• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

anja suldrup

  • BLOG
  • Opskrifter
  • OM
  • KONTAKT
  • ANNONCERING

Grillede rejer med limedressing og melonsalat

Grillede rejer er supernemt og utrolig lækkert. Her er de grillede rejer overhældt med en marinade af friskpresset limesaft, hvidløg og chili. De har hyggeligt selskab af sprøde brød, hjemmelavet persillepesto og en frisk melonsalat med agurk og spinat.

Grillede rejer med melonsalat - opskrift

De ser altså imponerende ud dér på middagsbordet – spydene med de smukke rejer. Særligt med et dekorativt persille drys.

Lige til at lægge ovenpå sprøde brød smurt med den hjemmelavede persillepesto som du også lige havde overskud til at bikse sammen. Lidt ekstra overskud det har man nemlig, når tilberedningstiden af kæmperejerne kun er på 3 minutter!

On-the-side kan du servere en grøn melonsalat af babyspinat, honningmelon og agurk. Derudover lidt ristede sesam. Helt simpelt og nemt.

Prøv også: klassisk tunsalat med rødløg og dild

Grillede rejer med limedressing - opskrift

Opskrift på store grillede rejer her:

Som hovedmåltid anbefaler jeg mindst 8 store rejer til hver person. Er det kune til en lille hapser – eksempelvis som forret – så kan du godt nøjes med 4 rejer til hver.

Prøv også: Forårssalat med røget laks og asparges

Grillede rejer med melonsalat - opskrift
Udskriv Pin

Grillede rejer med limedressing og melonsalat

Beregn 8-10 store rejer pr. person som hovedmåltid. Som forret kan du nøjes med 4 rejer pr. person.
Antal 2 personer

Ingredienser

Grillede rejer

  • 16-20 store rå rejer med skal
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 lime, saften heraf
  • 1 fed hvidløg
  • ½ tsk chiliflager
  • ½ tsk flagesalt
  • friskkværnet peber
  • 2 spsk finthakket persille

Melonsalat

  • 2 håndfulde babyspinat
  • ⅓ agurk
  • ¼ honningmelon
  • 1 spsk sesamfrø

SÅDAN GØR DU

Grillede rejer

  • Bland limesaft med knust hvidløg, chiliflager, salt og peber. Stil til side.
  • Befri rejerne fra deres skal. Fjern tarmen der sidder op undersiden ved hjælp af en urtekniv.
  • Sæt rejerne på grillspyd og drisl olivenolie over.
  • Grilles 1½ minut på hver side ved god varme.
  • Når rejerne tages af, overhældes de af limedressingen og drysses med finthakket persille.

Melonsalat

  • Skyld spinaten og slyng den fri for vand.
  • Skær agurk og melon i tynde, lange skiver og bland det med spinaten.
  • Rist sesamfrø på en tør pande til de er gyldne og begynder at dufte. Drys sesamfrøene over salaten

Serveringstip:

  • Server med sprøde brød og hjemmelavet persillepesto (scroll længere ned for opskrift på persillepesto)
Hjemmelavet persillepesto med pinjekerner og ravost

Til rejerne og melonsalaten kan du servere tynde skiver af brød stegt sprøde i lidt olivenolie og en hjemmelavet persillepesto.

Opskrift på hjemmelavet persillepesto her:

Hjemmelavet persillepesto med pinjekerner og ravost
Udskriv Pin

Hjemmelavet persillepesto

Ingredienser

  • 2 dl persille
  • 1 dl olivenolie
  • ¾ dl fast ost (parmesan, vesterhavsost eller ravost)
  • ½ dl pinjekerner
  • ½ citron, saften heraf
  • 1 fed hvidløg

SÅDAN GØR DU

  • Rist pinjekernerne på en tør pande til de er gyldne.
  • Kom alle ingredienserne i en blender – måske du skal hakke persillen groft og skære osten i mindre stykker først.
  • Blend indtil du har den ønskede konsistens på din persillepesto.
  • Opbevares på køl og bruges henover et par dage.
Melonsalat med agurk, spinat og pesillepesto

Se også:

Naanbrød - pandestegte fladbrød
Blomkålssalat med blåbær og friskbælgede ærter
Koldskål med ymer og ristede havregryn - sommerens favoritdessert
Pizza bianco med rygeost og farverige beder
Previous Post: « Nem sommerdessert – vandmelon og jordbær med syrnet fløde og mynte
Next Post: Græsk salat »

Reader Interactions

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskriftsvurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Mad i sæson.  En blog for dig, der gerne vil mærke årets gang i køkkenet og spise efter årstiden.

Primært  plantemad, men med rigelig plads til fredagskage!

Dav, jeg er Anja. Cand.scient i fødevareinnovation og sundhed (læs madnørd), og med drømme om landliv, køkkenhave og hønsehus. Snart tak!

Lær mere | Kontakt | Samarbejde

  • Email
  • Instagram
  • Pinterest




Nyhedsbrev

Sæsonaktuelle opskrifter til din indbakke?

SOMMEROPSKRIFTER

Græsk salat - opskrift på sommersalat
Grillede rejer med melonsalat - opskrift
Frugtsalat med syrnet fløde - opskrift på sommerdessert med vandmelon og jordbær
Boghvedesalat med gulerødder og beder - opskrift
Cremet tomatsuppe med porre - opskrift
Blommekage med flødeskum - opskrift på roulade
Spidskålssalat - opskrift på grillstegt kål med flødedressing og sprød boghvede
Cremet salat med blomkål, purløg og ristet boghvede - opskrift




Footer

Instagram did not return a 200.

Om Anja

Cand.scient i Fødevareinnovation & Sundhed - altså, madnørd...

Lær mere...

Populære opskrifter

Burger med rødbedebøf - opskrift på den bedste vegetarburger

Rødbede Burger

Vildgæret surdej - Guide til hjemmelavet surdej på vildtgær fra æbler

Vildgæret surdej – lavet med æbleskræller

Undgå blød tærtebund - få opskrift på sprød tærtebund

Tærtebund – guide til den perfekte, sprøde mørdej

Copyright © 2023 · WWW.ANJASULDRUP.DK