• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

anja suldrup

  • BLOG
  • Opskrifter
  • OM
  • KONTAKT
  • ANNONCERING

Grillet spidskål med mormordressing, ærter og ristet boghvede

Grillet spidskål – i al sin enkelthed. Med en klassisk mormordressing, knassende sprød boghvede og sommerens fineste grønne ærter.

Grillet spidskål med mormordressing - stegt på grillpande

Spidskålssæsonen er på sit højeste nu!

Sprøde, saftige og mildtsmagende kålhoveder der sprudler af friskhed. Det er den mest brugte kål herhjemme på grund af dens fine milde smag, der gør at den kan bruges til virkelig meget forskelligt.

For nyligt lavede jeg eksempelvis den skønneste spidskålssalat med grillede nektariner og feta. Virkelig en skøn sommersalat!

Men spidskålen kan også sagtens tåle en tur på grillen. Og det med virkelig smagfuld succes!

Grillet kål med syrnet fløde, ristet boghvede og grønne ærter - opskrift

Spidskål på grillpande med syrnet fløde

Når kål grilles – hvad enten det er på en rigtig grill eller en pande – får den en delikat let branket smag.

Sådan en skøn ristet nøddesmag.

Sammen med en klassisk mormordressing med fløde, citron, sukker og salt så går grillet spidskål rent hjem hos de fleste – også hos dem hvor kål ikke just er favoritten.

Det er en lynhurtig, men samtidig også en meget imponerende salat at servere, der går godt til det meste – særligt til fisk eller kylling, men som også sagtens kan indtage hovedrollen i et vegetarisk måltid.

Foruden mormordressing fik spidskålen selskab af friske danske ærter og crunchy boghvede ristet gylden på en pande. Den ristede boghvede understreger den milde nøddesmag i spidskålet ved selv at bidrage med en skøn nøddesmag.

Det trick brugte jeg også for ganske nyligt, da jeg lavede en cremet blomkålssalat.

Spidskålssalat - opskrift på grillstegt kål med flødedressing og sprød boghvede

Opskrift på grillet spidskål med mormordressing og ristet boghvede

TIP! Lav ikke samme fejl som mig – del spidskålet i 4 og ikke i 8 dele. Deles kålhovedet i mere en 4 dele holder de kun dårligt sammen og gør dem svære at grille.

Spidskålet kan sagtens bære mere brændthed end hvad jeg har præsteret her – det er helt op til individuel smag.

Grillet kålsalat med ærter og ristet boghvede - opskrift på spidskålssalat
Udskriv Pin

Grillet spidskål med mormordressing, ristet boghvede og ærter

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 1 stort spidskål
  • 2 spsk hel boghvede
  • 150 g bælgede friske ærter

Mormordressing

  • 1 dl fløde
  • 2 spsk friskpresset citronsaft
  • 1 tsk sukker
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk friskkværnet peber

SÅDAN GØR DU

  • Rør fløden tyk med citronsaft og smag til med sukker, salt og peber. Stil dressingen på køl indtil den skal bruges.
  • Rist boghveden gylden på en tør pande ved middel varme.
  • Del spidskålet på langs og del hver halvdel i 4 dele – skæres så hver del holdes sammen af stammen i bunden.
  • Varm en grillpande godt op (eller en rigtig grill) – den skal være brandvarm.
  • Læg spidskålet på grillen og lad det stege ca. 5 minutter på hver side eller til det har fået brankede kanter.
  • Læg det grillede kål i et fad, drys med bælgede ærter, ristet boghvede og server mormordressing til.
Grillet kålsalat med ærter og ristet boghvede - opskrift på spidskålssalat

Se også:

Sommerhvidkålssalat med sveskeblommer
Kold kartoffelsalat med ymer, radiser og purløg
Honningbagt sommergrønt på naan
Nordisk surdejspizza med kartofler og spinat
Previous Post: « Blomkålssalat med sennepsdressing og ristet boghvede
Next Post: Blommeroulade »

Reader Interactions

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskriftsvurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Mad i sæson.  En blog for dig, der gerne vil mærke årets gang i køkkenet og spise efter årstiden.

Primært  plantemad, men med rigelig plads til fredagskage!

Dav, jeg er Anja. Cand.scient i fødevareinnovation og sundhed (læs madnørd), og med drømme om landliv, køkkenhave og hønsehus. Snart tak!

Lær mere | Kontakt | Samarbejde

  • Email
  • Instagram
  • Pinterest




Nyhedsbrev

Sæsonaktuelle opskrifter til din indbakke?

SOMMEROPSKRIFTER

Græsk salat - opskrift på sommersalat
Grillede rejer med melonsalat - opskrift
Frugtsalat med syrnet fløde - opskrift på sommerdessert med vandmelon og jordbær
Boghvedesalat med gulerødder og beder - opskrift
Cremet tomatsuppe med porre - opskrift
Blommekage med flødeskum - opskrift på roulade
Spidskålssalat - opskrift på grillstegt kål med flødedressing og sprød boghvede
Cremet salat med blomkål, purløg og ristet boghvede - opskrift




Footer

Instagram did not return a 200.

Om Anja

Cand.scient i Fødevareinnovation & Sundhed - altså, madnørd...

Lær mere...

Populære opskrifter

Burger med rødbedebøf - opskrift på den bedste vegetarburger

Rødbede Burger

Vildgæret surdej - Guide til hjemmelavet surdej på vildtgær fra æbler

Vildgæret surdej – lavet med æbleskræller

Undgå blød tærtebund - få opskrift på sprød tærtebund

Tærtebund – guide til den perfekte, sprøde mørdej

Copyright © 2022 · WWW.ANJASULDRUP.DK