Hjemmekærnet smør har meget længe været på det-må-jeg-prøve listen. Hvorfor jeg ikke har lavet det tidligere, er mig en gåde, da det vitterlig er noget af det nemmeste! Alligevel lykkedes det mig både at tage foodprocesseren, elpiskeren og op til flere skåle i brug!
Men det er vist mig i en nøddeskal. Manden herhjemme mener, at jeg har særlig talent for at rode i køkkenet. Jeg giver køkkenets størrelse skylden, men må nok erkende, at det ofte handler om manglende organisering.
Jeg er stødt på op til flere opskrifter på hjemmekærnet smør, som udelukkende bruger fløde og salt, men jeg valgte at komme lidt kærnemælk ved for at give smørret en syrnet smag. Det fungerer super godt og smager ikke mindre end vidunderligt på de bygboller, som jeg bagte den anden morgen.
Og hvem vil ikke gerne kunne sige, at man selv har kærnet smørret til brødet?
Oprindeligt havde jeg tænkt at jeg ville bruge lidt fuldfed creme fraiche sammen med fløden, men det kunne den lille lokale netto åbenbart ikke præstere. Derfor blev kærnemælk løsningen!
Hjemmekærnet smør
Ingredienser
- 1 L fløde
- 1 dl kærnemælk
- 1 tsk havsalt
SÅDAN GØR DU
- Bland fløde og kærnemælk og blend/pisk indtil smørret skiller ud. Dette kan gøres i en foodprocesser, en røremaskine eller med blot med en elspisker.
- Når smørret har skilt sig ud, kommes massen over i et ostelærred.
- Brug hænderne til at al presse kærnemælken ud af smørret. Enten direkte i vasken eller i en skål, så du kan bruge det til andre formål; enten kan du drikke det, bruge det i koldskål eller i bagværk.
- Rør saltet ud i smørret.
- Opbevar på kål i lukket boks.
Skriv et svar