• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

anja suldrup

  • BLOG
  • Opskrifter
  • OM
  • KONTAKT
  • ANNONCERING

Græskarkernesmør

Opskrift på hjemmelavet græskarkernesmør – perfekt som spread på rugbrød og i sandwiches eller som topping til havregrøden.

Græskarkernesmør - opskrift på kernesmør lavet af græskarkerner

Kernesmør af græskarkerner

Nøddesmør er vanvittigt populært, men kernesmør er mindst lige så lækkert og sundt!

Kerner er generelt rige på flerumættede fedtsyrer og en række mineraler – derfor kan en skefuld kernesmør i ny og næ været et godt supplement til kosten.

Jeg har dog erfaret, at det er sværere at få kerner til at frigive deres olie i forhold til nødder. Derfor kan det være nødvendigt at hjælpe konsistensen på kernesmørret lidt på vej – eksempelvis ved at tilsætte lidt olivenolie eller neutraltsmagende kokosolie. Men forsøg først uden og tilsæt efter behov.

Men ellers så handler det blot om at have en kraftig blender, som kan klare mosten. Det er nemlig hårdt og sejt arbejde for maskinen først at blende kernerne til mel og dernæst videre til kernesmør.

Havregrød med æblemos og græskarnøddesmør

Kernesmør som spread, dip, dressing eller topping

Du kan bruge dit kernesmør til mange forskellige ting!

Her har jeg brugt den som et lækkert topping ovenpå min havregrød sammen med æblemos, blommer og ristet boghvede.

Men du kan også bruge græskarkernesmør som spread på brød og i sandwiches, dip til grøntsager eller som ingrediens i dressinger og smoothies.

Giv også gerne din curry et ekstra boost med en skefuld kernesmør.

Find mere inspiration til spreads, dips og dressinger her.

Opskrift på græskarkernesmør:

Opskriften giver lidt over 1 dl færdig græskarkernesmør. Du bør opbevare dit kernesmør øverst i køleskabet, hvor det fint kan holde sig længe.

Du kan vælge først at riste græskarkernerne på en pande eller i ovnen indtil de popper. Det vil give en mere intens og ristet smag. Vigtigst er dog, at du husker at smage til med havsalt.

Foretrækker du en lidt sødere græskarsmør kan du tilføre en lille skefuld honning eller agavesirup.

Hjemmelavet græskarkernesmør - opskrift på kernesmør
Udskriv Pin

Græskarkernesmør

Brug græskarkernesmør som spread på rugbrødet, i sandwiches, som topping ovenpå morgenmaden eller som boost i smoothies og curries.

Ingredienser

  • 2 dl græskarkerner*
  • ½-1 tsk havsalt
  • 1 tsk honning eller agavesirup (hvis du vil have lidt ekstra sødme)
  • 1-2 spsk ekstra jomfru olivenolie eller kokosolie (hvis du vil hjælpe konsistensen på vej)

SÅDAN GØR DU

  • Kom græskarkernerner i en kraftig blender eller foodprocesser. Blend indtil helt findelt.
  • Fortsæt med at blende indtil olien trækker ud af frøene – det kan være svært, så tilfør eventuelt olivenolie for at hjælpe konsistensen på vej.
  • Smag til med havsalt og eventuelt honning hvis du vil have græskarsmørret mere sødt.
  • Opbevares øverst i køleskabet.

Noter

*Du kan eventuelt først riste græskarkernerne på en tør pande eller i ovnen indtil de popper. Det vil give en mere intens og ristet smag til smørret. 
Hjemmelavet græskarkernesmør - opskrift på kernesmør

Se også:

Hjemmekærnet smør
Hjemmelavet mayonnaise - på den nemme måde
Hummus med feta og timian
Ramsløgssmør - kryddersmør med nordens hvidløg
Previous Post: « Foccacia med æble
Next Post: Vegetar burger med jordskokke-svampe bøf »

Reader Interactions

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskriftsvurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Mad i sæson.  En blog for dig, der gerne vil mærke årets gang i køkkenet og spise efter årstiden.

Primært  plantemad, men med rigelig plads til fredagskage!

Dav, jeg er Anja. Cand.scient i fødevareinnovation og sundhed (læs madnørd), og med drømme om landliv, køkkenhave og hønsehus. Snart tak!

Lær mere | Kontakt | Samarbejde

  • Email
  • Instagram
  • Pinterest




Nyhedsbrev

Sæsonaktuelle opskrifter til din indbakke?

SOMMEROPSKRIFTER

Græsk salat - opskrift på sommersalat
Grillede rejer med melonsalat - opskrift
Frugtsalat med syrnet fløde - opskrift på sommerdessert med vandmelon og jordbær
Boghvedesalat med gulerødder og beder - opskrift
Cremet tomatsuppe med porre - opskrift
Blommekage med flødeskum - opskrift på roulade
Spidskålssalat - opskrift på grillstegt kål med flødedressing og sprød boghvede
Cremet salat med blomkål, purløg og ristet boghvede - opskrift




Footer

Instagram did not return a 200.

Om Anja

Cand.scient i Fødevareinnovation & Sundhed - altså, madnørd...

Lær mere...

Populære opskrifter

Burger med rødbedebøf - opskrift på den bedste vegetarburger

Rødbede Burger

Vildgæret surdej - Guide til hjemmelavet surdej på vildtgær fra æbler

Vildgæret surdej – lavet med æbleskræller

Undgå blød tærtebund - få opskrift på sprød tærtebund

Tærtebund – guide til den perfekte, sprøde mørdej

Copyright © 2023 · WWW.ANJASULDRUP.DK