Her får I en opskrift på honningbagt sommergrønt – nye gulerødder og løg vendt i honning-sennepsmarinade, som har været en tur i ovnen sammen med limabønner.
De bagte rodfrugter kan spises som en komplet ret ovenpå naan brød med dressing til, eller som et lækkert tilbehør.
Fladbrød med dressing og forskellige slags grøntsager er the thing herhjemme for tiden – det er nemt, hurtigt og ikke mindst virkelig lækkert! Der er så mange muligheder for variation, at jeg aldrig bliver træt at konceptet.
Særligt her ved indgangen til sommeren, hvor det vrimler frem med nye sprøde grøntsager. Honningbagt sommergrønt er en vinder!
Ovnstegte gulerødder og løg med honning og sennep
Her sidst på foråret / start på sommeren begynder de nye gulerødder at dukke op. Helt fine i smagen og sprøde.
Bag dem og få sødmen frem i dem.
En marinade rørt sammen af olivenolie, honning, sennep og æblecider eddike er perfekt til bagte grøntsager – særligt rodfrugter! Den er både sød, skarp og let syrlig på samme tid.
Jeg har altid et glas med denne type sennepsvinaigrette stående på øverste hylde i køleskabet, da den også er min absolutte yndlingsdressing til salater. Men jobbet som marinade gør den også fortrinligt!
Jeg har blandt andet brugt sennepsvinaigretten som dressing til denne perlebygsalat med smørstegte gulerødder – endnu en god opskrift du kan lave med de nye sprøde rødder.
Naan brødene kan du enten bage selv eller købe færdige. Jeg burde overveje, om ikke jeg snart skulle bikse en opskrift sammen på de smagfulde brød selv. Men indtil da vil en hurtig google søgning kunne klare jobbet.
Køber du dem færdige, så har jeg et tip til dig!
Inden de varmes i ovnen, så skyl dem under rindende vand. Det lyder absurd sært, men det giver brødene helt nyt liv! Det får brødene til at fremstå så godt som nybagte, når de hives ud af ovnen igen. Samme trick gør sig gældende for eksempelvis pitabrød.
Opskrift på bagte rodfrugter og limabønner på naan brød:
Foruden gulerødder og løg smed jeg også en portion kogte limabønner oveni, inden det kom i ovnen. De giver både protein og fylde til retten, hvilket er en rigtig god tilføjelse, når kødet skippes – uanset om det blot er for en enkelt dag, eller noget der sker ofte.
Honningbagt sommergrønt på naan
Ingredienser
- 2 naan brød
- 3 nye gulerødder
- 3 rødløg
- 1 dåse kogte limabønner
- 2 spsk olivenolie
- 2 spsk flydende honning
- 1 spsk æblecidereddike
- 1 tsk sennep
- 5 blade salvie, finthakket
- 1/2 tsk salt
- 1/2 tsk friskkværnet peber
Dressing
- 1 dl ymer eller creme fraiche
- 1 lille fed hvidløg
- 1 tsk flydende honning
- 1/2 tsk salt
- 1/2 tsk friskkværnet peber
SÅDAN GØR DU
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
- Rens gulerødder og del dem i halve på langs. Pil løgene og del dem i kvarte. Dræn bønnerne for lagen og skyl dem med rent vand.
- Kom grøntsager og bønner i et ildfastfad.
- Rør olie, honning, eddike, sennep, hakket salvie, salt og peber sammen. Hæld dressingen over grøntsager og bønner og vend rundt.
- Bages i 20 minutter.
- Skyl naan brødene med under rindende vand, læg dem på en bageplade med bagepapir og smid dem i ovnen indtil vandet er fordampet og brødene er lækre og let sprøde.
- Fordel dressingen på brødene og læg de bagte sommergrøntsager ovenpå.
- Velbekomme!
Skriv et svar