• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

anja suldrup

  • BLOG
  • Opskrifter
  • OM
  • KONTAKT
  • ANNONCERING

Jordskokkesalat med æble og valnødder

Jordskokkesalat med feldsalat, æble, valnødder og tranebær

Jordskokker er små knudrede knolde, som i deres rå form smager sødt og lidt af nødder. Den fungerer rigtig godt i salater fordi den bidrager med noget sprødt. Og så er den i sæson lige nu! Det er en fortræffelig vintergrøntsøg, som jeg glæder mig til en dag at kunne dyrke selv. Det er en mægtig plante, som står 2-3 meter høj og som får gule blomster – et frodigt syn forestiller jeg mig! Det skulle eftersigende være en grøntsag, som bare passer sig selv og som du kan høste af henover hele vinteren da den sagtens kan tåle frosten – er jorden godt frossen forestiller jeg mig dog at det kan være lidt af en udfordring, men heldigvis så står knoldende bare i jorden og venter på at jorden tør.

I denne jordskokkesalat brugte jeg desuden danske æbler fra efteråret og kombinerede det med valnødder, tørrede tranebær og en mormordressing lavet med æblecidereddike. Det er en fantastisk salat som tilbehør til aftensmaden, men jeg synes også at den sagtens kan stå alene som en let frokost.

Jordskokkesalat med feldsalat, æble, valnødder og tranebær
Udskriv Pin

Jordskokkesalat med æble og valnødder

En sprød vintersalat, som går godt til langt det meste. Serveres med en skøn, fed mormordressing lavet med æblecidereddike. 
Forb. tid 20 minutter

Ingredienser

Jordskokkesalat

  • Jordskokker
  • Syrlige æbler
  • Feldsalat
  • Valnødder
  • Tørrede tranebær

Mormordressing

  • 1/2 dl fløde
  • 1 tsk æblecidereddike
  • 1/2 tsk sukker
  • 1/2 tsk salt

SÅDAN GØR DU

  • Skyld og slyng salaten. Skyl og skrub jordskokkerne fri for jord. Fjern kernehus fra æblerne.
  • Skær jordskokker i tynde skiver og æbler i tynde både. Læg dem i et vandbad med lidt eddike et par isterninger - det giver dem et kuldechok, så skiverne bliver helt sprøde. Samtidig vil æblerne ikke brune. 
  • Bland fløde og æblecidereddike i en skål og pisk med et piskeris indtil fløden er tyknet til den ønskede konsistens. Smag til med sukker og salt. 
  • Saml nu salaten og drys med valnødder og tørrede tranebær. 

GemGem

GemGem

Se også:

Spiret boghvedesalat med gulerødder og beder
Forårssalat med røget laks og asparges
Skvalderkål med salte honningristede valnødder | spis dit ukrudt
Vintersalat med knoldselleri og pære
Previous Post: « Bygalanoisette med tranebærkompot
Next Post: Grønkålssmoothie med æble og stikkelsbær »

Reader Interactions

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskriftsvurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Mad i sæson.  En blog for dig, der gerne vil mærke årets gang i køkkenet og spise efter årstiden.

Primært  plantemad, men med rigelig plads til fredagskage!

Dav, jeg er Anja. Cand.scient i fødevareinnovation og sundhed (læs madnørd), og med drømme om landliv, køkkenhave og hønsehus. Snart tak!

Lær mere | Kontakt | Samarbejde

  • Email
  • Instagram
  • Pinterest




Nyhedsbrev

Sæsonaktuelle opskrifter til din indbakke?

SOMMEROPSKRIFTER

Græsk salat - opskrift på sommersalat
Grillede rejer med melonsalat - opskrift
Frugtsalat med syrnet fløde - opskrift på sommerdessert med vandmelon og jordbær
Boghvedesalat med gulerødder og beder - opskrift
Cremet tomatsuppe med porre - opskrift
Blommekage med flødeskum - opskrift på roulade
Spidskålssalat - opskrift på grillstegt kål med flødedressing og sprød boghvede
Cremet salat med blomkål, purløg og ristet boghvede - opskrift




Footer

Instagram did not return a 200.

Om Anja

Cand.scient i Fødevareinnovation & Sundhed - altså, madnørd...

Lær mere...

Populære opskrifter

Burger med rødbedebøf - opskrift på den bedste vegetarburger

Rødbede Burger

Vildgæret surdej - Guide til hjemmelavet surdej på vildtgær fra æbler

Vildgæret surdej – lavet med æbleskræller

Undgå blød tærtebund - få opskrift på sprød tærtebund

Tærtebund – guide til den perfekte, sprøde mørdej

Copyright © 2023 · WWW.ANJASULDRUP.DK