En græskarkage er mindst lige så lækker som gulerodskage – og laves stort set på samme måde. I denne opskrift kan man i hvert fald snildt skifte græskar ud med gulerødder og få en lige så lækker efterårskage ud af det.
Halloweenkage med græskar
Det er vist noget med at det er afholdes Halloween i denne weekend.
Egentlig, så er Halloween ikke noget jeg gør noget særlig ud af (tja, faktisk ingenting), men jeg blev alligvel fristet til at bage en Halloween-inspireret kage. Eller, vi kan også bare kalde det for en græskarkage. Jeg havde alligevel et halvt hokkaidogræskar liggende i køleskabet, så hvorfor ikke?
VI har aldrig rigtig holdt halloween i min familie – sådan med udklædning, trick-or-treat, uhygge og alt det der. Dog mindes jeg, at vi skar ansigter i græskar. Har I nogle hyggelige traditioner i forbindelse med Halloween?
Krydret græskarkage
Den er ret tæt beslægtet med en klassisk gulerodskage med flødeostcreme – jeg har bare skiftet revet gulerod ud med græskar og givet den lidt mere gas med krydderierne!
Kanel (selvfølgelig!), ingefær og muskat. Det giver kagen en helt fantastisk duft, som fik N til at bryde ud med “Ej, hvor dufter her godt!”, da han trådte ind af døren idag. Derudover bidrager krydderierne med dejlig varme smage, som virkelig hører efteråret og kolde dage sig til.
En anden efterårsfavorit med tilsvarende varme, krydrede smage er min hjemmelavet Chai teblanding.
For at balancere de tunge krydderier, så vil jeg klart anbefale et smøre den med et tykt og cremet lag af flødeostcreme smagt til med citronsaft og citronskal. Faktisk vil jeg ikke bare anbefale det, jeg vil faktisk vove mig ud i at sige at du SKAL lave flødeostcremen. Den løfter kagen til helt nye højder og balancerer som sagt smagene helt perfekt!
Opskrift på græskarkage med varme krydderier og flødeostcreme her:
Græskarkage med varme krydderier og flødeostcreme
Ingredienser
Græskarkage
- 2 æg
- 250 g brun farin
- 3/4 dl neutral olie
- 250 g revet hokkaido græskar
- 225 g mel
- 1 tsk bagepulver
- 2 tsk stødt kanel
- 1 tsk stødt ingefær
- 1/2 tsk stødt muskat
- 1/2 tsk stødt nelike
- 1/2 tsk salt
- 50 g valnødder
Flødeostcreme
- 300 g flødeost
- 125 g flormelis
- 1-2 spsk friskpresset citronsaft
- revet skal af 1/2 økologisk citron
SÅDAN GØR DU
Græskarkage
- Tænd ovnen på 170 grader.
- Pisk æg og brun farin let og skummende.
- Vend olie og revet græskar heri.
- Bland mel, bagepulver og krydderier og vend det i.
- Smør en form (Ø22-24cm) og hæld dejen heri.
- Bages i 45-60 minutter afhængig af formens diameter - tjek med en kniv om den er færdigbagt i midten.
- Vip kagen ud af formen og lad den køle helt.
Flødeostcreme
- Rør flødeost og flormelis sammen og smag til med frisk citronsaft.
- Smøres på kagen lige før servering (kan skal være helt kold) og riv lidt citronskal ovenpå.
- Opbevar kagen tildækket og i køleskabet.
Skriv et svar