | Samarbejde

  • Email
  • Instagram
  • Pinterest




Nyhedsbrev

Sæsonaktuelle opskrifter til din indbakke?

SOMMEROPSKRIFTER

Græsk salat - opskrift på sommersalat
Grillede rejer med melonsalat - opskrift
Frugtsalat med syrnet fløde - opskrift på sommerdessert med vandmelon og jordbær
Boghvedesalat med gulerødder og beder - opskrift
Cremet tomatsuppe med porre - opskrift
Blommekage med flødeskum - opskrift på roulade
Spidskålssalat - opskrift på grillstegt kål med flødedressing og sprød boghvede
Cremet salat med blomkål, purløg og ristet boghvede - opskrift




Footer

Instagram has returned invalid data.

Om Anja

Cand.scient i Fødevareinnovation & Sundhed - altså, madnørd...

Lær mere...

Populære opskrifter

Burger med rødbedebøf - opskrift på den bedste vegetarburger

Rødbede Burger

Vildgæret surdej - Guide til hjemmelavet surdej på vildtgær fra æbler

Vildgæret surdej – lavet med æbleskræller

Undgå blød tærtebund - få opskrift på sprød tærtebund

Tærtebund – guide til den perfekte, sprøde mørdej

Copyright © 2023 · WWW.ANJASULDRUP.DK