• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

anja suldrup

  • BLOG
  • Opskrifter
  • OM
  • KONTAKT
  • ANNONCERING

Hokkaidosuppe med æblecrunch

Hokkaidosuppe - opskrift på græskarsuppe med æblecrunch

For et par dage siden kogte jeg fond på et helt hønseskrog og et par løse lårben, som jeg havde samlet sammen i fryseren. Den blev kogt med løg, porrer, gulerødder og persillestilke i 6 timer. Halvdelen af fonden frøs jeg ned, mens resten kom i køleskabet.

En skøn græskarsuppe

Med hønsefond i køleskabet, så det var jo oplagt, at vi skulle have suppe! Hokkaidosuppe er helt uundgåelig her om efteråret (og i vintermånederne for den sags skyld), så det var et helt indlysende valg. Især nu hvor de første danske hokkaidogræskar er at finde i butikkerne.

N var godt nok ikke særlig imponeret, da jeg præsenterede ham for dagens menu. Lidt skeptisk. Men ikke destro mindre, så måtte han alligevel give sig, og indrømme at det faktisk var en udemærket suppe, og som faktisk mættede godt (hvilket ofte synes at være den primære fordom omkring suppe – at det ikke mætter nok).

Succesoplevelse!

Suppe alene kan dog være en lidt konsistensløs oplevelse. Så for at give både konsistensen og den søde suppe et modspil, så lavede jeg en topping af æbler, forårsløg, græskarkerner og persille. Især æbler er helt fantastisk til græskarsuppe, da de bidrager med noget syre.

En bid brød til er også altid en god ting. Suppe uden brød er et absolut no go! 

Opskrift på hokkaidosuppe med æble-topping:

Hokkaidosuppe - opskrift på græskarsuppe med æblecrunch
Udskriv Pin

Hokkaidosuppe med æblecrunch

En god og mættende efterårssuppe at få varmen på. Server hokkaidosuppen med æblecrunch og groft brød til. 
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 50 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

Hokkaidosuppe

  • 1 hokkaido
  • 4 gulerødder
  • 4 mellemstore kartofler
  • 2 store løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 chili
  • 2 laurbærblade
  • 1-2 tsk spidskommen
  • 2 spsk koldpresset rapsolie eller olivenolie
  • 8-10 dl hønsefond
  • 1,5 dl fløde
  • 2 spsk æblecidereddike
  • salt og peber

Æblecrunch

  • 2 små æbler
  • 2 forårsløg
  • 1 håndfuld græskarkerner
  • 1 håndfuld persille
  • 1 spsk citronsaft

SÅDAN GØR DU

Hokkaidosuppe

  • Skræl kartofler, gulerødder, løg og hvidløg og skær dem i mindre tern. Fjern kernerne fra chilien og skær den i mindre stykker. 
  • Del græskaret, fjern indmaden og skær i tern. 
  • Varm olien op i en gryde og steg grøntsagerne i nogle minutter sammen med stødt spidskommen. 
  • Kom hønsefond ved. 
  • Lad grøntsagerne koge møre i 20 minutter. 
  • Blend suppen glat og fin med en stavblender. 
  • Hæld fløde ved og smag til med æblecidereddike, salt og peber. 

Æblecrunch

  • Rist græskarkernerne på en tør pande indtil de popper.
  • Skær æbler i små tern og vend med lidt citronsaft. 
  • Skær forårsløg i tynde skiver og hak persillen groft. 
  • Vend det sammen og server det i en skål ved siden af suppen. 

Noter

Suppen kan gøres vegetarisk ved at bruge en god grøntsagsfond i stedet for hønsefond. 

 

Se også:

Grøn hummus-pizza med sprød grønkålssalat
Mættende havregrød med stegte æbler
Grillede rejer med limedressing og melonsalat
Kartoffelsalat med rabarber og dild
Previous Post: « Æblekage med brombær og marcipan
Next Post: Fransk bønnesalat med karamelliserede løg og soltørrede tomater »

Reader Interactions

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskriftsvurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Mad i sæson.  En blog for dig, der gerne vil mærke årets gang i køkkenet og spise efter årstiden.

Primært  plantemad, men med rigelig plads til fredagskage!

Dav, jeg er Anja. Cand.scient i fødevareinnovation og sundhed (læs madnørd), og med drømme om landliv, køkkenhave og hønsehus. Snart tak!

Lær mere | Kontakt | Samarbejde

  • Email
  • Instagram
  • Pinterest




Nyhedsbrev

Sæsonaktuelle opskrifter til din indbakke?

SOMMEROPSKRIFTER

Græsk salat - opskrift på sommersalat
Grillede rejer med melonsalat - opskrift
Frugtsalat med syrnet fløde - opskrift på sommerdessert med vandmelon og jordbær
Boghvedesalat med gulerødder og beder - opskrift
Cremet tomatsuppe med porre - opskrift
Blommekage med flødeskum - opskrift på roulade
Spidskålssalat - opskrift på grillstegt kål med flødedressing og sprød boghvede
Cremet salat med blomkål, purløg og ristet boghvede - opskrift




Footer

Instagram did not return a 200.

Om Anja

Cand.scient i Fødevareinnovation & Sundhed - altså, madnørd...

Lær mere...

Populære opskrifter

Burger med rødbedebøf - opskrift på den bedste vegetarburger

Rødbede Burger

Vildgæret surdej - Guide til hjemmelavet surdej på vildtgær fra æbler

Vildgæret surdej – lavet med æbleskræller

Undgå blød tærtebund - få opskrift på sprød tærtebund

Tærtebund – guide til den perfekte, sprøde mørdej

Copyright © 2023 · WWW.ANJASULDRUP.DK