Hokkaidosuppe - opskrift på græskarsuppe med æblecrunch

For et par dage siden kogte jeg fond på et helt hønseskrog og et par løse lårben, som jeg havde samlet sammen i fryseren. Den blev kogt med løg, porrer, gulerødder og persillestilke i 6 timer. Halvdelen af fonden frøs jeg ned, mens resten kom i køleskabet.

En skøn græskarsuppe

Med hønsefond i køleskabet, så det var jo oplagt, at vi skulle have suppe! Hokkaidosuppe er helt uundgåelig her om efteråret (og i vintermånederne for den sags skyld), så det var et helt indlysende valg. Især nu hvor de første danske hokkaidogræskar er at finde i butikkerne.

N var godt nok ikke særlig imponeret, da jeg præsenterede ham for dagens menu. Lidt skeptisk. Men ikke destro mindre, så måtte han alligevel give sig, og indrømme at det faktisk var en udemærket suppe, og som faktisk mættede godt (hvilket ofte synes at være den primære fordom omkring suppe – at det ikke mætter nok).

Succesoplevelse!

Suppe alene kan dog være en lidt konsistensløs oplevelse. Så for at give både konsistensen og den søde suppe et modspil, så lavede jeg en topping af æbler, forårsløg, græskarkerner og persille. Især æbler er helt fantastisk til græskarsuppe, da de bidrager med noget syre.

En bid brød til er også altid en god ting. Suppe uden brød er et absolut no go! 

Opskrift på hokkaidosuppe med æble-topping:

Hokkaidosuppe med æblecrunch
Forberedning
30 min
Tilberedning
20 min
Samlet tid
50 min
 

En god og mættende efterårssuppe at få varmen på. Server hokkaidosuppen med æblecrunch og groft brød til. 

Antal: 4 personer
Forfatter: Anja Suldrup
Ingredienser:
Hokkaidosuppe
  • 1 hokkaido
  • 4 gulerødder
  • 4 mellemstore kartofler
  • 2 store løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 chili
  • 2 laurbærblade
  • 1-2 tsk spidskommen
  • 2 spsk koldpresset rapsolie eller olivenolie
  • 8-10 dl hønsefond
  • 1,5 dl fløde
  • 2 spsk æblecidereddike
  • salt og peber
Æblecrunch
  • 2 små æbler
  • 2 forårsløg
  • 1 håndfuld græskarkerner
  • 1 håndfuld persille
  • 1 spsk citronsaft
Sådan gør du:
Hokkaidosuppe
  1. Skræl kartofler, gulerødder, løg og hvidløg og skær dem i mindre tern. Fjern kernerne fra chilien og skær den i mindre stykker. 

  2. Del græskaret, fjern indmaden og skær i tern. 

  3. Varm olien op i en gryde og steg grøntsagerne i nogle minutter sammen med stødt spidskommen. 

  4. Kom hønsefond ved. 

  5. Lad grøntsagerne koge møre i 20 minutter. 

  6. Blend suppen glat og fin med en stavblender. 

  7. Hæld fløde ved og smag til med æblecidereddike, salt og peber. 

Æblecrunch
  1. Rist græskarkernerne på en tør pande indtil de popper.

  2. Skær æbler i små tern og vend med lidt citronsaft. 

  3. Skær forårsløg i tynde skiver og hak persillen groft. 

  4. Vend det sammen og server det i en skål ved siden af suppen. 

Noter:

Suppen kan gøres vegetarisk ved at bruge en god grøntsagsfond i stedet for hønsefond. 

 

Forfatter

Bachelor i 'fødevarer og ernæring' og kandidatstuderende i 'fødevareinnovation og sundhed'. Mit hjerte banker for mad, sundhed, bæredygtighed og langsom livsstil.

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.