• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

anja suldrup

  • BLOG
  • Opskrifter
  • OM
  • KONTAKT
  • ANNONCERING

Grønkålssmoothie med æble og stikkelsbær

grøn grønkålssmoothie med æble og stikkelsbærI Danmark anbefales et dagligt indtag af frugt og grønt på 600 gram. Det er faktisk ret meget, og jeg tror kun at det er få der lever op til det når vi regner på deres gennemsnitlige indtag. Men én måde at komme godt fra start af er med denne grønkålssmoothie med æble og stikkelsbær. Den er fantastisk frisk, syrlig og ikke mindst isnende kold. En rigtig opkvikkende start på morgenen. Den kan drikkes som en fiberrig juice til morgenmaden – f.eks. til ristet rugbrød med dampet spinat og spejlæg eller med et par skiver god ost. Smoothien egner sig nemlig ikke til at stå alene, da du meget hurtig vil føle dig sulten igen. I så fald er det en god ide at komme god håndfuld havregryn og lidt hørfrø i for at øge mætheden.

Det er en rigtig god ide at fryse frisk frugt og grønt ned, hvis ikke man kan nå at få det spist mens de er aller bedst. På den måde får du både reduceret dit madspild, sparer penge og du har altid ingredienser liggende klar til at lave en smoothie. Om efteråret får vi altid masser af æbler leveret fra familien, så mange at vi ikke altid når at spise dem mens de er sprøde og lækre. Så når de begynder at blive melede, så skærer jeg dem i tern, smider dem i en frostpose og fryser dem ned. Så er der nemlig frosne æblestykker klar til morgener som disse, hvor jeg har lyst til at supplere morgenmaden med lidt ekstra frugt og grønt.

I denne omgang havde jeg desuden en halv pose hakket grønkål liggende i fryserens, men har du frisk grønkål liggende, kan det selvfølgelig også bruges. Desuden kan grønkålen snildt erstattes med spinat. For et mere juice-agtigt resultat kan kærnemælken udskiftes med koldt vand.

Og så må jeg lige her til sidst introducere jer for katten. Hun hedder Luna og er altid aktiv og “hjælpsom”, når der tages billeder til bloggen. Men det er nu meget hyggeligt.

grøn smoothie med grønkål og stikkelsbær
Udskriv Pin

Grønkålssmoothie

Forfriskende, syrlig og isnende kold grønskålssmoothie. Juster konsistensen med mere kærnemælk eller vand.
Antal 2 store glas

Ingredienser

  • 4 klumper frossen grønkål
  • 1 dl frosne æblestykker
  • 1 dl stikkelsbær
  • 1 tsk honning
  • 3-4 dl kærnemælk

SÅDAN GØR DU

  • Alle ingredienser blendes sammen indtil smoothien er glat og fin. 

GemGem

GemGem

GemGem

Se også:

Hvid gløgg med æblemost (alkolholfri)
Knuste kartofler med Ravost og persille
Schweizisk bircher mysli (overnight oats)
Spiret boghvedesalat med gulerødder og beder
Previous Post: « Jordskokkesalat med æble og valnødder
Next Post: Luftige koldhævede speltboller (uden surdej) »

Reader Interactions

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskriftsvurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Mad i sæson.  En blog for dig, der gerne vil mærke årets gang i køkkenet og spise efter årstiden.

Primært  plantemad, men med rigelig plads til fredagskage!

Dav, jeg er Anja. Cand.scient i fødevareinnovation og sundhed (læs madnørd), og med drømme om landliv, køkkenhave og hønsehus. Snart tak!

Lær mere | Kontakt | Samarbejde

  • Email
  • Instagram
  • Pinterest




Nyhedsbrev

Sæsonaktuelle opskrifter til din indbakke?

SOMMEROPSKRIFTER

Græsk salat - opskrift på sommersalat
Grillede rejer med melonsalat - opskrift
Frugtsalat med syrnet fløde - opskrift på sommerdessert med vandmelon og jordbær
Boghvedesalat med gulerødder og beder - opskrift
Cremet tomatsuppe med porre - opskrift
Blommekage med flødeskum - opskrift på roulade
Spidskålssalat - opskrift på grillstegt kål med flødedressing og sprød boghvede
Cremet salat med blomkål, purløg og ristet boghvede - opskrift




Footer

Instagram has returned invalid data.

Om Anja

Cand.scient i Fødevareinnovation & Sundhed - altså, madnørd...

Lær mere...

Populære opskrifter

Burger med rødbedebøf - opskrift på den bedste vegetarburger

Rødbede Burger

Vildgæret surdej - Guide til hjemmelavet surdej på vildtgær fra æbler

Vildgæret surdej – lavet med æbleskræller

Undgå blød tærtebund - få opskrift på sprød tærtebund

Tærtebund – guide til den perfekte, sprøde mørdej

Copyright © 2023 · WWW.ANJASULDRUP.DK