• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

anja suldrup

  • BLOG
  • Opskrifter
  • OM
  • KONTAKT
  • ANNONCERING

Kartoffel-socca med karry og rodfrugtssalat

Annonce. Denne opskrift på kartoffel-socca med karry og rodfrugtssalat indeholder reklame for Valsemøllen.

Kartoffel-socca med karry og rodfrugter

Socca – en slags kikærte-fladbrød

Socca er en slags kikærte-fladbrød eller kikærtepandekage, der kan bruges ligesom almindelige fladbrød – smurt med en form for dip eller dressing og med lækkert fyld ovenpå. Jeg har lavet en fyldig karry-krydret socca med revne kartofler, smurt den med creme fraiche og lagt en sprød rodfrugtssalat ovenpå.

Et lækkert bud på vegetarisk frokost eller aftensmad!

Fyldet ovenpå kan varieres alt efter årstidens udvalg – her har jeg brugt gulerødder, persillerødder og fennikel vendt med olivenolie og æblecidereddike.

kødfri fars

Opskrift på kartoffel-socca med karry i samarbejde med Valsemøllen Green Life

Som jeg røbede i min opskrift på chokoladecookies med fuldkornsspelt, så har jeg teamet op med Valsemøllen. Og de har en spændende nyhed til jer! Og alle os, som gerne vil skære lidt ned på kødet.

En kødfri fars fra deres Green Life serie.

Ja faktisk hele 3 styk af slagsen – en mildt krydret udgave, en med indiske krydderier og en med soltørret tomat og timian. I denne opskrift har jeg brugt den indisk-krydrede variant.

Resten af året vil jeg hver måned udvikle en ny opskrift med udgangspunkt i deres kødfri fars. Og jeg starter ud med den her: karry-kartoffel-socca med rodfrugtssalat og creme fraiche dressing.

Kartoffel socca med karry og rodfrugter
Udskriv Pin

Kartoffel-socca med rodfrugtssalat

Antal 4 personer

Ingredienser

Kartoffel-socca

  • 1 pose kødfri fars med karry og indiske krydderier fra Valsemøllen
  • 300 g skrællede kartofler
  • 4 dl vand
  • 2 æg
  • 0,5 dl olie til stegning

Rodfrugtssalat

  • 2 dl creme fraiche 9%
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk friskkværnet peber
  • 6 gulerødder
  • 6 persillerødder
  • 1 fennikel
  • 1 stor håndfuld persille
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 spsk æblecidereddike

SÅDAN GØR DU

  • Riv kartoflerne fint og pres så meget væske ud af dem som muligt. 
  • Vend de revne kartofler med posens indhold. 
  • Rør vand og æg i. 
  • Lad socca-dejen trække mens rodfrugtsalaten laves. 
  • Skær gulerødder, persillerødder og fennikel fint på et mandolin jern, eller riv dem groft på rivejern. 
  • Vend med olivenolie, æblecidereddike og grofthakket persille.
  • Varm en pande op. Kom rigelige mængder olie på og fordel halvdelen af socca-dejen ud på hele panden. Olien skal syde langs kanten. 
  • Steges i 5 minutter eller til den har taget farve på stegesiden. 
  • Vend og steg yderligere 5 minutter (brug en tallerken til hjælp med at vende, da kartoffel-socca'en nemt går i stykker). Lav en magen til af resten af dejen.
  • Rør creme fraiche med salt og peber og fordel det på de 2 lune kartoffel-socca.
  • Placer rødfrugtssalaten oven på, og server. Gerne med brød til. 

Kikærte-fladbrød eller kikærtepandekage - opskrift på karry-socca med gulerodssalat

 

Se også:

Burgerboller - store og bløde
Mørkt rugbrød med surdej
Forårssalat med røget laks og asparges
Gulerodsrisotto
Previous Post: « Chokolade cookies med fuldkornsspelt og havsalt
Next Post: Kikærtesalat i vegetarisk rugbrødssandwich »

Reader Interactions

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskriftsvurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Mad i sæson.  En blog for dig, der gerne vil mærke årets gang i køkkenet og spise efter årstiden.

Primært  plantemad, men med rigelig plads til fredagskage!

Dav, jeg er Anja. Cand.scient i fødevareinnovation og sundhed (læs madnørd), og med drømme om landliv, køkkenhave og hønsehus. Snart tak!

Lær mere | Kontakt | Samarbejde

  • Email
  • Instagram
  • Pinterest




Nyhedsbrev

Sæsonaktuelle opskrifter til din indbakke?

SOMMEROPSKRIFTER

Græsk salat - opskrift på sommersalat
Grillede rejer med melonsalat - opskrift
Frugtsalat med syrnet fløde - opskrift på sommerdessert med vandmelon og jordbær
Boghvedesalat med gulerødder og beder - opskrift
Cremet tomatsuppe med porre - opskrift
Blommekage med flødeskum - opskrift på roulade
Spidskålssalat - opskrift på grillstegt kål med flødedressing og sprød boghvede
Cremet salat med blomkål, purløg og ristet boghvede - opskrift




Footer

Instagram did not return a 200.

Om Anja

Cand.scient i Fødevareinnovation & Sundhed - altså, madnørd...

Lær mere...

Populære opskrifter

Burger med rødbedebøf - opskrift på den bedste vegetarburger

Rødbede Burger

Vildgæret surdej - Guide til hjemmelavet surdej på vildtgær fra æbler

Vildgæret surdej – lavet med æbleskræller

Undgå blød tærtebund - få opskrift på sprød tærtebund

Tærtebund – guide til den perfekte, sprøde mørdej

Copyright © 2023 · WWW.ANJASULDRUP.DK