• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

anja suldrup

  • BLOG
  • Opskrifter
  • OM
  • KONTAKT
  • ANNONCERING

Hjemmelavet havremælk med honning

Opskrift på hjemmelavet havremælk med honning

Det er mit første forsøg med plantebaseret mælk – jep, bedre sent end aldrig.

Og mit førstevalg var selvfølgelig havremælk. Fordi jeg elsker smagen af havre, og fordi det er noget man altid har i hjemmet og kan købes for småpenge. Så argumenterne er i orden.

 

Havremælk med honning

Et skønt vegetarisk alternativ til almindelig komælk, og som snildt kan laves i en vegansk udgave også. Erstat blot honning med dadler eller andre tørrede frugter – eller udelad sødning helt.

Havremælk er desuden helt fantastisk i smoothies! Den giver en god fylde og mæthed.

Jeg har sådan set altid brugt hele havregryn i mine smoothies, men synes dog at de godt kan blive lidt lange i konsistensen – især hvis man tager den med på farten og den får lov til at trække lidt. Men den oplevelse har jeg ikke haft med havremælken – nok fordi de fleste fibre sies fra.

Jeg udbløder gerne mine havregryn i vand natten over, da mange vigtige mineraler i havregryn er bundet til et ufordøjeligt kompleks kaldet fytinsyre. Udblødning hjælper frigivelse af mineralerne på vej, så du bedre kan optage dem.

 

Hvilke plantemælke er I fan af?

Opskrift på hjemmelavet havremælk med honning
Udskriv Pin

Hjemmelavet havremælk

Hjemmelavet havremælk er et skønt vegetariske alternativ til komælk. Vil du have en vegansk udgave kan du erstatte honning med dadler eller helt udelade sødning. Prøv den i smoothies!

Ingredienser

  • 100 g havregryn
  • 8-10 dl vand
  • 1 tsk honning

SÅDAN GØR DU

  • Lad havregryn udbløde i vand og honning natten over på køl. 
  • Udblødningen bevirker at mineraler bedre frigives, men skal du bruge havremælk her og nu, så springes udblødningen bare over. 
  • Blend godt.
  • Sigt havremælken gennem en et rent ostelærred - det kan tage sin tid, så brug gerne hænderne til at presse væsken ud.
  • Opbevares på køl og kan holde sig en 4-5 dage er min vurdering. 

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

Se også:

Rabarberkompot
Hvid gløgg med æblemost (alkolholfri)
Rå powergrød med spiret quinoa
Smoothie med skovbær og rødbede
Previous Post: « Mormors gammeldags kringle | Sankt Hans aften
Next Post: Bæredygtige, emballagefrie og økologiske sæbebarer »

Reader Interactions

Comments

  1. Ellen Serup

    6. januar 2021 at 22:11

    Havregryn er ristet, hvorved fytasen bliver nedbrudt., Så med mindre du blander med andre kornsorter, er der ingen grund til at sætte havren i blød. Venlig hilsen Ellen Se her: https://samvirke.dk/artikler/stjaeler-havregrynene-kalken

    Svar
  2. AK

    29. juni 2020 at 20:04

    Tak, for en mega nemt opskrift
    Hvilket mineraler frigives?:)

    Svar
  3. Rebecca

    27. oktober 2018 at 8:54

    Hej Anja

    Tak for en skøn blog med gode opskrifter, flotte billeder og en hyggelig tone 🙂
    Jeg er for nylig blevet fan af tahin-mælk, som jeg vil anbefale dig at prøve. Det er super simpelt, ca. 1 spsk tahin til en liter vand i blenderen – og lidt honning. Der behøver hverken ublødes eller sies og det smager super lækkert af sesam/tahin (som vist er rig på e-vitamin, hvis jeg husker rigtigt?) Desuden er det en nem og billig variant at lave i hverdagen, hvilket gør at jeg faktisk får det gjort regelmæssigt 🙂

    Mvh Rebecca

    Svar
    • Anja Suldrup

      27. oktober 2018 at 9:07

      Hej Rebecca

      Tusind tak fordi du læser med!
      Tahin-mælk lyder lækkert – og nemt! Det vil jeg klart prøve en dag 🙂 Og du har helt ret i at sesam (og deraf tahin) er rig på vitamin E foruden andre vitaminer og mineraler.

      Bedste hilsner, Anja

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskriftsvurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Mad i sæson.  En blog for dig, der gerne vil mærke årets gang i køkkenet og spise efter årstiden.

Primært  plantemad, men med rigelig plads til fredagskage!

Dav, jeg er Anja. Cand.scient i fødevareinnovation og sundhed (læs madnørd), og med drømme om landliv, køkkenhave og hønsehus. Snart tak!

Lær mere | Kontakt | Samarbejde

  • Email
  • Instagram
  • Pinterest




Nyhedsbrev

Sæsonaktuelle opskrifter til din indbakke?

SOMMEROPSKRIFTER

Græsk salat - opskrift på sommersalat
Grillede rejer med melonsalat - opskrift
Frugtsalat med syrnet fløde - opskrift på sommerdessert med vandmelon og jordbær
Boghvedesalat med gulerødder og beder - opskrift
Cremet tomatsuppe med porre - opskrift
Blommekage med flødeskum - opskrift på roulade
Spidskålssalat - opskrift på grillstegt kål med flødedressing og sprød boghvede
Cremet salat med blomkål, purløg og ristet boghvede - opskrift




Footer

Instagram did not return a 200.

Om Anja

Cand.scient i Fødevareinnovation & Sundhed - altså, madnørd...

Lær mere...

Populære opskrifter

Burger med rødbedebøf - opskrift på den bedste vegetarburger

Rødbede Burger

Vildgæret surdej - Guide til hjemmelavet surdej på vildtgær fra æbler

Vildgæret surdej – lavet med æbleskræller

Undgå blød tærtebund - få opskrift på sprød tærtebund

Tærtebund – guide til den perfekte, sprøde mørdej

Copyright © 2023 · WWW.ANJASULDRUP.DK

Vi anvender cookies for at sikre at vi giver dig den bedst mulige oplevelse af vores website. Hvis du fortsætter med at bruge dette site vil vi antage at du er indforstået med det.Den er i ordenLæs mere