• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

anja suldrup

  • BLOG
  • Opskrifter
  • OM
  • KONTAKT
  • ANNONCERING

Grøn hummus-pizza med sprød grønkålssalat

ANNONCE. Denne opskrift på hummus-pizza med grønkål og æble indeholder reklame for økologisk hummus fra Valsemøllen Green Life.

Hummus-pizza med grønkål og æble - opskrift på vegetarisk pizza

Vegetarisk pizza med grøn hummus og grønkålssalat

En pizza som smager bedst kold, og som er formidabel til både frokost og aftensmad. Den er vegetarisk og er sammensat af nogle af sæsonens bedste råvarer; nemlig grønkål, æbler og valnødder. Grønkålen på altanen og i andelshaven havde de skønneste små blade i både grønne og lilla nuancer. Det ser simpelthen så fint ud sammen med de røde æbler! Persillen står endnu også fint nede i haven, så den kom en tur i blenderen sammen med hummus.

Jeg kan virkelig anbefale at skrive denne grønne hummus-pizza på madplanen for december! Den vil helt sikkert give en tiltrængt pause fra den tunge julemad, som helt sikkert kommer til at dominere i julemåneden.

Kan du ikke vente? Så lav den nu!

Persille-hummus

Speltbunden er smurt med persille-hummus, som er smagt til med masser af friskpresset citronsaft for ekstra syrlighed. Hummuspulver fra Valsemøllen Green Life udgør basis for den grønne hummus, men jeg har rørt den op med skyr, hvilket løfter konsistensen, så den bliver let og cremet.

I stedet for skyr kan ymer eller creme fraiche bruges. Så brug meget gerne det du allerede har stående i køleskabet.

Hummus med persille og skyr
Pizza med grønkål og æble
Pizza med persillehummus og salat

Er du lige så vild med pizza som jeg er? Så tjek også de her to opskrifter ud: pizza bianco med rygeost og beder og flammkuchen med rødløg og seranoskinke.

Opskrift på grøn hummus-pizza med grønkålssalat

Hummus-pizza med grønkål og æble - opskrift på vegetarisk pizza
Udskriv Pin

Grøn hummus-pizza med grønkål og æble

Antal 2 personer

Ingredienser

Speltbund

  • 150 g tipo 00 hvedemel
  • 100 g fuldkornsspeltmel
  • 15 g gær
  • 1 spsk olivenolie
  • 2 dl vand
  • 1/2 tsk salt

Grøn persille-hummus

  • 1 pose hummuspulver fra Valsemøllen Green Life
  • 150 g skyr
  • 1 dl vand
  • 1/2 dl olivenolie
  • 1/2 citron, saften heraf
  • 1 stor håndfuld persille

Grønkålssalat

  • 2 håndfulde grønkål
  • 1 syrligt æble
  • 1 håndfuld valnødder

SÅDAN GØR DU

Speltbund

  • Tænd ovnen på 225 grader og sæt en bageplade ind. 
  • Opløs gær i vand. Rør olie i. Bland mel og salt. 
  • Rør mel i vandet lidt ad gangen. Ælt dejen godt igennem. 
  • Lad dejen hæve til dobbelt størrelse i ca. 1 time. 
  • Slå dejen ned og rul den tyndt ud på et meldrysset bord, og flyt den over på et stykke bagepapir. 
  • Træk bagepapiret over på den varme bageplade og bag bunden i 10-12 minutter. 

Grøn persille-hummus

  • Skyl persille og pres citronen. 
  • Blend alle ingredienserne sammen indtil persillen er finfordelt. 
  • Smør hummusen ud på den let afkølede speltbund. 

Grønkålsalat

  • Skyl kålen og skær den groft ud. 
  • Skær æble i tynde både. 
  • Fordel kål, æbler og valnødder ovenpå den hummus-smurte bund og server. 

Se også:

Kikærtesalat i vegetarisk rugbrødssandwich
Burgerboller - store og bløde
Vegetariske, italienske parmesanboller i spinatsalat
Tomatsuppe med røde linser
Previous Post: « Brombærmuffins med marcipan
Next Post: Bagte rodfrugter med citron og timian »

Reader Interactions

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskriftsvurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Mad i sæson.  En blog for dig, der gerne vil mærke årets gang i køkkenet og spise efter årstiden.

Primært  plantemad, men med rigelig plads til fredagskage!

Dav, jeg er Anja. Cand.scient i fødevareinnovation og sundhed (læs madnørd), og med drømme om landliv, køkkenhave og hønsehus. Snart tak!

Lær mere | Kontakt | Samarbejde

  • Email
  • Instagram
  • Pinterest




Nyhedsbrev

Sæsonaktuelle opskrifter til din indbakke?

SOMMEROPSKRIFTER

Græsk salat - opskrift på sommersalat
Grillede rejer med melonsalat - opskrift
Frugtsalat med syrnet fløde - opskrift på sommerdessert med vandmelon og jordbær
Boghvedesalat med gulerødder og beder - opskrift
Cremet tomatsuppe med porre - opskrift
Blommekage med flødeskum - opskrift på roulade
Spidskålssalat - opskrift på grillstegt kål med flødedressing og sprød boghvede
Cremet salat med blomkål, purløg og ristet boghvede - opskrift




Footer

Instagram did not return a 200.

Om Anja

Cand.scient i Fødevareinnovation & Sundhed - altså, madnørd...

Lær mere...

Populære opskrifter

Burger med rødbedebøf - opskrift på den bedste vegetarburger

Rødbede Burger

Vildgæret surdej - Guide til hjemmelavet surdej på vildtgær fra æbler

Vildgæret surdej – lavet med æbleskræller

Undgå blød tærtebund - få opskrift på sprød tærtebund

Tærtebund – guide til den perfekte, sprøde mørdej

Copyright © 2023 · WWW.ANJASULDRUP.DK