• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

anja suldrup

  • BLOG
  • Opskrifter
  • OM
  • KONTAKT
  • ANNONCERING

Mættende havregrød med stegte æbler

Havregrød med stegte æbler

For tiden står morgenmaden ofte på grød. Jeg har ellers været igennem en længere grød-fri periode (måneder…), hvor morgenmaden ofte har bestået af nemme havregryn med mælk eller et stykke rugbrød med ost og frugt. Men nu er grød-glæden vendt tilbage!

De sidste par dage har jeg lavet denne skønne havregrød med stegte æbler, nødder, og hvis jeg havde en ekstra sød tand, også lidt æblesirup. Ud over at være nem at lave og smage skønt, så mætter den også helt fantastisk! Den har givet mig god energi de sidste to morgener, hvor jeg har haft eksaminer. De er nu heldigvis veloverstået! I stedet ser jeg nu frem til at starte op på nye spændende kurser om projektledelse og gærfysiologi samt gærs anvendelsesmuligheder indenfor fødevareindustrien.

Men først!

Men først og fremmest så nyder jeg, at de nye kurser først starter den 5. februar! Selvom afslapning er tiltrængt, så skal tiden indtil da dog også bruges på andet en sofahygge. Jeg har en lang lang række af ideer til opskrifter, som skal afprøves i køkkenet. Og nu har jeg endelig tiden! Opskrifter som gerne skulle præge bloggen løbet af den kommende tid, så stay tuned!

Havregrød med stegte æbler
Udskriv Pin

Mættende havregrød med stegte æbler

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 20 minutter
Antal 1 portion

Ingredienser

Havregrød:

  • 1 dl havregryn
  • 1 tsk hørfrø
  • 1 dl vand
  • 1,5 dl mælk
  • knsp. salt

Stegte æbler:

  • 1-1,5 æble
  • lidt smør til stegning

Topping:

  • valnødder

SÅDAN GØR DU

  • Del æblet i kvarte, fjern kernehuset og skær i både. 
  • Kom lidt smør på en varm pande og steg æblerne til de er møre og har fået farve. 
  • Imens kommes havregryn, hørfrø vand og mælk i en lille gryde og koges et par minutter. Smag til med salt. 
  • Anret din havregrød med stegte æbler og valnødder.

Se også:

Vintersalat med knoldselleri og pære
Æblesmør - den skønneste topping!
Sprød rødkålssalat med æble og brombær
Bagt grød med ribs
Previous Post: « Luftige koldhævede speltboller (uden surdej)
Next Post: Fastelavnsboller med remonce og stikkelsbærkompot »

Reader Interactions

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskriftsvurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Mad i sæson.  En blog for dig, der gerne vil mærke årets gang i køkkenet og spise efter årstiden.

Primært  plantemad, men med rigelig plads til fredagskage!

Dav, jeg er Anja. Cand.scient i fødevareinnovation og sundhed (læs madnørd), og med drømme om landliv, køkkenhave og hønsehus. Snart tak!

Lær mere | Kontakt | Samarbejde

  • Email
  • Instagram
  • Pinterest




Nyhedsbrev

Sæsonaktuelle opskrifter til din indbakke?

SOMMEROPSKRIFTER

Græsk salat - opskrift på sommersalat
Grillede rejer med melonsalat - opskrift
Frugtsalat med syrnet fløde - opskrift på sommerdessert med vandmelon og jordbær
Boghvedesalat med gulerødder og beder - opskrift
Cremet tomatsuppe med porre - opskrift
Blommekage med flødeskum - opskrift på roulade
Spidskålssalat - opskrift på grillstegt kål med flødedressing og sprød boghvede
Cremet salat med blomkål, purløg og ristet boghvede - opskrift




Footer

Instagram has returned invalid data.

Om Anja

Cand.scient i Fødevareinnovation & Sundhed - altså, madnørd...

Lær mere...

Populære opskrifter

Burger med rødbedebøf - opskrift på den bedste vegetarburger

Rødbede Burger

Vildgæret surdej - Guide til hjemmelavet surdej på vildtgær fra æbler

Vildgæret surdej – lavet med æbleskræller

Undgå blød tærtebund - få opskrift på sprød tærtebund

Tærtebund – guide til den perfekte, sprøde mørdej

Copyright © 2023 · WWW.ANJASULDRUP.DK