• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

anja suldrup

  • BLOG
  • Opskrifter
  • OM
  • KONTAKT
  • ANNONCERING

Hjemmekærnet smør

Hjemmekærnet/hjemmelavet smør med fløde og kærnemælk

Hjemmekærnet smør har meget længe været på det-må-jeg-prøve listen. Hvorfor jeg ikke har lavet det tidligere, er mig en gåde, da det vitterlig er noget af det nemmeste! Alligevel lykkedes det mig både at tage foodprocesseren, elpiskeren og op til flere skåle i brug!

Men det er vist mig i en nøddeskal. Manden herhjemme mener, at jeg har særlig talent for at rode i køkkenet. Jeg giver køkkenets størrelse skylden, men må nok erkende, at det ofte handler om manglende organisering.

Jeg er stødt på op til flere opskrifter på hjemmekærnet smør, som udelukkende bruger fløde og salt, men jeg valgte at komme  lidt kærnemælk ved for at give smørret en syrnet smag. Det fungerer super godt og smager ikke mindre end vidunderligt på de bygboller, som jeg bagte den anden morgen.

Og hvem vil ikke gerne kunne sige, at man selv har kærnet smørret til brødet?

Oprindeligt havde jeg tænkt at jeg ville bruge lidt fuldfed creme fraiche sammen med fløden, men det kunne den lille lokale netto åbenbart ikke præstere. Derfor blev kærnemælk løsningen!

Hjemmekærnet/hjemmelavet smør med fløde og kærnemælk
Udskriv Pin

Hjemmekærnet smør

Det er uhyggeligt nemt og sjovt at kærne sin egen smør. Om der er økonomi i det - nok ikke. 

Ingredienser

  • 1 L fløde
  • 1 dl kærnemælk
  • 1 tsk havsalt

SÅDAN GØR DU

  • Bland fløde og kærnemælk og blend/pisk indtil smørret skiller ud. Dette kan gøres i en foodprocesser, en røremaskine eller med blot med en elspisker.
  • Når smørret har skilt sig ud, kommes massen over i et ostelærred.
  • Brug hænderne til at al presse kærnemælken ud af smørret. Enten direkte i vasken eller i en skål, så du kan bruge det til andre formål; enten kan du drikke det, bruge det i koldskål  eller i bagværk.
  • Rør saltet ud i smørret. 
  • Opbevar på kål i lukket boks.

Se også:

Rygeostcreme med rødløg og purløg
Balsamisk æbleeddike / æblebalsamico
Hummus med feta og timian
Hjemmelavet mayonnaise - på den nemme måde
Previous Post: « Koldhævede bygboller med mørk øl
Next Post: Balsamisk æbleeddike / æblebalsamico »

Reader Interactions

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskriftsvurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Mad i sæson.  En blog for dig, der gerne vil mærke årets gang i køkkenet og spise efter årstiden.

Primært  plantemad, men med rigelig plads til fredagskage!

Dav, jeg er Anja. Cand.scient i fødevareinnovation og sundhed (læs madnørd), og med drømme om landliv, køkkenhave og hønsehus. Snart tak!

Lær mere | Kontakt | Samarbejde

  • Email
  • Instagram
  • Pinterest




Nyhedsbrev

Sæsonaktuelle opskrifter til din indbakke?

SOMMEROPSKRIFTER

Græsk salat - opskrift på sommersalat
Grillede rejer med melonsalat - opskrift
Frugtsalat med syrnet fløde - opskrift på sommerdessert med vandmelon og jordbær
Boghvedesalat med gulerødder og beder - opskrift
Cremet tomatsuppe med porre - opskrift
Blommekage med flødeskum - opskrift på roulade
Spidskålssalat - opskrift på grillstegt kål med flødedressing og sprød boghvede
Cremet salat med blomkål, purløg og ristet boghvede - opskrift




Footer

Instagram has returned invalid data.

Om Anja

Cand.scient i Fødevareinnovation & Sundhed - altså, madnørd...

Lær mere...

Populære opskrifter

Burger med rødbedebøf - opskrift på den bedste vegetarburger

Rødbede Burger

Vildgæret surdej - Guide til hjemmelavet surdej på vildtgær fra æbler

Vildgæret surdej – lavet med æbleskræller

Undgå blød tærtebund - få opskrift på sprød tærtebund

Tærtebund – guide til den perfekte, sprøde mørdej

Copyright © 2022 · WWW.ANJASULDRUP.DK