Grillede rejer er supernemt og utrolig lækkert. Her er de grillede rejer overhældt med en marinade af friskpresset limesaft, hvidløg og chili. De har hyggeligt selskab af sprøde brød, hjemmelavet persillepesto og en frisk melonsalat med agurk og spinat.
De ser altså imponerende ud dér på middagsbordet – spydene med de smukke rejer. Særligt med et dekorativt persille drys.
Lige til at lægge ovenpå sprøde brød smurt med den hjemmelavede persillepesto som du også lige havde overskud til at bikse sammen. Lidt ekstra overskud det har man nemlig, når tilberedningstiden af kæmperejerne kun er på 3 minutter!
On-the-side kan du servere en grøn melonsalat af babyspinat, honningmelon og agurk. Derudover lidt ristede sesam. Helt simpelt og nemt.
Prøv også: klassisk tunsalat med rødløg og dild
Opskrift på store grillede rejer her:
Som hovedmåltid anbefaler jeg mindst 8 store rejer til hver person. Er det kune til en lille hapser – eksempelvis som forret – så kan du godt nøjes med 4 rejer til hver.
Prøv også: Forårssalat med røget laks og asparges
Grillede rejer med limedressing og melonsalat
Ingredienser
Grillede rejer
- 16-20 store rå rejer med skal
- 1 spsk olivenolie
- 1 lime, saften heraf
- 1 fed hvidløg
- ½ tsk chiliflager
- ½ tsk flagesalt
- friskkværnet peber
- 2 spsk finthakket persille
Melonsalat
- 2 håndfulde babyspinat
- ⅓ agurk
- ¼ honningmelon
- 1 spsk sesamfrø
SÅDAN GØR DU
Grillede rejer
- Bland limesaft med knust hvidløg, chiliflager, salt og peber. Stil til side.
- Befri rejerne fra deres skal. Fjern tarmen der sidder op undersiden ved hjælp af en urtekniv.
- Sæt rejerne på grillspyd og drisl olivenolie over.
- Grilles 1½ minut på hver side ved god varme.
- Når rejerne tages af, overhældes de af limedressingen og drysses med finthakket persille.
Melonsalat
- Skyld spinaten og slyng den fri for vand.
- Skær agurk og melon i tynde, lange skiver og bland det med spinaten.
- Rist sesamfrø på en tør pande til de er gyldne og begynder at dufte. Drys sesamfrøene over salaten
Serveringstip:
- Server med sprøde brød og hjemmelavet persillepesto (scroll længere ned for opskrift på persillepesto)
Til rejerne og melonsalaten kan du servere tynde skiver af brød stegt sprøde i lidt olivenolie og en hjemmelavet persillepesto.
Opskrift på hjemmelavet persillepesto her:
Hjemmelavet persillepesto
Ingredienser
- 2 dl persille
- 1 dl olivenolie
- ¾ dl fast ost (parmesan, vesterhavsost eller ravost)
- ½ dl pinjekerner
- ½ citron, saften heraf
- 1 fed hvidløg
SÅDAN GØR DU
- Rist pinjekernerne på en tør pande til de er gyldne.
- Kom alle ingredienserne i en blender – måske du skal hakke persillen groft og skære osten i mindre stykker først.
- Blend indtil du har den ønskede konsistens på din persillepesto.
- Opbevares på køl og bruges henover et par dage.
Skriv et svar