ANNONCE. Denne opskrift på gammeldags fastelavnsboller med remonce og vaniljecreme indeholder reklame for Valsemøllen
Ingen fastelavn uden gammeldags fastelavnsboller!
Sådan er det bare!
Du ved, boller bagt med smør, sukker og fyldt med remonce og vaniljecreme. Det er den fødte vinder hos alle! Store som små. Gør dem ekstra hyggelige og børnevenlige med små søde katteansigter, der passer perfekt til højtiden.
Prøv også mine fastelavnsboller med stikkelsbærkompot og remonce
Opskrift på gammeldags fastelavnsboller med remonce og vaniljecreme i samarbejde med Valsemøllen
Valsemøllen (tidligere Finax) spurgte mig, om jeg ville udvikle to opskrifter på fastelavnsboller til dem. Den ene blev til disse helt klassiske, gammeldags fastelavnsbolle med remonce og vaniljecreme. Dekoreret i højtidens ånd! I kan desuden glæde jer til at den anden opskrift på fastelavnsboller ser dagens lys her på bloggen! Det bliver store, flødeskumsfyldte vandbakkelser!
Jeg havde allerede besluttet mig for, at der skulle gammeldags fastelavnsboller på bloggen i år, så hvorfor ikke kombinere det med Valsemøllens gode hvedemel?
Gammeldags fastelavnsboller med remonce og vaniljecreme
Ingredienser
Dej
- 35 g gær
- 2 dl mælk
- 50 g sukker
- 1 æg
- 400 g Valsemøllen hvedemel
- 125 g koldt smør
- 0,5 tsk kardemomme
- 0,5 tsk salt
- 1 æg til pensling
Vaniljecreme
- 2 æg
- 50 g sukker
- 40 g Valsemøllen hvedemel
- 5 dl letmælk eller sødmælk
- 2 tsk vaniljesukker
Remonce
- 100 g blødt smør
- 100 g lyst rørsukker
- 1 tsk stødt kanel (kan udelades)
Glasur
- 100 g flormelis
- 20 g bagekakao
- 3,5 spsk vand
SÅDAN GØR DU
Vaniljecreme
- Laves dagen før, så den når at blive helt kold.
- Pisk æg, sukker og mel sammen til en ensartet masse i en lille gryde.
- Rør mælk i.
- Tænd for blusset og pisk i gryden til det koger. Lad cremen koge godt igennem.
- Hældes i en beholder, der dækkes med husholdningsfilm.
- Stilles på køl.
Remonce
- Lad smørret blive blødt og rør rørsukker og kanel i.
- Lad remoncen sætte sig på køl igen - så er den nemmere at arbejde med.
Dej
- Oplæs gær og sukker i kold mælk. Rør æg i.
- Findel det kolde smør i melet (gøres nemmest med en blender eller foodprocessor) og bland med kardemomme og salt.
- Rør de tørre ingredienser over i de våde og ælt dejen kort.
- Lad dejen hvile køligt i 20 minutter.
- Rul dejen ud til et rektangel og skær 3x4 firkanter.
- Læg spiseskefuld vaniljecreme og en teskefuld remonce på midten og fold dejen op omkring. Vær omhyggelig med at lukke bollerne helt sammen, så ikke fyldet flyder ud under bagning. Brug eventuelt lidt vand.
- Lad bollerne hvile i 1 time.
- Pensles med et sammenpisket æg.
- Bages ved 200 grader i 20-30 minutter eller til fastelavnsbollerne er gyldne.
Glasur
- Rør ingredienserne sammen til en tyk glasur og fordel den på de kolde fastelavnsboller.
- Du kan eventuelt være kreativ med børnene og lave søde katteansigter, så du får lidt mere fastelavns-stemning.
Skriv et svar