Hjemmelavet Chai Latte - opskrift på chai teblanding

Efter en hård uge på studiet med lange dage og sygdom og ovenpå en efterårsferie med minimal tid hjemme og stadig med lidt sygdom i kroppen, så er jeg endelig ved at være ovenpå igen.

Mens jeg har ligget syg, så har jeg været selvmedicineret med Chai Latte – en af mine fortrukne varme drikke sammen med min hybente. Det færdige Chai Latte pulver man kan købe, som blot skal røres ud i kogende vand, er mega nemt at gå til men også lidt dyrt i mønter. Desuden, så kan jeg godt lide at vide hvad jeg bringer indenbords.

Lav din egen Chai Latte teblanding

Så derfor, har jeg nu lavet min egen hjemmelavet Chai Latte teblanding, som nu står klar i en tedåse på hylden. Når først teblandingen er lavet, så er det både nemt og hurtigt at brygge en hjemmelavet Chai Latte. Teen trækker i lidt kogende vand mens mælk og honning skummes op og hældes i teen til sidst. Selvfølgelig med et ekstra drys stødt kanel på toppen.

Fordelen ved at lave sin egen Chai Latte teblanding er, at du kan lege med mængderne af krydderier og sammensætte din helt egen smagsfavorit. Samtidig kan du helt selv bestemme hvor sød din Chai skal være ved at justere på mængden af honning. Og sidst men ikke mindst, så er din te fri for alverdens sære tilsætningsstoffer og du ved præcis hvad der er i. Det alene er næsten argument nok for at bikse din egen blanding sammen!

Desuden kan den gives som en personlig værtindegave – hvem vil ikke sætte pris på sådan en hyggelig sag?

Opskrift på hjemmelavet Chai Latte

Jeg bruger en blanding af sort te, kanel, kardemomme, muskat, ingefær og nelliker i min teblanding. Betragt min opskrift som en basisopskrift og leg selv med mængderne for at få den helt rigtige smag for dig. Allehånde og sort peber kan også blandes i.

Hjemmelavet Chai Latte

Bland din egen Chai Latte te og opbevar den i en tedåse i skabet. Så er du altid klar til at brygge sin egen Chai Latte fra bunden og du kan helt selv bestemme hvordan den skal smage. 

Antal: 1 kop
Forfatter: Anja Suldrup
Ingredienser:
Teblanding
  • 1 dl sort te
  • 4 tsk stødt kanel
  • 2 tsk stødt kardemomme
  • 2 tsk stødt muskatnød
  • 2 tsk stødt ingefær
  • 8 hele nelliker
Chai Latte
  • 1 tsk hjemmelavet Chai Latte teblanding
  • 1 dl kogende vand
  • 1-2 dl mælk
  • 1 tsk honning
Sådan gør du:
Teblanding
  1. Bland alle ingredienserne - nellikerne skal lige knuses enten i en morter eller kaffekværn.

  2. Opbevar teblandingen i en tætsluttende dåse. 

Hjemmelavet Chai Latte
  1. Kom teen i et tefilter (gerne dem i metal, da teposer er for finmaskede) og lad den trække i 1 dl kogende vand.

  2. Imens varmes mælken op med honning i en lille gryde til lige før kogepunktet og skummes med en stavblender. Bruges en elektrisk mælkeskummer opløses honningen i teen i stedet. 

  3. Hæld den skummede mælk over teen og drys med lidt ekstra kanel. 

Noter:

Krydderimængderne er vejledende - du kan justere på mængderne indtil du opnår den helt perfekte smagskombination for dig. 

 

Forfatter

Bachelor i 'fødevarer og ernæring' og kandidatstuderende i 'fødevareinnovation og sundhed'. Mit hjerte banker for mad, sundhed, bæredygtighed og langsom livsstil.

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.