Opskrift på hjemmelavet græskarkernesmør – perfekt som spread på rugbrød og i sandwiches eller som topping til havregrøden.
Kernesmør af græskarkerner
Nøddesmør er vanvittigt populært, men kernesmør er mindst lige så lækkert og sundt!
Kerner er generelt rige på flerumættede fedtsyrer og en række mineraler – derfor kan en skefuld kernesmør i ny og næ været et godt supplement til kosten.
Jeg har dog erfaret, at det er sværere at få kerner til at frigive deres olie i forhold til nødder. Derfor kan det være nødvendigt at hjælpe konsistensen på kernesmørret lidt på vej – eksempelvis ved at tilsætte lidt olivenolie eller neutraltsmagende kokosolie. Men forsøg først uden og tilsæt efter behov.
Men ellers så handler det blot om at have en kraftig blender, som kan klare mosten. Det er nemlig hårdt og sejt arbejde for maskinen først at blende kernerne til mel og dernæst videre til kernesmør.
Kernesmør som spread, dip, dressing eller topping
Du kan bruge dit kernesmør til mange forskellige ting!
Her har jeg brugt den som et lækkert topping ovenpå min havregrød sammen med æblemos, blommer og ristet boghvede.
Men du kan også bruge græskarkernesmør som spread på brød og i sandwiches, dip til grøntsager eller som ingrediens i dressinger og smoothies.
Giv også gerne din curry et ekstra boost med en skefuld kernesmør.
Find mere inspiration til spreads, dips og dressinger her.
Opskrift på græskarkernesmør:
Opskriften giver lidt over 1 dl færdig græskarkernesmør. Du bør opbevare dit kernesmør øverst i køleskabet, hvor det fint kan holde sig længe.
Du kan vælge først at riste græskarkernerne på en pande eller i ovnen indtil de popper. Det vil give en mere intens og ristet smag. Vigtigst er dog, at du husker at smage til med havsalt.
Foretrækker du en lidt sødere græskarsmør kan du tilføre en lille skefuld honning eller agavesirup.
Græskarkernesmør
Ingredienser
- 2 dl græskarkerner*
- ½-1 tsk havsalt
- 1 tsk honning eller agavesirup (hvis du vil have lidt ekstra sødme)
- 1-2 spsk ekstra jomfru olivenolie eller kokosolie (hvis du vil hjælpe konsistensen på vej)
SÅDAN GØR DU
- Kom græskarkernerner i en kraftig blender eller foodprocesser. Blend indtil helt findelt.
- Fortsæt med at blende indtil olien trækker ud af frøene – det kan være svært, så tilfør eventuelt olivenolie for at hjælpe konsistensen på vej.
- Smag til med havsalt og eventuelt honning hvis du vil have græskarsmørret mere sødt.
- Opbevares øverst i køleskabet.
Skriv et svar