ANNONCE. Denne opskrift på hummus-pizza med grønkål og æble indeholder reklame for økologisk hummus fra Valsemøllen Green Life.
Vegetarisk pizza med grøn hummus og grønkålssalat
En pizza som smager bedst kold, og som er formidabel til både frokost og aftensmad. Den er vegetarisk og er sammensat af nogle af sæsonens bedste råvarer; nemlig grønkål, æbler og valnødder. Grønkålen på altanen og i andelshaven havde de skønneste små blade i både grønne og lilla nuancer. Det ser simpelthen så fint ud sammen med de røde æbler! Persillen står endnu også fint nede i haven, så den kom en tur i blenderen sammen med hummus.
Jeg kan virkelig anbefale at skrive denne grønne hummus-pizza på madplanen for december! Den vil helt sikkert give en tiltrængt pause fra den tunge julemad, som helt sikkert kommer til at dominere i julemåneden.
Kan du ikke vente? Så lav den nu!
Persille-hummus
Speltbunden er smurt med persille-hummus, som er smagt til med masser af friskpresset citronsaft for ekstra syrlighed. Hummuspulver fra Valsemøllen Green Life udgør basis for den grønne hummus, men jeg har rørt den op med skyr, hvilket løfter konsistensen, så den bliver let og cremet.
I stedet for skyr kan ymer eller creme fraiche bruges. Så brug meget gerne det du allerede har stående i køleskabet.
Er du lige så vild med pizza som jeg er? Så tjek også de her to opskrifter ud: pizza bianco med rygeost og beder og flammkuchen med rødløg og seranoskinke.
Opskrift på grøn hummus-pizza med grønkålssalat
Grøn hummus-pizza med grønkål og æble
Ingredienser
Speltbund
- 150 g tipo 00 hvedemel
- 100 g fuldkornsspeltmel
- 15 g gær
- 1 spsk olivenolie
- 2 dl vand
- 1/2 tsk salt
Grøn persille-hummus
- 1 pose hummuspulver fra Valsemøllen Green Life
- 150 g skyr
- 1 dl vand
- 1/2 dl olivenolie
- 1/2 citron, saften heraf
- 1 stor håndfuld persille
Grønkålssalat
- 2 håndfulde grønkål
- 1 syrligt æble
- 1 håndfuld valnødder
SÅDAN GØR DU
Speltbund
- Tænd ovnen på 225 grader og sæt en bageplade ind.
- Opløs gær i vand. Rør olie i. Bland mel og salt.
- Rør mel i vandet lidt ad gangen. Ælt dejen godt igennem.
- Lad dejen hæve til dobbelt størrelse i ca. 1 time.
- Slå dejen ned og rul den tyndt ud på et meldrysset bord, og flyt den over på et stykke bagepapir.
- Træk bagepapiret over på den varme bageplade og bag bunden i 10-12 minutter.
Grøn persille-hummus
- Skyl persille og pres citronen.
- Blend alle ingredienserne sammen indtil persillen er finfordelt.
- Smør hummusen ud på den let afkølede speltbund.
Grønkålsalat
- Skyl kålen og skær den groft ud.
- Skær æble i tynde både.
- Fordel kål, æbler og valnødder ovenpå den hummus-smurte bund og server.
Skriv et svar